Magazine

Hondenvoeding

Hondenvoer van biologische kwaliteit

Biologisch is niet alleen een trend in menselijke voeding, ook bij dierenvoeding kiezen steeds meer consumenten voor biologische kwaliteit. Maar wat zit er eigenlijk achter biologisch hondenvoer en is biologisch ook echt beter voor uw hond dan conventionele hondenvoeding?

Kat

Knaagdierrassen

Cavia

Anja Reutter helpt cavia’s in nood en beantwoordt in dit artikel de meest gestelde vragen over de cavia.

Vis

Vissoorten

Schildpad

Veel schildpaddenliefhebbers zijn nog steeds onverminderd betoverd door één van de oudste levende diersoorten, zelfs al zijn het geen dieren om mee te knuffelen. Daar staat tegenover dat deze reptielen vaak erg oud worden en u bij het houden onder de juiste omstandigheden meer dan jarenlang zullen begeleiden. Wat deze juiste omstandigheden dan zijn, komt u in dit artikel allemaal te weten.
Vogelverzorging en gezondheid

Nierinfectie bij vogels

Nierinfecties worden bij papegaaien, grasparkieten en kanaries vaak pas ontdekt als het eigenlijk al te laat is om het te behandelen. De reden daarvoor is dat de symptomen van een nierinfectie voor een leek niet duidelijk genoeg zijn. De symptomen wijzen niet uitsluitend op een aandoening van deze organen.
Meest gelezen artikelen
Kat Kattenverzorging en gezondheid

Wormen bij katten

Wormen bij katten zijn een akelig hoofdstuk in het leven van een kat, en van zijn of haar baasje. Helaas komen de meeste kattenvrienden (figuurlijk) met wormen in aanraking – vooral als uw kat vrij door de buurt mag dwalen. Maar ook binnenkatten kunnen wormen oplopen door verontreinigd voer.
Hond Hondenrassen

Labrador Retriever

Gehoorzaam, mensvriendelijk en belastbaar: de middelgrote labrador retriever is erg populair als gezinshond, maar wil als oorspronkelijke werkhond ook graag lichamelijk en mentaal worden uitgedaagd.
Hond Hondenrassen

Golden Retriever

De middelgrote golden retriever is een grote kindervriend en ideale familiehond: hij is erg op mensen gericht en gehoorzaam, maar heeft wel vachtverzorging nodig en veel beweging.
Nieuwe artikelen
Kat Kattenverzorging en gezondheid

Castratie en sterilisatie bij katten

Er is nauwelijks iets schattiger in de wereld dan kittens. Helaas vinden niet alle kattenkinderen een leuk huis. Als zwerfkatten zonder eigenaar met elkaar of met loslopende katten paren, is een leven vol ellende voor hun nakomelingen bijna onvermijdelijk. Castratie en sterilisatie voorkomen onnodig lijden.
Kat Kattenverzorging en gezondheid

Verteringsproblemen bij katten

Het dieet van onze huiskatten komt zelden overeen met dat van hun wilde familieleden. Omdat hun voedingspatroon is veranderd door het samenleven met mensen, maar hun voedingsbehoeften niet per se zijn meeveranderd. Dit is een belangrijke reden voor de veelvoorkomende verteringsproblemen bij katten. Maar ook ziekten, vergiftigingen en andere problemen kunnen de oorzaak zijn van diarree, braken of constipatie!