Purizon Adult Eend & Vis Kattenvoer

  • Purizon Adult Eend & Vis Kattenvoer
  • Purizon Adult Eend & Vis Kattenvoer
  • Purizon Adult Eend & Vis Kattenvoer
  • Purizon Adult Eend & Vis Kattenvoer
  • Purizon Adult Eend & Vis Kattenvoer

Graanvrij & aardappelvrij droogvoer met een bijzonder hoog aandeel aan vlees. 70 % geselecteerde dierlijke ingrediënten zoals verse eend en vers gevangen vis. Bevat 30 % fruit, groenten en kruiden. Voor meer informatie klik hier.

Purizon Adult Eend & Vis Kattenvoer 4 2
2 reviews
Foto´s van klanten
314 punten

Productbeschrijving

Het natuurlijke dieet van de vleesetende kat is de focus bij de ontwikkeling van de kattenbrokken van Purizon. Op grond van 70 % geselecteerde ingrediënten heeft Purizon een hoog eiwitgehalte. Er wordt geen graan aan dit voer toegevoegd. Purizon voedt je kat volgens zijn natuurlijke behoeften. Omdat het dieet van de kat in de vrije natuur grotendeels uit vlees zou bestaan zijn hun tanden, de kaak en het spijsverteringskanaal optimaal ontworpen om vlees en eiwitten te verwerken. Bij katten gaat het verwerken van eiwitrijk voedsel uit vlees en dierlijke vetten veel beter en sneller dan uit granen. 

Het premiumvoer Purizon werd daarom ontwikkeld met een aandeel van 70% geselecteerde dierlijke ingrediënten, bestaande uit veel vers eendenvlees evenals vers gevangen haring uit de Noordzee. Dankzij de 70% hoogwaardige dierlijke ingrediënten bevat de voeding van Purizon 44 % waardevolle eiwitten, zorgt het ervoor dat het eten zelden wordt afgeslagen en dat het goed verdraagzaam is.  

Vanwege de slechte verwerkbaarheid voegt Purizon geen graan of rijst toe aan het voer. In plaats daarvan bevat Purizon 30 % hoogwaardige groenten, fruit en kruiden die de gezondheid en vitaliteit van je kat kunnen bevorderen. 

Purizon eend & vis overtuigt door de volgende voordelen:
  • hoog eiwitgehalte van 44 %
  • 70 % geselecteerde dierlijke ingrediënten
  • 30 % geselecteerde groenten, fruit en kruiden
  • 0 % toegevoegde granen (glutenvrij)
  • aardappelvrij
  • vers eendenvlees zodat het zelden wordt afgeslagen
  • geproduceerd in Europa
  • zonder kunstmatige conserveermiddelen, geurstoffen en lokstoffen

Wat maakt Purizon eend & vis zo waardevol voor je kat?
  1. Hoog eiwitgehalte van 44 %: katten zijn van nature vleeseters en hebben een eiwitrijk dieet nodig dat op vlees is gebaseerd. Een hoog eiwitgehalte ondersteunt de gezondheid en vitaliteit. Je kat kan eiwitten daarnaast heel goed verwerken als energiebron. Daarom werd Purizon eend & vis ontwikkeld met een hoog eiwitgehalte. Een hoog gehalte aan vers vlees voorziet je van kat licht verteerbare eiwitten. Eendenvlees heeft van nature een evenwichtige verhouding van vetzuren en wordt door katten zelden afgeslagen.
  2. Geheel zonder granen: omdat katten in het wild geen graan zouden eten, is de spijsvertering er niet op ingesteld om veel graan te verteren. Toch is graan vaak een goedkope vulstof in kattendroogvoer. Omdat een hoge inname van granen volgens dierenartsen kan leiden tot gezondheidsproblemen, obesitas en secundaire ziektes, gebruikt Purizon geen graan.
  3. Fruit en groente als gezond alternatief: in plaats van aardappelen, granen of rijst wordt in Purizon droogvoer alleen hoogwaardig fruit en groente in combinatie met kruiden gebruikt om de gezondheid en de vitaliteit van je kat te bevorderen.
    1. Pompoen bevat bèta-carotenen evenals een grote hoeveelheid microvoedingsstoffen – waaronder ijzer, zink, koper en mangaan evenals vitamine B3 en vitamine E.
    2. Appels en bosbessen bevatten vitaminen en zijn van nature rijk aan antioxidatieve eigenschappen.
    3. Aloë vera, rozemarijn en groene thee ondersteunen de antioxidatieve werking.
    4. Erwtenvezels leveren belangrijke vezels en kunnen de darmfunctie ondersteunen.
  4. Vers gevangen haring en haringolie zijn van nature rijk aan belangrijke omega 3- en omega 6-vetzuren. Deze kunnen bijdragen aan een gezonde huid en een glanzende vacht. Eieren zijn hoogwaardige dierlijke eiwitleveranciers en bevatten naast vitaminen en mineralen ook zeaxanthine en luteïne voor een gezonde oogfunctie.
  5. Taurine is een essentiële voedingsstof voor katten, maar het kan niet in voldoende hoeveelheden in het organisme worden geproduceerd. Het beïnvloedt veel stofwisselingsprocessen en is van groot belang voor de ogen en het hart van katten.
     
Purizon eend & vis is hoogwaardig compleetvoer voor volwassen katten van alle rassen, dat verkrijgbaar is in de maten 400 g, 2,5 kg en 6,5 kg.
 

Ingrediënten

Samenstelling
30 % vers eendenvlees, 28 % eendenvlees (gedroogd), erwtenzetmeel, 7 % kippenvet, pompoen (gedroogd), 1,5 % ei (gedroogd), 1,5 % verse, graanvrije haring, 1 % haring (gedroogd), 1 % visolie (100 % haringolie), wortelen (gedroogd), luzerne (gedroogd), inuline, fructo-oligosacchariden, gistextract, meloen (gedroogd), granaatappel (gedroogd), appel (gedroogd), spinazie (gedroogd), psyllium, sinaasappel (gedroogd), bosbessen (gedroogd), natriumchloride, biergist (gedroogd), kurkuma, glucosamine, chondroïtinesulfaat, aloë vera (gedroogd), groene thee (gedroogd), rozemarijn (gedroogd).

Toevoegingsstoffen
Nutritionele toevoegingsmiddelen:
vitamine A 18.000 IE, vitamine D3 1.200 IE, vitamine E 600 IE, vitamine C 300 mg, niacine 150 mg, D-panthenol 50 mg, vitamine B2 (riboflavine) 20 mg, vitamine B1 (thiaminemononitraat) 10 mg, vitamine B6 (pyridoxine hydrochloride) 8,1 mg, biotine 1,5 mg, foliumzuur 1,5 mg, bèta-caroteen 1,5 mg, vitamine B12 0,1 mg, cholinechloride 2.500 mg, zink (zinkchelaat van het hydroxy-analoog van methionine) 910 mg, mangaan (mangaanchelaat van het hydroxy-analoog van methionine) 380 mg, ijzer (glycine ijzerchelaat hydraat) 250 mg, koper (koperchelaat van het hydroxy-analoog van methionine) 88 mg, DL-methionine 5.000 mg, taurine 4.000 mg, L-carnitine 300 mg.

Analytische bestanddelen

ruw eiwit 44.0 %
ruw vet 20.0 %
ruwe vezel 1.8 %
ruwe as 8.7 %
calcium 1.5 %
fosfor 1.3 %
omega-3-vetzuren 0.9 %
omega-6-vetzuren 3.3 %

Dosering

Voedingsadvies
  • Purizon eend & vis is hoogwaardig compleetvoer voor volwassen katten van alle rassen.
  • Iedere kat is anders. Bij deze hoeveelheden gaat het daarom om richtlijnen. De dagelijkse voedingsbehoeften van je kat kunnen afhankelijk van het ras, de activiteit en de leeftijd van je kat verschillen.
  • Neem de tijd bij het wisselen van voer en voer dit stapsgewijs door gedurende een tijdbestek van 2 weken.
  • Geef het voer droog.
  • Zet vers water klaar.
  • Koel en droog bewaren.
Gewicht van de kat Dagelijkse hoeveelheid
2 kg 20 - 35 g
3 kg 30 - 50 g
4 kg 35 - 60 g
5 kg 40 - 70 g
6 kg 45 - 75 g
7 kg 50 - 85 g
8 kg 55 - 95 g

Reviews

Productreviews