De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) baart ook ons bij zooplus zorgen en heeft een impact op eenieders leven. Het hele zooplus-team en al hun partners doen dag en nacht hun uiterste best om er in deze uitzonderlijke situatie er voor te zorgen dat we de gebruikelijke hoge kwaliteit en dienstverlening nakomen.
Uiteraard staat in de huidige situatie naast het welzijn van onze klanten en hun huisdieren ook de gezondheid van onze medewerkers voorop. We hebben uitgebreide beschermende maatregelen genomen in onze kantoren en logistieke centra om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Tegelijkertijd werken we er hard aan om ervoor te zorgen dat jouw bestelling betrouwbaar en veilig aankomt.
Leveringen
-
Zijn alle producten nog steeds beschikbaar?
Door het hoge bestelvolume kan het voorkomen dat het door jou gewenste product niet meer leverbaar is. We doen ons uiterste best om de beschikbaarheid van onze artikelen op het hoogst mogelijke niveau te houden. Er zijn al meer goederen onderweg naar ons.
Om producten voor dagelijks gebruik zo snel mogelijk te kunnen bezorgen, hebben wij tijdelijk geselecteerde accessoires uit het assortiment genomen. Wij vragen om je begrip!
Vanwege de Coronacrisis is er door de bezorgdiensten in België een maximaal pakketgewicht van 20 kg ingesteld. Hierdoor zijn we op dit moment gedwongen om pakketten hierop te limiteren. Producten die zwaarder dan 20 kg wegen, zijn daarom op dit moment niet te bestellen. Bij een bestelling van meerdere producten die individueel minder maar samen meer dan 20 kg wegen, zal de bestellingen over meerdere verzenddozen worden verdeeld, zodat geen van de individuele pakketten meer dan 20 kg weegt.
Uit overweging voor andere klanten willen wij je zoals gewoonlijk vragen om jouw bestelling alleen bij ons te plaatsen als dat nodig is.
Mocht een bepaald artikel uitverkocht zijn, dan kunnen wij je zeker een passend, alternatief artikel uit ons assortiment aanbieden.
-
Kan ik besmet raken van de goederen?
Je vraagt je misschien af of het nog veilig is om pakketten en goederen van zooplus te ontvangen. Wij verzekeren je dat dit veilig is.
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de kans op besmetting van commerciële goederen door een besmet persoon klein en is het risico om het virus dat COVID-19 veroorzaakt op te vangen via een pakket dat is verplaatst, heeft gereisd en is blootgesteld aan verschillende omstandigheden en temperaturen, ook laag.
Als je nog steeds niet zeker bent, kun je het schoonmaken met een eenvoudig desinfectiemiddel om het virus te doden. Reinig je handen met een product op alcoholbasis of was ze met water en zeep. Raak je ogen, mond of neus niet aan.
-
Moet ik rekening houden met vertraging?
Er worden momenteel geen vertragingen verwacht. Onze normale levertijd van 2-5 dagen is van toepassing.
Zodra je bestelling onderweg is, ontvang je een verzendbericht met een link naar de bezorgservice. Met deze link kun je de bezorgstatus van jouw pakket volgen.
-
Kunnen er vertragingen optreden op de website?
Door de hoge belasting van zooplus.nl kan dit helaas leiden tot langere laadtijden. Wij vragen voor je begrip.


Meer informatie over COVID-19
-
Is COVID-19 gevaarlijk voor mijn hond?
13.03.20: COVID-19 wordt bij mensen veroorzaakt door het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2, dat zijn oorsprong vindt in China. Als Federaal Onderzoeksinstituut voor Diergezondheid volgt het Friedrich Löffler Instituut (FLI) de huidige epidemische situatie op en publiceert het de laatste wetenschappelijke bevindingen. Tot dusver vermoeden de onderzoekers dat het menselijke coronavirus oorspronkelijk door vleermuizen, pangolin of slangen op de mens werd overgedragen. Onlangs werd een casus aangekondigd waarbij de virussen ook werden aangetroffen op de neus en mond van een gezonde hond uit Hong Kong. De experts gaan er echter van uit dat het corona virus bij de hond zijn gekomen door nauw fysiek contact met een zieke hondeneigenaar. Een daadwerkelijke infectie wordt daarom eerder uitgesloten bij de hond die nu in quarantaine wordt onderzocht, volgens de huidige bevindingen van de onderzoekers. Als je zelf in quarantaine bent, is het raadzaam om een persoon bij je in de buurt te vragen om hulp bij het verzorgen van huisdieren. Bepaalde quarantainemaatregelen voor honden met zieke mensen zijn echter nog niet voorgeschreven.
Dus hoewel er geen bewijs is dat honden COVID-19 kunnen ontwikkelen, spelen volgens het Friedrich Löffler Institute andere coronavirussen nog steeds een belangrijke rol bij de gezondheid van honden.
-
Is COVID-19 gevaarlijk voor mijn kat?
13.03.20: Eind 2019 werden in China de eerste gevallen van de nieuwe infectieziekte COVID-19 bij de mens aangekondigd. Duizenden mensen wereldwijd zijn momenteel ziek en de vraag waar het SARS-CoV-2-coronavirus vandaan komt, is nog niet volledig opgelost. Volgens de huidige stand van de wetenschap is de luchtwegaandoening via vleermuizen, pangolin of slangen op de mens overgedragen. Volgens het laatste onderzoek classificeert het Federal Research Institute for Animal Health (Friedrich-Löffler-Institut, FLI) een overdracht van SARS-CoV-2 van mens op kat en vice versa als onwaarschijnlijk. Er wordt ook niet aangenomen dat COVID-19 enig gezondheidsrisico vormt voor honden en andere dieren zoals varkens of kippen, hoewel de test bij een hond uit Hong Kong positief was na onderzoek van neus en mond. Voor een echte infectie moeten de coronavirussen echter in het lichaam worden gedetecteerd, daarom wordt uitgegaan van een oppervlakkige besmetting door nauw lichamelijk contact met geïnfecteerde mensen. Desalniettemin is het raadzaam om hygiënemaatregelen in acht te nemen bij het omgaan met huisdieren.
COVID-19 is daarom waarschijnlijk onschadelijk voor katten, terwijl het al lang bekende kattencoronavirus (FCoV) erg gevaarlijk kan zijn voor de viervoetige vrienden.
-
Hoe kan ik mezelf en mijn dier het beste beschermen?
Hoewel COVID-19 waarschijnlijk niet gevaarlijk is voor honden en katten, moet je meer aandacht besteden aan algemene hygiënemaatregelen bij het omgaan met je huisdieren, vooral als jij of je dier ziektesymptomen vertoont:
- Vermijd nauw contact met andere dieren en mensen en tussen jou en jouw huisdier, zoals likken, knuffelen, etc.
- Was je handen grondig na elk contact, minimaal 20-30 seconden
- Afval moet onmiddellijk worden verwijderd en de kattenbak en je appartement moeten schoon worden gehouden
-
Kan ik mijn hond nog uitlaten als er een avondklok is?
16.03.20: Er is nog geen vaste regelgeving in Nederland. In de landen waar er al een avondklok is, zoals Italië, Spanje of Oostenrijk, is hondenuitlaten als volgt geregeld: Hondenbezitters mogen hun dieren meenemen, maar moeten in de directe omgeving van hun huis blijven en moeten meestal informatie verstrekken. De wandelingen moeten kort worden gehouden en de bekende veiligheidsmaatregelen, zoals afstand van andere mensen en dieren en grondig handen wassen na terugkeer, moeten in acht worden genomen.
-
COVID-19 patiënt en in thuisisolatie. Moet ik contact met huisdieren vermijden?
Als je als COVID-19 patiënt in thuisisolatie bent is het goed om daarbij de normale hygiënemaatregelen voor omgang met huisdieren in acht te nemen, zoals handen wassen met water en zeep. Honden kunnen wel gewoon uitgelaten worden.
Bron: RIVM
-
Huisdier ziek en in contact is geweest met een COVID-19 patiënt
Er is op dit moment geen bewijs dat gezelschapsdieren ziek kunnen worden van het nieuwe coronavirus. Als je huisdier ziek wordt, kun je contact opnemen met de dierenarts.
Bron: RIVM
Algemene informatie en updates over het onderwerp coronavirus (COVID-19) zijn te vinden op de website van het Robert Koch Institute en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), evenals de Global Veterinary Community.
We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om je te bedanken voor je begrip en kijken ernaar uit om jou en je huisdieren onze zooplus producten te blijven aanbieden.
Niet alleen ons leven is veranderd door de huidige situatie, maar ook dat van onze trouwe viervoeters. Veel mensen die normaal de hele dag onderweg zijn, zijn nu elke dag thuis, werken en brengen hun vrije tijd daar door. Dit betekent dat het leven met onze huisdieren momenteel ook anders is. Hoe lukt het je om in deze tijden productief te werken, tegelijkertijd je huisdier voldoende aandacht te geven en samen een leuke dag te hebben? Inspiratie voor elke dag vol spel, plezier en afwisseling vind je hier samen met je trouwe viervoeters in onze zooplus routine!
Dagelijkse routine met je hond

Fit & vitaal
Begin de dag goed en begin met wat yoga-oefeningen om wakker te worden en jezelf dan te belonen met een heerlijke ontbijt! Check hier ook gezonde voeding voor honden!

Ga naar buiten!
Thuiswerken betekent ook meer flexibiliteit. Sporten en spelletjes tijdens de wandeling maken de lunchpauze net wat leuker! Als je een eigen tuin hebt, kun je hier ook stoom afblazen.

5 minuten training
Oefen eenvoudige trucs zoals 'poten geven' met je hond. Is je trouwe viervoeter niet enthousiast over trucs? Gebruik het huis voor een kort snuifspel of werk aan basisgehoorzaamheid. Wissel de oefeningen regelmatig af. Samen plezier tijdens het spelen!

Tijd voor creativiteit
De avond nodigt weer uit voor een wat leuks samen met je viervoeter. Je kunt je huisdier vooral blij maken met zelfgemaakte hondenkoekjes. Verveling is er dus niet en je trouwe viervoeter is blij met een lekker tussendoortje. Daarna kruip je lekker samen op de bank!
Dagelijkse routine met je kat

Begin je dag goed
Spelletjes met jouw kat in de ochtend brengt de bloedsomloop op gang. Heeft je kat er geen zin in? Pak dan het favoriete speeltje van je harige vriend en neem de tijd om te spelen en lekker samen door het huis te rennen en ravotten! Quality time samen met je kat!

Geniet van frisse lucht!
Zelfs als je thuis werkt, moet je pauzes nemen voor lichaam en geest. Vaak is het lekker om de ramen te openen en warme zonnestralen binnen te laten en te genieten! Haal een een paar keer diep adem en geniet even van het moment samen met jouw huisdier!

Training
Als je geconcentreerd wilt werken, heb je gemoedsrust nodig. Maar wat als jouw kat liever wil spelen? In dit geval is er een selectie van verschillende activiteitsspellen waarmee jouw kat de tijd kan doorbrengen met of zonder jouw hulp. Optimaal speelplezier voor je kat!

Harige fotomodellen
Na een lange dag achter de pc nodigt de avond je uit om van gedachten te veranderen. Een kleine fotoshoot met je kat is hier perfect voor! Met eenvoudige tips en trucs kun je de beste foto's van je favoriete huisdier krijgen. De ideale avond bezigheid!