Samen met jou helpen wij goede doelen!

Goede doelen

Helaas hebben niet alle dieren zoveel geluk als de huisdieren die bij onze klanten wonen. Velen hebben geen huis waar liefdevol voor hen wordt gezorgd. Het is belangrijk voor ons om dieren in nood te ondersteunen. In 2019 kunnen we wederom terugkijken op nationale en internationale donatieprojecten die vele kleine en grote dierenorganisaties hebben geholpen.

zooplus helpt: hoogtepunten van 2019

zoolove donaties

zoolove

Sinds 2014 zijn onze exclusieve zoolove producten beschikbaar voor onze klanten. Van elk van deze producten wordt 10% van de verkoopprijs automatisch aan het goede doel van de betreffende maand gedoneerd. In 2019 is er in totaal 162.619 euro ingezameld ter ondersteuning van lokale projecten voor dierenwelzijn.

De zoolove Charity Week

zoolove donatie

Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van zooplus in Europa, vond de Charity Week plaats in juni 2019. Dit was een super reden om ook 20% van de verkoopprijs van zoolove producten te schenken aan een goed doel. De internationaal actieve dierenbeschermingsorganisatie VIER PFOTEN werd geselecteerd als de ontvanger van deze prachtige donatie. Er werd een enorm bedrag van 159.000 euro ingezameld, wat de diverse dierenwelzijnsprojecten van de organisatie in Europa ten goede kwam.

Dierendag 2019

Foto's Dierenasiel Tiel Zwerf kat

Dit jaar met Dierendag wilden wij wat speciaals gaan doen samen met onze klanten voor goede doelen. We vroegen onze klanten om stichtingen te noemen welke hulp konden gebruiken. Er zijn onwijs veel reacties gekomen. Uit meer dan 5 duizend reacties hebben wij drie stichtingen gekozen. Deze zie je hierboven: Zwerkat In Nood II, Dierenasiel Tiel en Villa Vacht. (van links naar rechts).

Daarnaast hebben wij het afgelopen jaar elke 3 maanden een nieuwe stichting als goed doel gekozen en zij ontvingen van ons een pakket met daarin leuke producten en voer waar behoefte aan was. Dit zijn de stichtingen van 2019:

  • December 2018 t/m februari 2019: Stichting Kittenplace: Stichting Kittenplace is een jonge stichting met ervaren vrijwilligers. De stichting helpt moederpoezen en/of kittens in nood binnen heel Nederland. Poezen en kittens worden opgevangen in huiselijke sfeer, waar zij bevallen en/of grootgebracht worden en wanneer zij daar klaar voor zijn ter adoptie worden aangeboden.

  • Maart t/m mei: Dierenopvangcentrum De Dierenstee: In het dierenopvangcentrum vangen zij per jaar ruim 400 honden, katten, konijnen en knaagdieren op. Het doel van de stichting is het herplaatsen van zwerf- en afstandsdieren. Hierbij streven zij naar een zo prettig mogelijk verblijf voor ieder dier en houden ze rekening met diens primaire levensbehoeftes. Dit doen ze door de verblijven leuk in te richten en de dieren uit te dagen door gedragsverrijking toe te passen in de verblijven.

  • Juni t/m augustus: Poezenopvang De Snorhaar vzw: De Snorhaar vzw vangt zwerfkatten en -kittens, achtergelaten en gedumpte katten en kittens op in huiselijke kring. Ze verblijven in opvanggezinnen tot ze sociaal en medisch klaar zijn, om op zoek te gaan naar een nieuwe thuis. De katjes krijgen uiteraard de benodigde vaccinaties, ze worden gesteriliseerd/gecastreerd, gechipt en geregistreerd.

  • September t/m november: Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden: Stichting Zwerfkatten havengebied IJmuiden is een vrijwilligersorganisatie die dagelijks 150 kansloze katten verzorgt. (opvangen, castreren en verzorgen van populaties verwilderde zwerfkatten). In de opvang van de stichting wonen katten die nergens meer terecht kunnen, omdat ze intensieve zorg vragen; gehandicapte en zieke katten, onzindelijk zijn, agressieve of juist zeer schuwe katten. Hier mogen zij in alle rust en vrijheid hun leventje leiden. De stichting werkt uitsluitend met professionele vrijwilligers en is geheel afhankelijk van giften en donaties.

  • December t/m februari 2020: Stichting Poezenbende: Stichting Poezenbende helpt zwerf/verwilderde katten en kittens in nood in Veldhoven! Zij zijn aangesloten bij organisatie Zwerfkatten Nederland en beneficiant van Stichting Dierenlot. Zwerfkatten die zijn achtergelaten of geen goed huisje hebben vangen zij op. Vervolgens zorgen zij dat de katjes op een goede plek terecht komen.


Enzoo, onze KNGF adoptiepup!

Enzoo

Dit is Enzoo, onze KNGF adoptiepup. Een prachtige zwarte Labrador Retriever. In maart 2019 hebben wij Enzoo geadopteerd. De pup zal worden opgeleid tot een echte geleidehond door KNGF Geleidehonden. Want uiteindelijk is het doel om een getrainde KNGF Geleidehond te worden en misschien wel het állerbelangrijkste te worden in het leven van zijn toekomstige baasje! Lees hier meer over de avonturen van Enzoo!

Doneren van retouren

FC

Wanneer klanten zijn of haar product retour sturen, worden deze bij binnenkomst in het magazijn erg zorgvuldig gecontroleerd. Er zijn ook geretourneerde producten welke niet meer verkocht kunnen worden. Weggooien vinden wij zonde en zeker wanneer de producten nog bruikbaar zijn!

Daarom worden deze producten gedoneerd aan goede doelen! Enkele keren per maand worden deze producten door Stichting Dierenlot opgehaald en verdeeld onder Nederlandse dierenasiels, stichtingen en andere verenigingen die zich inzetten voor dieren in nood! Daarnaast haalt ook Poezencentrale Mol regelmatig producten bij ons op. Zij ondersteunen hiermee honderden organisaties voor dierenwelzijn in België.