Keuzehulp hondenbenches

keuzehulp hondenbenches - banner

Met deze keuzehulp voor hondenbenches leggen we uit waarom een bench een fijn én praktisch hulpmiddel is, hoe je het beste je hond op kunt meten en welke verschillende soorten benches er zijn.


Waarom een bench

Ben jij op zoek naar een hondenbench en wil je graag de keus hebben? Wij hebben verschillende benches in ons assortiment. Hier vind je alle soorten hondenbenches op een rijtje. Er zijn meerdere redenen waarom je als baasje kunt kiezen voor een hondenbench.

Een bench wordt vaak gebruikt als hulpmiddel en niet als een hok om je hond in op te sluiten. Voor een aantal uur overdag of bijvoorbeeld voor de nacht is dit een prima hulpmiddel, maar wanneer het om een langere tijd gaat is het niet aan te raden hiervoor een bench te gebruiken, maar de hond juist wat meer bewegingsruimte te geven. Wanneer je een bench gaat aanschaffen is het verstandig om extra aandacht te besteden aan de juist maat hondenbench voor jouw hond.

Zindelijk maken

Een hondenbench kan een zeer fijn hulpmiddel zijn wanneer je je pup zindelijk wil maken. Pups vervuilen niet graag hun eigen nest/slaapplaats. Door het gebruik van een bench beperk je de ruimte van je pup, waardoor de pup niet snel zijn of haar behoeften zal doen, gezien de kleine ruimte. Schaf je een te grote bench aan voor je pup, dan is er een kans dat de pup aan de ene kant van de bench zijn of haar behoeften gaat doen en de andere kant als nest/ slaapplaats. Hierbij is het van belang om de bench de eerste maanden zo klein mogelijk te houden.

Veilig gevoel

Een andere reden om een hondenbench aan te schaffen, is dat het je hond een veilig en geborgen gevoel kan geven. Een eigen plekje, waar hij of zij zich lekker terug kan trekken.

Vervoer

Nog een reden om voor een bench te kiezen, is dat je ze makkelijk kunt verplaatsen. Verplaats je de hondenbench vaak of reis je veel met je hond? Dan zijn opvouwbare benches en/of kunststof benches de ideale oplossing!

Meetinstructies

Transportbox - Meetinstructies

Wanneer je een hondenbench aanschaft voor je hond, is het van belang om je hond op te meten. Dit is erg makkelijk om zelf te doen. Begin met de schofthoogte van je hond op te meten. Dit doe je door het meetlint vanaf de grond bij de voorpoten tot aan de schoft (schouders) te houden. De ruglengte van je hond meet je op door net achter de kop te beginnen met meten. Vervolgens vermenigvuldig je dit met 1,25 om tot de juiste breedte van de bench te komen.


Rekenvoorbeeld:

Vanaf de grond gemeten is je hond 40 cm hoog. De ruglengte is 45 cm. Om te weten hoe breed de bench moet zijn, vermenigvuldig je de ruglengte met 1,25.

45 x 1,25 = 56,25 cm. De juiste afmetingen voor de hondenbench is dan 56,25 cm breed en 40 cm hoog.

demonstration

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten benches voor honden. Opvouwbare metalen benches zijn praktisch, stevig en gemakkelijk te verplaatsen. Doordat de benches opengewerkt zijn en de hond zicht heeft op zijn omgeving, is het de ideale oplossing voor thuis gebruik. Bekijk hier ons assortiment opvouwbare benches.

Reis je vaak met je hond? Dan zijn kunststof benches ideaal! Ze zorgen voor stabiliteit tijdens het reizen, waardoor je op een veilige manier je hond kunt vervoeren. Tevens hebben we ook vliegtuigbenches, welke IATA-gecertificeerd zijn!

Ga je liever met de auto weg en neem je jouw hond graag mee? Bekijk dan hier ons assortiment autobenches! De autobenches zijn er met 1 of 2 schuine zijdes, zodat deze vrijwel in iedere auto passen. Doordat de autobenches van aluminium zijn, zijn deze gemakkelijk te verplaatsen.

Checklist

De bovenstaande informatie geeft je een start bij de keuze voor het aanschaffen van de juiste hondenbench. Om het nog een keer op een rijtje te zetten hebben we onderstaande checklist voor jou gemaakt. Deze checklist geeft je een goed overzicht van waar je op moet letten bij jouw keuze.

  • Waarom een bench: een bench kan bijdragen aan het zindelijk maken van je pup, geeft een veilig gevoel en is gemakkelijk te verplaatsen.
  • Meetinstructies: houdt rekening met voldoende bewegingsruimte.
  • Verschillende soorten: er zijn veel verschillende soorten hondenbenches. Voor het zindelijk maken of een eigen plekje creëren voor je hond zijn opvouwbare metalen benches uitermate geschikt. Reis je vaak met je hond, dan zijn kunststof benches geschikt!
  • Benieuwd naar alle soorten benches, transportboxen en accessoires voor in de bench? Bekijk dan ons complete assortiment!