Extra service PostNL

Kies voor PostNL als bezorgdienst en profiteer van de extra service waarbij je vóór de eerste bezorgpoging de bezorgtijd of -plaats kunt wijzigen. Alleen in Nederland beschikbaar.

Zelf uw bezorgtijd of -plaats kiezen:

Komt de verwachte bezorgtijd die je ziet via de Track & Trace je niet goed uit? Dan kun je in sommige gevallen zelf kiezen waar en wanneer je jouw pakket wilt ontvangen. Je ziet de mogelijkheden voor het wijzigen van de bezorging automatisch in de Track & Trace omgeving.

Je kunt kiezen voor:

  • Bezorging op een ander moment (overdag of ’s avonds*)
  • Bezorging bij uw dichtstbijzijnde PostNL-locatie

Zodra je zooplus-pakket is overgedragen aan PostNL (meestal in de avond), kun je jouw keuze doorgeven in de Track & Trace omgeving. Dit kan tot uiterlijk 6:00 uur ‘s ochtends op de dag van bezorging.

*Voor bezorging in de avond betaal je een toeslag van € 1,95 aan PostNL.


Is het voor jou niet mogelijk de bezorging te wijzigen en kun je het pakket niet in ontvangst nemen? Dan is dat geen probleem.

Wanneer je niet in de gelegenheid bent het pakket persoonlijk in ontvangst te nemen, zal het pakket bij je buren worden aangeboden. Als de bezorger niemand kan bereiken ontvang je een bericht wanneer het pakket nogmaals zal worden aangeboden. Na de eerste bezorgpoging kun je via de code op het niet-thuis-bericht alsnog een nieuwe bezorgtijd of -plaats kiezen. Na de tweede poging is het pakket af te halen bij de dichtstbijzijnde PostNL-locatie.