Krabpaalkwestie

Krabpaal Zooplus

kat zit op krabpaal

Voor huiskatten is een krabpaal of ander krabmeubel een essentieel speeltje, maar ook vrij rondwandelende kitten zijn altijd blij met een mogelijkheid om zich ook binnenshuis eens lekker helemaal uit te leven. Katten zijn erg nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe avonturen en uitdagingen.

Vijf redenen om een krabpaal in huis te halen

1) De viervoetertjes kunnen hun nageltjes aan het krabmeubel scherpen.
2) Bij het spelen op de krabpaal trainen de dieren hun spieren en bloedsomloop.
3) Katten hebben de mogelijkheid om hierop hun territorium te markeren.
4) Een krabpaal is de ideale plek om zich op terug te trekken en biedt bovendien een heerlijke uitkijkplaats op duizelingwekkende hoogte.
5) Jouw kat kan zich naar hartenlust uitleven zonder daarbij het interieur tegen jouw zin in bij het spel te betrekken.

Natural Paradise_NL AB 1

Wanneer is een krabpaal goed?

Het aanbod aan krabpalen is ondertussen erg groot geworden. Het is erg makkelijk om het overzicht helemaal kwijt te raken, daarom laten veel kattenbaasjes zich ook gewoon leiden door het uiterlijk en schaffen speciale design-krabmeubels aan. Er zijn echter objectieve kwaliteitscriteria, waarop je voor de aankoop op zou moeten letten:

  • Een goede krabpaal moet beschikken over een comfortabele ligplaats, een kraboppervlak, verschillende klimgelegenheden en een holletje als plekje om zich lekker in terug te kunnen trekken.
  • De stam van de krabpaal moet ten minste 10 centimeter hoger zijn dan de uitgestrekte kat en gemaakt zijn van stevig materiaal, bijvoorbeeld sisal.
  • Kittens moeten de gelegenheid krijgen om eerst aan een kleine krabpaal te wennen.
  • Een krabpaal die tot aan het plafond reikt met extra dikke stammen en extra bodemverankering is zeker geen overbodige luxe bij uitzonderlijk zware katten. Hier moet er namelijk extra op stabiliteit worden gelet.
  • De krabpaal staat idealiter in de woonkamer en in de buurt van een raam, omdat katten gezellige dieren zijn en graag alles in de gaten houden.
  • Zet de krabpaal zo veel mogelijk in de vrije ruimte en niet direct naast een meubelstuk. Het gevaar dat jouw kat ook dat meubelstuk als geschikt speelgoed ziet, verkleint je op die manier zo veel mogelijk.
  • Als je de beschikking hebt over een balkon, kun je de paal ook daar neerzetten. Houd er echter rekening mee dat je dan een kattennet moet aanbrengen zodat jouw kat niets overkomt.

 

Een uitgebreid assortiment aan krabpalen, krabplanken, sisalspeeltjes en overige krabgelegenheden vind je in onze grote zooplus-kattenshop.

Onze meest behulpzame artikelen
3 min

Kattenleeftijd

Het is algemeen bekend dat de leeftijd van een hond gemakkelijk kan worden afgeleid: één hondenjaar staat gelijk aan zeven mensenjaren, waarbij ook hier het ras en het gewicht van de hond belangrijk zijn. Hoe oud kunnen katten nou worden? Vanaf welke leeftijd worden katten beschouwd als oudere katten? In dit artikel lees je alles over kattenleeftijd.
9 min

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. In dit artikel lees je alles over: Loopsheid van het teefje.
9 min

Hoe kan ik mijn hond afleren te blaffen?

Veel honden reageren overal op door hard te blaffen. Natuurlijk hoort dit gedrag bij honden. Het is hun manier om zich uit te drukken. Maar als je hond onbeheerst blaft, moet je er iets aan doen. Wij geven je hier tips over hoe je je hond kan afleren te blaffen.