De juiste hondenlijn kiezen

Hond met hondenlijn

De juiste hondenlijn kiezen

De dagelijkse wandeling is voor elke hond van groot belang, vooral als er geen eigen tuin is. In de stad moeten veel hondenrassen wettelijk aan de lijn. Dit moet voor de zekerheid ook zonder wettelijke verplichtingen, omdat de stadsdrukte en het stadsverkeer veel dieren onzeker maakt en ze in gevaar zou kunnen brengen. Daarom is het aan te raden de hond aan de lijn te houden en is een hondenlijn dus noodzakelijk.

Er is een ruim aanbod aan hondenlijnen. Hier een selectie uit verschillende modellen en geliefde fabrikanten van hondenlijnen.

Hondenlijn van leer

Oud en vertrouwd en altijd geliefd: hondenlijnen van leer. Met deze hondenlijnen ben je een leven lang tevreden.

Hondenlijn van nylon

Met hondenlijnen van nylon zit je altijd goed. Het maakt niet uit of het nou voor sport is of voor het dagelijks gebruik. Deze lijnen zijn handig en robuust.

Flexi uitrollijnen

Hier vind je de betrouwbare uitrollijnen van het bedrijf flexi met variabele lengte in veel verschillende kleuren. De passende uitrollijn vind je aan de hand van het gewicht van jouw hond. Veel plezier met het uitzoeken van deze hondenlijn!

Hunter lijn

Hunter voldoet aan hoge kwaliteits- en functionaliteitseisen. De kwaliteit van de lijnen in combinatie met een aantrekkelijk design, een hoge functionaliteit en een optimale veiligheid zijn erg belangrijk.

Heim lijnen

Heim staat voor hoge kwaliteit, Made in Germany. Het traditionele bedrijf produceert sinds 1881 in Kaltensundheim, Duitsland leerproducten zoals hondenlijnen, halsbanden en tuigen. De kwaliteit wordt gegarandeerd door een plantaardig gelooide, gekleurde en ingevette koeienhuid van voortreffelijke kwaliteit.

Moxon-lijnen & lijnen met een speciale functie

Een moxon-lijn is een lijn die bestaat uit een lijn en een halsband. Moxon-lijnen zijn perfect afgestemd op het houden van jacht-, sport en geleidehonden. Lijnen met een speciale functie moeten een bepaalde functie vervullen: veldlijnen, opvoedingslijnen of reflecterende lijnen – hier vind je alles.

Onze meest behulpzame artikelen

Houdt mijn hond van mij? 10 signalen, die het bewijzen

Houdt mijn hond van mij? Als we van iemand houden, willen we natuurlijk weten of dit wederzijds is. We willen ook de signalen kunnen lezen bij onze viervoeter, waarmee ze ons laten weten dat ze  van ons houden, net zoals wij van hun houden. Echter hebben honden andere manieren om hun liefde te tonen want ze kunnen "Ik hou van je" niet in woorden uitdrukken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Het is makkelijker dan je denkt om deze tekenen te herkennen.

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.