23 juli 2018

Het juiste hondenbed voor jouw lieveling

Het juiste hondenbed voor jouw lieveling

Er is een ruim aanbod aan hondenbedden! Ze zijn er in alle kleuren en vormen. Geen wonder dat je het overzicht verliest!

Welke varianten zijn er?

Het hondenbed moet niet alleen voldoen aan modieuze eisen, maar ook aan de gezondheidsbehoeften van jouw hond zijn aangepast. Zo zijn er inmiddels speciale orthopedische hondenbedden voor oude en zieke honden, zoals viervoeters met gewrichtsproblemen. Dergelijke bedden beschikken over technologieën, die ook bij menselijke geneeskunde gebruikt worden en aantoonbaar werken. Zo passen de high-tech materialen, zoals het bekende memo schuim, zich aan de gesteldheid van het lichaam aan en zorgen ze voor drukvermindering.

Het alternatief voor honden met rugproblemen en gewrichtsproblemen zijn springbedden, die een rechte houding van de rug bevorderen.

Slaapplaatsen voor puppies moeten vooral robuust zijn. Ook de juiste grootte is van belang. Als het bedje te groot is voor het kleine hondenlichaam, mist uw puppy geborgenheid en nabeiheid. Het is belangrijk dat het bed de puppy voldoende warmte geeft, ook al zal de puppy de komende maanden te groot worden. Outdoor bedden voor honden bestaan in de meeste gevallen uit een waterafstotende buitenkant. Ze zijn robuust, houden eventuele kou van de bodem tegen en zijn dus geschikt voor kleine pauzes onderweg.

Hondenbedden vind je in onze zooplus-shop.

Meest gelezen artikelen

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan.

Blaffende honden kalmeren

„Blaffende honden bijten niet!“ Het spreekwoord klinkt troostend, maar honden die alsmaar blaffen werken niet alleen op de zenuwen, maar storen ook de buren. Maar waarom blaffen honden eigenlijk? En kan men dit ook afleren?