Honden adopteren

Het maakt niet uit of je een hond van de fokker wilt kopen of uit het asiel wilt halen - een goede voorbereiding is belangrijk zodat hij zich bij je thuis voelt. Lees meer

Honden adopteren

De keuze van puppies

Wanneer we kijken naar de werpkist gaat het hart van een hondenliefhebber sneller kloppen. De kleine viervoeters zijn zo schattig dat je ze het liefst allemaal mee naar huis wilt nemen. Maar het zal tijdelijk zijn. Een puppy moet uit de groep worden gekozen. De zwarte, de zwart-witte of misschien wel degene met de grappige markeringen op de borst? Radeloosheid te over. Welke moet het worden?

Hondennamen en hun betekenis

Honden zijn meer en meer trouwe metgezellen van de mens en familieleden geworden. Deze sterke band wordt bevestigd door de intensieve inspanningen van de hondebezitter om een passende naam voor zijn hond te vinden. Het zoeken van een passende naam voor de hond vergt geduld van het baasje. Het kan zijn dat de een de voorkeur geeft aan een klassieke naam en de ander een totaal andere naam wil voor zijn viervoeter.

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.

Hondenhalsband versus hondentuig

Een halsband of een hondentuig – wat is geschikter? Een kwestie die de hondenwereld verdeeld. Het gaat om meer dan alleen een kwestie van geloof. Want of jij en je hond gelukkiger zijn met een hondentuig of een halsband hangt af van veel verschillende factoren.

Top 11 hondenaccessoires voor de zomer

Hoewel de titel anders doet vermoeden presenteren wij hier niet de absolute must-haves van kaninen couture, omdat je viervoeter waarschijnlijk al talloze keren verliefd wordt aangekeken door mensen en honden van het andere geslacht. Wij presenteren hondenaccessoires voor de zomer die zijn leven en vooral zijn zomer nog mooier maken dan al het geval is.

De juiste hondenvoerbak kiezen

Een passende voerbak hoort absoluut bij de basisuitrusting voor elke hond. Idealiter heeft elke hond twee bakken, die zijn afgestemd op zijn grootte, zijn ras en ook op zijn eetgewoonten. Het is daarbij van belang hoe vaak jouw hond wordt gevoerd, of hij droogvoer of natvoer krijgt en of hij afhankelijk van de voersoort veel of weinig drinkt. Let er alstublieft ook op dat jouw lieveling beter uit een grotere bak dan uit een kleinere bak eet.

De juiste hondenlijn kiezen

De dagelijkse wandeling is voor elke hond van groot belang, vooral als er geen eigen tuin is. In de stad moeten veel hondenrassen wettelijk aan de lijn. Dit moet voor de zekerheid ook zonder wettelijke verplichtingen, omdat de stadsdrukte en het stadsverkeer veel dieren onzeker maakt en ze in gevaar zou kunnen brengen. Daarom is het aan te raden de hond aan de lijn te houden.

Wat is het nut van hondenkleding?

In de winter ziet men vaak kleine en grote honden, die hun eigen kleding dragen. Hondenjassen en hondentruien zijn steeds geliefer en verfraaien niet alleen kleine viervoeters, maar inmiddels ook de grote dieren. Het is dus geen wonder dat het aanbod aan hondenkleren groeit!

Een hond adopteren: een fokker of het asiel?

Je houdt van honden – en je wilt graag een dierlijke metgezel? Prima! Je hebt je al uitvoerig verdiept in de vereisten van het houden van een hond in tijd en geld en je bent er nog steeds van overtuigd dat jij met jouw viervoeter een droomteam kunnen worden? Nog beter!
Meest gelezen artikelen
Vis Vissoorten

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.
Vis Vissoorten

Clownvis (Annemoonvis)

Hoewel deze vis ook wel bekend staat onder de naam anemoonvis, is die laatste naam eigenlijk de aanduiding van het geslacht Amphipiron. De twee soorten lijken heel erg op elkaar, maar moeten biologisch gezien uit elkaar worden gehouden: enerzijds de driebandanemoonvis (Amphiprion ocellaris), die het bekendste is, anderzijds de perculaclownvis (Amphiprion percula). De anemoonvisjes zijn van nature gevestigd in de Stille en Indische Oceaan en zijn niet met uitsterven bedreigd.
Hond Hondenverzorging en gezondheid

Mijten bij honden

Deze vervelende parasieten wachten op veel plaatsen op hun gastheer - de hond. Afhankelijk van de mijtensoort kunnen de symptomen en de manier van besmetting variëren. Hoewel mijten geen ziekten overbrengen zoals teken doen, kunnen ze nog steeds ernstige symptomen veroorzaken. In dit artikel lees je meer over de symptomen, diagnose, therapie en preventie van mijten bij honden!
Nieuwe artikelen
Hond Hondenvoeding

Droogvoer vs natvoer

Het aanbod van hondenvoer is vandaag de dag groter dan ooit. Hoewel een groot aandeel van de producten voor alle honden geschikt is, blijf je als baasje toch nog een aantal vragen zitten: welke voeding is nou de juiste voeding voor mijn dier? Is droogvoer beter dan natvoer of is het andersom?

Een hond uit het asiel halen

Wie een dier uit het asiel neemt, heeft een grote verantwoordelijkheid. Voor de opname van een dier uit het asiel gelden bepaalde voorwaarden. Ten eerste moeten alle gezinsleden het eens zijn met de gezinsuitbreiding. Als je een tuin hebt, moet deze zodanig zijn ontworpen dat het dier niet kan ontsnappen. Een dier uit het asiel is meestal al onderzocht, gevaccineerd, ontwormd en afhankelijk van de leeftijd gecastreerd. Als je kleinere kinderen hebt, moet je een hond met een evenwichtig karakter kiezen.

Eenkennig zijn is heel normaal

De hond komt bij jou thuis in een vreemde wereld terecht en heeft tijd nodig om eraan te wennen. Die tijd moet je hem geven. Als er al een dier bij je thuis woont, kan dit voor problemen zorgen. Het kan gebeuren dat de dieren niet aan elkaar wennen. Dan moet je misschien weer afstand doen van de nieuwkomer, wat voor iedereen pijnlijk is.

Het houden van honden kost veel tijd

Een hond adopteren betekent veel tijd reserveren voor de verzorging, wandelingen en samen spelen. Je moet goed voor de hond zorgen en hem niet urenlang alleen laten. Puppy's hebben extra tijd nodig voor de opvoeding, rashonden moeten in de hondenschool worden getraind.

Een hond houden kost geld

Toekomstige eigenaren moeten zich ervan bewust zijn dat een hond geld kost. Voer, zorg en dierenartsrekeningen moeten betaald worden. De hondenbelasting moet ook worden meegerekend. Een hond heeft ook basisuitrusting nodig zodat hij zich goed voelt. Hij heeft een slaapplaats, hondenriem en halsband, verzorgingsproducten en speelgoed nodig. Een hondendeken voor in de auto en een transportmand zijn ook handig. Dat is bij elkaar opgeteld een behoorlijk bedrag. Voordat je een hond adopteert, moet je een voor- en nadelenlijst opstellen. Als je erachter komt dat je het financieel niet gaat redden om een hond te houden, zou je niet voor het adopteren van een dier moeten kiezen.