23 juli 2018

Het juiste hondenbed voor jouw lieveling

Het juiste hondenbed voor jouw lieveling

Er is een ruim aanbod aan hondenbedden! Ze zijn er in alle kleuren en vormen. Geen wonder dat je het overzicht verliest!

Welke varianten zijn er?

Het hondenbed moet niet alleen voldoen aan modieuze eisen, maar ook aan de gezondheidsbehoeften van jouw hond zijn aangepast. Zo zijn er inmiddels speciale orthopedische hondenbedden voor oude en zieke honden, zoals viervoeters met gewrichtsproblemen. Dergelijke bedden beschikken over technologieën, die ook bij menselijke geneeskunde gebruikt worden en aantoonbaar werken. Zo passen de high-tech materialen, zoals het bekende memo schuim, zich aan de gesteldheid van het lichaam aan en zorgen ze voor drukvermindering.

Het alternatief voor honden met rugproblemen en gewrichtsproblemen zijn springbedden, die een rechte houding van de rug bevorderen.

Slaapplaatsen voor puppies moeten vooral robuust zijn. Ook de juiste grootte is van belang. Als het bedje te groot is voor het kleine hondenlichaam, mist uw puppy geborgenheid en nabeiheid. Het is belangrijk dat het bed de puppy voldoende warmte geeft, ook al zal de puppy de komende maanden te groot worden. Outdoor bedden voor honden bestaan in de meeste gevallen uit een waterafstotende buitenkant. Ze zijn robuust, houden eventuele kou van de bodem tegen en zijn dus geschikt voor kleine pauzes onderweg.

Hondenbedden vind je in onze zooplus-shop.

Meest gelezen artikelen

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.

Clownvis (Annemoonvis)

Hoewel deze vis ook wel bekend staat onder de naam anemoonvis, is die laatste naam eigenlijk de aanduiding van het geslacht Amphipiron. De twee soorten lijken heel erg op elkaar, maar moeten biologisch gezien uit elkaar worden gehouden: enerzijds de driebandanemoonvis (Amphiprion ocellaris), die het bekendste is, anderzijds de perculaclownvis (Amphiprion percula). De anemoonvisjes zijn van nature gevestigd in de Stille en Indische Oceaan en zijn niet met uitsterven bedreigd.

Mijten bij honden

Deze vervelende parasieten wachten op veel plaatsen op hun gastheer - de hond. Afhankelijk van de mijtensoort kunnen de symptomen en de manier van besmetting variëren. Hoewel mijten geen ziekten overbrengen zoals teken doen, kunnen ze nog steeds ernstige symptomen veroorzaken.