Geluk in een klein hoekje met het kattennet

Geluk in een klein hoekje met het kattennet

Geluk in een klein hoekje met het kattennet

Katten zijn geen ingewikkelde schepsels en hoeven niet per se beziggehouden te worden! Klopt dat? Helaas zien veel mensen de kat nog altijd als een dier dat zich zelf bezig houdt en geen menselijke hulp nodig heeft. Het tegendeel is waar: lang niet alle katten kunnen zichzelf maar altijd bezighouden. Als kleine roofdieren zijn ze het namelijk van nature gewend om hun territorium dagelijks te verdedigen, te gaan jagen en eten te zoeken. Binnenshuis vervelen ze zich daarentegen heel erg snel, nieuwe, frisse ervaringen en indrukken houden ze fit, druk bezig en tevreden.

Helaas heeft niet iedereen altijd de mogelijkheid om zijn kat alle vrije ruimte in de wereld te bieden om rond te dwalen zonder gevaar te lopen. Maar dat hoeft niet direct het einde te zijn: met onder andere een kattennet kunt je jouw balkon omtoveren in een speciaal kattenbalkon en jouw lieve huisdier zo toch wat gecontroleerde vrijheid bieden.

Het doel van een kattennet is het veilig maken van balkons, ramen en andere potentieel gevaarlijke plekken. Met een metalen frame en een geschikt net kun je ervoor zorgen dat uw balkon een veilig kattenparadijsje wordt! Het overgrote deel van de kattennetten kunnen met pinnen, haken en lijnen geïnstalleerd worden en gecombineerd met wat fantasie heb je zo eindeloze mogelijkheden om jouw kat wat frisse lucht en zonlicht te bieden.

Spring Gen 2021 NL 1

Kattennetten zijn er ondertussen in veel verschillende kleuren en dikten. Zorg ervoor dat het materiaal van het net in ieder geval niet doorgebeten kan worden en dat het volgens de aanwijzingen van de fabrikant is bevestigd. Laat voor alle veiligheid de kat toch nooit alleen op het balkon – sommige waaghalzen gebruiken het net nog wel eens als klimgelegenheid: als jouw kat er vanaf valt, of als het net ook maar een klein beetje is losgeraakt, kan dat nare gevolgen hebben. Onder toezicht is zo’n kattenbalkon dus een geweldige afwisseling voor huistijgers.

Overigens: kattennetten om jouw hoogstpersoonlijke kattenbalkon in te richten vind je in de zooplus-shop.

Onze meest behulpzame artikelen
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.
10 min

Katten met knaagdieren en konijnen

Kattenvrienden zijn dierenvrienden – ze zijn dan ook zelden de enige dieren in het huishouden. Wanneer twee katten aan elkaar moeten wennen, gedragen ze zich lang niet altijd poeslief, maar als je katten en knaagdieren bij elkaar wilt houden, wordt het alleen maar moeilijker – kan dat wel goed gaan? In dit artikel lees je alles over: katten samen met knaagdieren en konijnen laten samenleven.
12 min

Kittens acclimatiseren – basisuitrusting en tips

Als kat en mens onder één dak wonen. Je verwacht binnenkort een nieuw, miauwend huisgenootje bij je thuis? Dan kunnen wij niets anders dan jou van harte feliciteren! Katten zijn namelijk unieke dieren, die in gelijke mate eigenzinnigheid en sensibiliteit hebben. Veel meelevende katten kunnen met hun fijne antennes voelen hoe het met hun baasje gaat en bieden graag wat troost als het baasje eens een keer niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Hun fijngevoeligheid en hun seismografisch gevoel zijn zo ver ontwikkeld dat ze fenomenen als aardbevingen en onweer kunnen aanvoelen voordat het zover is. Dit artikel gaat over: kittens acclimatiseren in hun nieuwe leefomgeving.