23 januari 2018 - Updated 15 augustus 2018

Krabmeubelkeuze

Krabmeubelkeuze

Krabmeubels zijn voor katten uiterst belangrijk, ze moeten namelijk dagelijks hun drang om te bewegen bevredigen. Voor het aantal kraboppervlakken geldt daarom: hoe meer hoe beter.

Deze keuzevrijheid is vooral belangrijk voor katten die uitsluitend binnen vertoeven. Katten die vrij rond kunnen lopen, bijvoorbeeld op het platteland, hebben hier niet zo’n grote behoefte aan. Desalniettemin worden ook vrije kattengeesten enthousiast van spannende krab- en klautermogelijkheden.

Vooral schuwe katten hebben absoluut een hoge lig- of zitplek nodig. Hierop kunnen ze zich dan terugtrekken om er veilig op te rusten, terwijl ze de hele omgeving af kunnen zoeken op potentiële gevaren. Katten die juist niet schuw zijn, kan je ook erg blij maken met een krabmat.

Gezien hun naam misschien niet erg verrassend, maar krabmeubels zijn ook erg belangrijk voor katten voor hun dagelijkse nagelverzorging. Ze doen dit door ergens eens lekker aan te krabben. Daarnaast trainen ze hier ook hun zichtvermogen en hun spieren mee! Krabben werkt voor katten bovendien extreem ontstressend. Als ze dit niet kunnen doen, vinden ze gegarandeerd een alternatief in het huis. Daar ben je als baasje natuurlijk niet per se heel blij mee.

Vaak klagen kattenhouders over hun miauwende vandaaltjes, die meubels aan gort krabben en het hele interieur vernielen. Dat vernielen is de natuurlijke drang naar het scherpen van hun nageltjes, dat naar boven komt als de kat te weinig gelegenheid heeft om deze driften uit te leven. Ze reageren hun frustratie af op de meubels.

Houd er rekening mee dat het helemaal natuurlijk en normaal is als de kat krabt – ook als het om de krullen van de trap gaat. Ze mogen daarvoor dan ook nooit gestraft worden!

Als je jouw meubels wilt beschermen en ook een goede relatie met uw kat wilt houden, is het belangrijk dat je jouw kat de gelegenheid geeft om heerlijk te kunnen krabben aan een aantal opwindende krabmeubels. Zet deze meubels op strategische plaatsen in uw huis, waar jouw kat ze perfect vind staan.

Voorbeelden zijn tussen de slaapplaats en het toilet van de kat, tussen diezelfde kattenslaapplaats en de voerplaats of naast de voordeur, de achterdeur of de balkondeur.

Overigens kun je verschillende krabmeubels in onze zooplus-shop vinden!

Meest gelezen artikelen

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan.

Blaffende honden kalmeren

„Blaffende honden bijten niet!“ Het spreekwoord klinkt troostend, maar honden die alsmaar blaffen werken niet alleen op de zenuwen, maar storen ook de buren. Maar waarom blaffen honden eigenlijk? En kan men dit ook afleren?