Krabpaalkwestie

Krabpaal Zooplus

kat zit op krabpaal

Voor huiskatten is een krabpaal of ander krabmeubel een essentieel speeltje, maar ook vrij rondwandelende kitten zijn altijd blij met een mogelijkheid om zich ook binnenshuis eens lekker helemaal uit te leven. Katten zijn erg nieuwsgierig en altijd op zoek naar nieuwe avonturen en uitdagingen.

Vijf redenen om een krabpaal in huis te halen

1) De viervoetertjes kunnen hun nageltjes aan het krabmeubel scherpen.
2) Bij het spelen op de krabpaal trainen de dieren hun spieren en bloedsomloop.
3) Katten hebben de mogelijkheid om hierop hun territorium te markeren.
4) Een krabpaal is de ideale plek om zich op terug te trekken en biedt bovendien een heerlijke uitkijkplaats op duizelingwekkende hoogte.
5) Jouw kat kan zich naar hartenlust uitleven zonder daarbij het interieur tegen jouw zin in bij het spel te betrekken.

Wanneer is een krabpaal goed?

Het aanbod aan krabpalen is ondertussen erg groot geworden. Het is erg makkelijk om het overzicht helemaal kwijt te raken, daarom laten veel kattenbaasjes zich ook gewoon leiden door het uiterlijk en schaffen speciale design-krabmeubels aan. Er zijn echter objectieve kwaliteitscriteria, waarop je voor de aankoop op zou moeten letten:

  • Een goede krabpaal moet beschikken over een comfortabele ligplaats, een kraboppervlak, verschillende klimgelegenheden en een holletje als plekje om zich lekker in terug te kunnen trekken.
  • De stam van de krabpaal moet ten minste 10 centimeter hoger zijn dan de uitgestrekte kat en gemaakt zijn van stevig materiaal, bijvoorbeeld sisal.
  • Kittens moeten de gelegenheid krijgen om eerst aan een kleine krabpaal te wennen.
  • Een krabpaal die tot aan het plafond reikt met extra dikke stammen en extra bodemverankering is zeker geen overbodige luxe bij uitzonderlijk zware katten. Hier moet er namelijk extra op stabiliteit worden gelet.
  • De krabpaal staat idealiter in de woonkamer en in de buurt van een raam, omdat katten gezellige dieren zijn en graag alles in de gaten houden.
  • Zet de krabpaal zo veel mogelijk in de vrije ruimte en niet direct naast een meubelstuk. Het gevaar dat jouw kat ook dat meubelstuk als geschikt speelgoed ziet, verkleint je op die manier zo veel mogelijk.
  • Als je de beschikking hebt over een balkon, kun je de paal ook daar neerzetten. Houd er echter rekening mee dat je dan een kattennet moet aanbrengen zodat jouw kat niets overkomt.

 

Een uitgebreid assortiment aan krabpalen, krabplanken, sisalspeeltjes en overige krabgelegenheden vind je in onze grote zooplus-kattenshop.

Onze meest behulpzame artikelen
Een kattentoilet hoort bij ieder kattenhuishouden. Maar de keuze is niet altijd makkelijk – welke wc is er nu oké? Er zijn toiletten voor katten met en zonder kap of zelfs geheel automatische kattenbakken! Een paar tips om je erbij te helpen het juiste kleine kamertje te kiezen!