Hond

ras Het hondenmagazine Het hondenmagazine: waardevolle en nuttige informatie over samenleven met je trouwe viervoeter en het laatste nieuws over het houden van een hond. Lees meer

9 min

Amerikaanse Akita

De Amerikaanse Akita ontwikkelde zich na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Amerikaanse soldaten brachten Japanse Akita's naar hun thuisland en begonnen de honden daar zelf te fokken. In vergelijking met zijn Japanse verwanten is de Amerikaanse Akita aanzienlijk groter                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 en sterker. Maar hij heeft tot op de dag van vandaag nog steeds het jachtinstinct van zijn Japanse voorouders.
8 min

Dwergkeeshond

De Dwergkeeshond wekt geen ontzag met zijn grootte, maar maakt dat allemaal goed met een gezonde dosis vriendelijkheid, zelfvertrouwen en energie. Geen wonder dus dat deze kleine Keeshondjes de harten van steeds meer hondenliefhebbers veroveren.
8 min

Bernedoodle

Liefhebbers van designer dogs zien het liefst een evenwichtige mix tussen Berner Sennenhond en Poedel voor een mooie Bernedoodle. Soms maakt de natuur echter korte metten met deze wens: de hond ziet er dan eerder uit als een poedel. Van de Sennenhond is nauwelijks een spoor te bekennen. Andersom kan ook het geval zijn.
16 min

Je hond trucjes leren: 10 hondentrucs om samen te oefenen

Begroeten met de poot, bedelen of een beloning vangen in de lucht? Met deze 10 hondentrucjes worden honden en hun baasjes echte supersterren. En hondentrucjes zijn niet alleen leuk om naar te kijken. Ze dagen jouw hond ook mentaal en fysiek uit. Lees hier hoe je je hond trucjes kunt leren! Als een hond op commando in een cirkeltje draait of met zijn pootje gedag zwaait, vindt zijn publiek dit fantastisch. Maar veel belangrijker dan de verwondering van de toeschouwers is hoe jouw hond zich daarbij voelt. Gelukkig zijn de meeste honden van nature nieuwsgierig. Ze genieten van jouw aandacht en vinden het heerlijk als ze zich fysiek kunnen uitleven. Als er dan ook nog een lekkere beloning bij komt kijken, kan je hond zijn geluk niet meer op.
7 min

Sport voor honden: zo behaal je het ideale gewicht

Liefde gaat ook bij jouw viervoeter door de maag. Maar wat lief bedoeld is, eindigt echter vaak in overgewicht. Met jouw hulp en een zorgvuldig sportprogramma reduceer je overgewicht bij je hond, wordt hij weer fit en kan hij zich ongestoord bewegen. Met de onderstaande oefeningen krijg jij je hond weer op geen gezond gewicht. En je zult er zelf ook baat bij hebben! Lees snel meer over verschillende soorten sport voor honden!
5 min

Pijnstillers voor honden

Pijnstillers zijn een van de meest voorkomende groepen medicijnen die door dierenartsen worden gebruikt. Ze verlichten pijn bij honden en dragen zo bij aan een aanzienlijke verbetering van de levenskwaliteit. Maar welke pijnstillers zijn er voor honden en waar moet je op letten bij het toedienen van deze middelen?
6 min

Verkoeling voor honden: 10 tips voor hete zomerdagen

Het is weer bijna zover, de warme zomerdagen staan voor de deur. Tussen 23 juli en 23 augustus bereikt de zomer hier zijn hoogtepunt. Al 's ochtends vroeg schijnt de zon de woning in en in de middag is de hitte voor onze honden niet meer uit te houden. Met een paar tips kun je er echter goed voor zorgen dat jouw hond ook de hete zomerdagen goed doorkomt. Hieronder lees je wat je hond bij hitte nodig heeft en hoe je het beste voor verkoeling kunt zorgen.
11 min

De geboorte van puppy’s en het zogen van honden

Of je nu een ervaren fokker of nieuwkomer bent, de geboorte van puppy's is een zeer bijzondere ervaring. Zal de bevalling goed verlopen? Zullen alle puppy's gezond zijn? Zal het zogen goed gaan? Eén ding staat vast: hoe beter je over het onderwerp geïnformeerd bent, hoe ontspannender je kunt uitkijken naar deze mooie gebeurtenis.
5 min

Je puppy aan een lijn leren lopen

Goed aan de lijn lopen bij puppy's is een van de belangrijkste disciplines in de hondentraining. Maar hoe leer je een hond om goed aan de lijn te lopen? Met wat kennis en veel geduld is die training helemaal niet moeilijk. We tonen je stap voor stap wat belangrijk is om je puppy aan de lijn te leren lopen.
4 min

Wat moet je doen als je puppy bijt?

Zelfs de schattigste puppy heeft vanaf ongeveer zes weken oud ruim 28 tanden. Meestal weet hij al heel goed hoe hij ze moet gebruiken. Tot nu toe beet hij vooral al spelend en test hij zijn vlijmscherpe tandjes zonder ernstige verwondingen toe te brengen. Toch moet elk baasje veel tijd vrijmaken om zijn puppy het bijten af te leren en kennis te laten maken met bijtremming. In dit artikel lees je wat je kunt doen als jouw puppy bijt.
3 min

Zijn echte botten schadelijk voor honden?

Hond en bot gaan in de voorstelling van veel mensen hand in hand. Dat wordt ons al vroeg aangeleerd. Er zijn immers genoeg animatiehonden die maar wat graag op een bot kauwen. Dat is niet zo gek. Honden zijn ook in het echte leven gek op botten. Er lijkt niets te zijn waar honden liever op kauwen en knabbelen, behalve dan misschien je pantoffel.
6 min

10 dingen die je moet weten voordat je een hond neemt

Als je verliefd wordt op een puppy of een hond uit een dierenasiel, krijgt de toekomst spontaan een rooskleurig beeld. Het is duidelijk dat een huisdier veel vreugde brengt. Toch moet je ook weten wat de lastige uitdagingen van een huisdier zijn voordat je besluit een hond te adopteren.
6 min

Verkoeling voor honden: 10 tips voor hete zomerdagen

Het is weer bijna zover, de warme zomerdagen staan voor de deur. Tussen 23 juli en 23 augustus bereikt de zomer hier zijn hoogtepunt. Al 's ochtends vroeg schijnt de zon de woning in en in de middag is de hitte voor onze honden niet meer uit te houden. Met een paar tips kun je er echter goed voor zorgen dat jouw hond ook de hete zomerdagen goed doorkomt. Hieronder lees je wat je hond bij hitte nodig heeft en hoe je het beste voor verkoeling kunt zorgen.
6 min

Clickertraining voor honden

Ieder hondenbaasje kent het woord clickertraining wel, maar wat houdt het precies in? Als je op een ingebouwde knop drukt, hoor je een zachte klik. In het volgende artikel vind je de belangrijkste informatie over clickertraining met je hond.
8 min

Een volwassen hond aan de lijn leren lopen

Een wandeling met je geliefde hond moet eigenlijk ontspannend verlopen. Maar toch zien veel eigenaars van honden dat anders: hun volwassen hond trekt aan de lijn. We leggen je uit hoe je een volwassen hond kunt trainen om goed aan de lijn te lopen.
5 min

Je puppy aan een lijn leren lopen

Goed aan de lijn lopen bij puppy's is een van de belangrijkste disciplines in de hondentraining. Maar hoe leer je een hond om goed aan de lijn te lopen? Met wat kennis en veel geduld is die training helemaal niet moeilijk. We tonen je stap voor stap wat belangrijk is om je puppy aan de lijn te leren lopen.
4 min

Vegan hondenvoer

Eet je al een tijdje veganistisch en wil je je hond nu ook veganistisch voeren? Hoewel vegan voer voor honden, katten en co. steeds populairder wordt, is het toch belangrijk om verstandig om te gaan met dit type voer.
8 min

Zelf hondenkoekjes bakken

We geven het toe, kant-en-klare snacks kopen gaat sneller, maar het is lang niet zo leuk. En er zijn nog meer goede redenen om zelf hondenkoekjes te maken. In dit artikel lees je waarom je zelf hondenkoekjes moet bakken en ook zes lekkere recepten.
3 min

Zijn eikels giftig voor honden?

In de herfst maak je misschien wel eens decoratie van eikeltjes. Als je hond er graag mee speelt, ziet dat er lief uit. Maar let op: eikeltjes zijn namelijk gevaarlijk voor honden!
5 min

Treinreis met je hond

Of het nu in het dagelijks leven is of op vakantie, reizen met de trein is voor velen een handige manier om van A naar B te komen. Om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen, is een ontspannen hond minstens net zo belangrijk als vertrek volgens de dienstregeling. Lees hieronder een aantal tips voor een ontspannen treinreis met je hond.
6 min

Op vakantie met je hond naar een vakantiepark

Er is niets zo heerlijk als op een welverdiende vakantie gaan. Een mooie bestemming zoeken, boeken, spullen pakken en gaan! Maar wat doe je met je hond? Hoe leuk op vakantie gaan ook is, het voelt soms verschrikkelijk om je trouwe viervoeter achter te moeten laten. Waarom ga je dus niet op vakantie of een weekendje weg met je hond? Je hond is zeker weten dolenthousiast om samen met jou een nieuwe omgeving te verkennen. Fietsen, wandelen, zwemmen of gewoon lekker ontspannen: jij en je hond maken vast en zeker goed gebruik van jullie tijd op een vakantiepark!
Onze meest behulpzame artikelen
Hond Hondengezondheid

Loopsheid van het teefje

De loopsheid bij teefjes is een heel normaal, natuurlijk verschijnsel. Toch maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje. Ze ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en zijn bang voor een ongewenst nestje. Hier lees je wat je over de loopsheid van jouw hond moet weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. Lees hier meer over de loopsheid van het teefje.
Hond Hondenverzorging

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.
Nieuwe artikelen
Hond Hondenverzorging

Zijn echte botten schadelijk voor honden?

Hond en bot gaan in de voorstelling van veel mensen hand in hand. Dat wordt ons al vroeg aangeleerd. Er zijn immers genoeg animatiehonden die maar wat graag op een bot kauwen. Dat is niet zo gek. Honden zijn ook in het echte leven gek op botten. Er lijkt niets te zijn waar honden liever op kauwen en knabbelen, behalve dan misschien je pantoffel.

In het hondenmagazine informeert vind je alles over honden: van de verschillende karakters van hondenrassen tot handige informatie over de adoptie van je toekomstige lieveling. Wat is een hond? Hoe kies je hem of kiest hij jou? Wat is de beste voorbereiding en  hoe leert hij je het best kennen voordat hij bij je intrekt? Welke basisuitrusting heb je nodig en hoe verwelkom je je nieuwe hond?

Het hondenmagazine vertelt je waar je in elk geval op moet letten bij de opvoeding. Welke training is geschikt voor welke ras? Hoe kun je het gedrag van je hond speels en positief beïnvloeden? Welke tips zijn onmisbaar voor de opvoeding van puppy's, volwassen honden en oudere honden? Hoe reageer je het best op agressief gedrag zoals blaffen, grommen of happen. Wat kun je eraan doen?

Gezondheid, voeding, training voor honden en nog veel meer

Er wordt zowel advies gegeven over de gezondheid als de verzorging van je lieveling. In het magazine vind je info over ziektes, de eerste tekenen en veel voorkomende symptomen. Ontdek wat je kunt doen tegen parasieten en welke vaccinaties je hond ongetwijfeld nodig heeft. Het magazine behandelt kwesties die belangrijk zijn voor fokkers om te fokken. Daarnaast gaat het ook over de problemen van de individuele hondeneigenaar, zoals de lichamelijke verzorging. Hoe vaak moet je je dier wassen, borstelen of scheren?

Er worden ook belangrijke voedingstips gegeven en informatie over gangbaar hondenvoer en over specifieke diëten in geval van overgewicht, intoleranties en allergieën of ziektes.

Maar ook de onderwerpen reizen en transport worden niet buiten beschouwing gelaten. Hoe lang van tevoren moet je een reis voorbereiden met betrekking tot de verschillende vervoermiddelen: auto, trein, bus, vliegtuig? Welke grootte en gewicht mag je hond hebben om te vliegen? Moet je rekening houden met het klimaat en de traditionele gebruiken van een land als je met je hond reist?

Maar natuurlijk behandelt het hondenmagazine ook belangrijke alledaagse vragen, bijvoorbeeld over spel en sport. Hoe veel beweging heeft je viervoeter nodig, welk ras vind welke activiteiten leuk? Wat zijn de nieuwste ideeën en producten om met honden te spelen? Welke lijnen zijn geschikt om samen te joggen? Waarom wil je lieveling niet met andere honden spelen? Wat te doen als je viervoeter bang is voor soortgenoten?