Magazine

Ben je op zoek naar onmisbare informatie voor een samenleven met een huisdier? Voor al die informatie ben je hier in ons dierenmagazine op de juiste plek! Heb je al een hond, kat, knaagdier, vis, vogel of paard en ben je op zoek naar een antwoord op je vraag? Of wil je je zo goed mogelijk informeren voordat je een dier bij je in huis haalt? Wij hebben bruikbare tips over het houden en verzorgen van allerlei huisdieren! Je kunt kennismaken met enorm veel verschillende rassen en zult al snel verschillen en afwijkingen in het gedrag kunnen opmerken. In ons magazine geven we je advies over hoe je je hond zo goed mogelijk traint en vertellen we je hoe je een huisdier het beste op een vakantie voorbereidt. Lees meer
Hondengezondheid

Hartziekten bij honden

Bij de regelmatige controle van je hond let je dierenarts altijd op verdachte hartgeluiden. Veel hartziekten bij honden zijn tegenwoordig namelijk goed te behandelen als ze in een vroeg stadium worden herkend.

Als je hond een of meerdere van de volgende symptomen vertoont, moet je dit altijd tijdig laten onderzoeken door je dierenarts:

 • Kortademigheid
 • hoge ademhalingsfrequentie
 • hoest
 • flauwvallen
 • blauwgekleurde slijmvliezen
 • algemene slaaploosheid (prestatie-insufficiëntie).

Aangeboren hartziekten worden vaak al in de puppytijd merkbaar, maar talrijke andere symptomen vertonen pas later in het leven en in een gevorderd stadium.

 

Welke hartziekten zijn er bij honden? 

7 min
Honden opvoeden

De puppy-school

Sommige hondenbaasjes zorgen voor een plek in de puppy-school voor zichzelf en hun nieuwe viervoeter voordat hun nieuwe familielid verhuist. Het volgende hoofdstuk gaat over wat een puppy-school kan doen en hoe je een goede school kunt vinden die bij jou en je dierlijke metgezel past.

Kat

4 min
Knaagdierverzorging

Hamsterscaping – Creeër het ultieme huis voor je hamster!

Stap één is bepalen hoe je ongeveer wilt dat de hamsterkooi eruit komt te zien. Denk aan de grootte van de kooi, hoeveel ruimte heb je beschikbaar? En wat wil je erin aanbrengen? Dat is onder andere afhankelijk van het aantal hamsters dat je hebt, je budget en je creativiteit. Schrijf alles op dat je leuk of interessant vindt. Zo vormt zich vanzelf een beeld in je hoofd dat je op papier kunt uittekenen.
7 min
Paard

Fries

De Fries is niet alleen een van de oudste, maar ook een van de duurste paardenrassen van Europa. Zijn elegante bewegingen maken van deze majestueuze Nederlander een geliefd koets- en trainingspaard. Door zijn bijzondere gestalte is dit edele zwarte paard echter niet geschikt voor beginners.

Vis

5 min
Vijvergids

Goudvissen overwinteren: de winter door in 5 stappen

In de zomer kun je de goudvissen verwennen in de tuinvijver. Maar in de herfst vragen de meeste eigenaars van een vijver zich af hoe ze hun vissen gezond en stressvrij de winter door laten komen. In onze stapsgewijze handleiding vind je belangrijke tips over de verzorging en meer informatie over hoe je goudvissen goed overwinteren.
7 min
Vogelgezondheid

Legnood bij kippen

Af en toe leggen kippen minder eieren dan normaal, bijvoorbeeld bij koude temperaturen. Soms zijn er echter ook pathologische oorzaken die behandeling vereisen. In dit artikel lees je hoe je legnood bij kippen herkent en wanneer je je dierenarts om hulp moet vragen.
Onze meest behulpzame artikelen
Kat Kattengezondheid

Kattenleeftijd

Het is algemeen bekend dat de leeftijd van een hond gemakkelijk kan worden afgeleid: één hondenjaar staat gelijk aan zeven mensenjaren, waarbij ook hier het ras en het gewicht van de hond belangrijk zijn. Hoe oud kunnen katten nou worden? Vanaf welke leeftijd worden katten beschouwd als oudere katten? In dit artikel lees je alles over kattenleeftijd.
Hond Hondengezondheid

Loopsheid van het teefje

De loopsheid bij teefjes is een heel normaal, natuurlijk verschijnsel. Toch maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje. Ze ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en zijn bang voor een ongewenst nestje. Hier lees je wat je over de loopsheid van jouw hond moet weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. Lees hier meer over de loopsheid van het teefje.
Hond Hondenverzorging

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.
Nieuwe artikelen
Hond Hondengezondheid

Hartziekten bij honden

Bij de regelmatige controle van je hond let je dierenarts altijd op verdachte hartgeluiden. Veel hartziekten bij honden zijn tegenwoordig namelijk goed te behandelen als ze in een vroeg stadium worden herkend.

Als je hond een of meerdere van de volgende symptomen vertoont, moet je dit altijd tijdig laten onderzoeken door je dierenarts:

 • Kortademigheid
 • hoge ademhalingsfrequentie
 • hoest
 • flauwvallen
 • blauwgekleurde slijmvliezen
 • algemene slaaploosheid (prestatie-insufficiëntie).

Aangeboren hartziekten worden vaak al in de puppytijd merkbaar, maar talrijke andere symptomen vertonen pas later in het leven en in een gevorderd stadium.

 

Welke hartziekten zijn er bij honden? 

Hond Honden opvoeden

Honden leren apporteren

"Neem de bal mee!" Apporteren is een van de klassieke bezigheden waar hond en baasje samen plezier van hebben. Veel honden apporteren instinctief en hebben een sterk 'apporteerinstinct'. Nog leuker is het spelen van het heen- en weer, als je de basis al goed hebt geleerd. We geven je tips over apporteren met je hond.

Nooit meer radeloos

Iedere vraag rondom huisdieren kan op zijn minst gedeeltelijk worden beantwoord met onze tips. Dankzij uitgebreid advies zul je voortaan beter herkennen of je dier ziek is of niet en kun je hopelijk dreigende situaties sneller in de kiem smoren. Leer hoe zinnige vachtverzorging eruit hoort te zien en hoe vaak je preventief met je huisdier naar de dierenarts zou moeten. Ook kan ons magazine je vertellen welke dieren geschikte speelmaatjes zijn en welke dieren je eerder van je eigen huisdier weg kunt houden. Wil je weten of je paard naar de hoefsmid moet? Ook daar krijg je tips voor in ons magazine.

Een evenwichtig dieet begint in de voerbak

Huisdieren moeten ook genoeg voedingsstoffen en vitaminen binnenkrijgen. Honden zijn echte jagers en hun dieet richt zich dus in het ideale geval naar dat van hun wilde voorouders: vooral veel vlees. Hoogwaardig kant-en-klaarvoer heeft alle belangrijke bouwstoffen die je dier nodig heeft voor een kerngezond lijf. Net zoals bij mensen veranderen hun voedingsbehoeften wanneer het dier ouder wordt. Het voedingsplan moet ook aangepast worden als je huisdier ziek is geworden. Hier leer je hoe zo’n verandering eruit kan zien.

Wil je uit het asiel adopteren?

Als je in het asiel staat wil je natuurlijk het liefst alle dieren mee naar huis nemen. Maar voordat je een bepaald dier kiest, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt: zorg voor een geschikte slaapplaats, een goede voersoort en zorg ervoor dat je dier ook eens lekker zelf naar buiten kan. Je nieuwe huisgenootje moet ingeënt zijn en de correcte papieren hebben. In ons magazine kun je vinden waar je op moet letten, zodat de verhuizing niet al te zwaar of vermoeiend wordt.

Meer plezier dankzij goed advies

Dankzij onze tips heb je een passende reactie klaar voor praktisch iedere situatie. Ga je graag samen met je hond op vakantie? Passend vervoer is dan onmisbaar. Je dier blijft zo veilig en heeft wat ruimte voor zichzelf, om eens ongestoord heerlijk tot rust te kunnen komen. Als je dier onderweg minder onder stress te lijden heeft, zal de reis en de hele vakantie voor jullie allemaal relaxter worden. Dankzij de gekwalificeerde dierenadviezen van ons magazine hoef je je veel minder druk te maken. Natuurlijk vindt je in het magazine ook tips voor speeltjes, voor de juiste hoeveelheid vrijheid, voor hondenbelasting en voor de perfecte voerkeuze.