Voedingstrends voor katten en honden

Extra overzichtelijk: bekijk de voedingstrends
Graanvrij Graanvrij voer Wat zit erin?

Al voor langere tijd zijn verschillende graansoorten onderdeel van veel recepturen voor dierenvoeding. Dat komt omdat ze onze viervoeters voorzien van o.a. voedingsstoffen, vitamines en onverzadigde vetzuren. Er kunnen echter ook intoleranties optreden, waardoor graanvrij voer noodzakelijk wordt.

Biologisch voer Biologisch voer Wat is biologisch?

Voer mag enkel biologisch genoemd worden als er bij de productie ervan geen chemische fungicides of pesticides, genetisch gemodificeerde zaden of bepaalde mestsoorten zijn gebruikt.

Hoog vleesaandeel Hoog vleesaandeel Minimaal 60%

Een hoog vleesaandeel is bij katten belangrijk. Er moet minstens 60% vlees in het voer zitten, voordat je kan spreken van een hoog vleesaandeel. Daarnaast moeten plantaardige bestanddelen de voeding van je huisdier aanvullen.

Andere trends Andere trends In één oogopslag

Natuurlijk zijn er naast de genoemde trends nog veel te gaan. Bijvoorbeeld de 'Human grade food' of de trend om slechts 1 eiwitbron per maaltijd te geven. BARF en vegetarisch voeren bij katten en honden zijn voorbeelden van controversiëlere trends.

Graanvrij

Graanvrij

Huisdieren die last hebben van graanallergie of -intolerantie, hebben speciaal voer nodig dat graanvrij is. Graanvrij voer is echter niet alleen geschikt voor dieren die lijden aan graanallergie. Diereneigenaren die hun viervoeter natuurlijke voeding willen geven, kunnen kiezen voor graanvrij voer. Ontdek ons assortiment graanvrij voer voor honden en katten en leer meer over dit thema.

Wolf of Wilderness 12 kg + natvoer mix gratis

Biologisch

Biologisch voer

Hier vind je diervoeding met hoogwaardige, onbelaste grondstoffen uit ecologische productie. Alle ingrediënten als vlees, groente en lekkere kruiden zijn van gecontroleerde en gecertificeerde biologische kwaliteit. De zorgvuldige verwerking van grondstoffen en de uitstekende, smaakvolle samenstelling zorgen ervoor dat het voer goed te verdragen is en weinig wordt afgeslagen.

zooplus bio nieuw droogvoer

Hoog vleesaandeel

Hoog vleesaandeel

Een hoog vleesaandeel is bij honden voordelig en bij katten noodzakelijk. Als je ook gebruik gaat maken van High Meat, dan moet je erop letten dat je viervoeter evenwichtig gevoerd wordt. Met ons assortiment High Meat-dierenvoeding is je lieveling gegarandeerd volledig voorzien.

Purizon 6,5 kg + 800 g gratis
Human grade food Human grade food

Dit betekent dat alle ingrediënten van levensmiddelkwaliteit zijn en ook voor mensen geschikt zijn. Aangezien dierenvoeding meestal dingen bevat die voor mensen niet te verdragen zijn (bijvoorbeeld slachtafval), is maar weinig dierenvoeding Human grade-voer. 


Single Source Protein Single Source Protein

Dit voer bevat slechts een enkele eiwitbron: er is maar één vleessoort gebruikt. Sommige Monoprotein-producten bestaan uitsluitend uit vlees (PUR-producten), terwijl andere varianten ook plantaardige toevoegingen bevatten.


Veggie Vegetarisch

Vegetarisch voer (green-voer) bevat geen vlees. Onder dierenvrienden ontstaat er door vegetarisch voer soms controversiële discussies, vooral als het om katten gaat.Als je jouw huisdier vegetarisch voer wilt geven, raadpleeg dan eerst een dierenarts.


BARF BARF

BARF'en (rauw voer geven) is al jarenlang een van de favoriete manieren om honden en katten te voeren. Het BARF-voer dat geïnspireerd is op de voeding van de wolf, bevat enkel natuurlijke ingrediënten van dierlijke en plantaardige herkomst, zoals rauw vlees, rauwe ingewanden en groente.

Kat

Hond

Het voer van je kat wisselen Het voer van je kat wisselen Informatie & tips

Soms moet je wisselen van voer voor je kat om medische redenen, soms om iets heel anders. In dit artikel lees je hoe je je kat met plezier van het nieuwe kattenvoer kunt laten eten op een manier die goed is voor de maag en darmen.

Magazine hond Het voer van je hond wisselen Informatie & tips

Ook veel mensen kennen het probleem: als je overstapt van fastfood naar vezelrijke voeding, kan dat maagpijn en diarree veroorzaken. Bij onze honden is dat niet anders. Lees hier hoe je het best kunt overstappen op een ander voer voor jouw hond.

Hondenvoer magazinetekst Hondenvoer, BARF of traditioneel? Tips en info

Droog, nat of liever vers en rauw? De meningen over de juiste voedingsmethode voor onze trouwe viervoeters zijn niet zo gevarieerd als de selectie van voer in de winkels. Maar is BARF echt gezonder? Smaakt natvoer beter is droogvoer goedkoper?