Dierenverzekeringen

Huisdierverzekering
Univé

Petsecur

OHRA

InShared

Figo

Aegon

Wat is een huisdierverzekering? Een dierenverzekering is te vergelijken met een zorgverzekering, maar dan alleen voor huisdieren. Als je huisdier naar de dierenarts moet of een medische ingreep moet ondergaan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Met een katten- of hondenverzekering hoef je vaak niet de volledige kosten voor een consult of ingreep te betalen. Het bedrag wordt gedeeltelijk of volledig vergoed. Benieuwd wat de beste dierenverzekering voor jouw situatie is? Hieronder kun je de verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen in Nederland vergelijken.

Univé

Univé dierenverzekering

Je hond of kat hoort bij jouw gezin. Daarom wil je de beste zorg als je huisdier ziek wordt of een ongeluk krijgt. Met de Univé huisdierenverzekering kom je in zulke situaties niet voor onverwachte kosten te staan. Je huisdier is verzekerd tegen medisch noodzakelijke kosten, waarbij je zelf het verzekerde bedrag per jaar bepaalt: € 2.500 of € 5.000. 

Bij Univé mag je zelf je dierenarts kiezen, betaal je geen eigen risico én betaal je altijd een eigen bijdrage van 20% per declaratie. Ongeacht de behandeling. 

Wil je het allerbeste voor je hond of kat? Vul dan de basisverzekering aan met dekkingen als Beweegzorg, Gebitszorg en Reizen.

PetSecur

Petsecur

Wil jij je hond of kat verzekeren? De PetSecur huisdierverzekering dekt de zorgkosten van je dier zodat jij kunt blijven doen wat je wilt. PetSecur is een Onderlinge Waarborgmaatschappij, daardoor houden we de premies laag en zorgen we voor de meest complete dekking.

Jouw huisdier is als een deel van jezelf, natuurlijk wil je goede zorg en weinig stress. Daarom vinden wij het belangrijk dat jij je eigen dierenarts mag kiezen en kan je bij ons castratie/sterilisatie gratis meeverzekeren. Ook hebben we de hoogste jaarlijkse uitkering van Nederland, tot wel €6.000.

Stel gemakkelijk jouw eigen dierenverzekering samen. Met of zonder aanvullende modules. Ook het eigen risico kies je zelf. 

OHRA dierenverzekering

Ohra

Je huisdier is onderdeel van je gezin. Je moet er niet aan denken, maar toch. Ook je hond of kat kan een ongeluk krijgen of ziek worden. Met een OHRA huisdierenverzekering heb je de zekerheid dat je je maatje de beste medische zorg kunt geven. Dat scheelt veel zorgen nu en in de toekomst. Bij OHRA zijn alle rassen en kruisingen zijn welkom. Je bepaalt je zelf welke zorg je verzekert en je kiest zelf je dierenarts. Declareren gaat eenvoudig online of via de OHRA App en je krijgt je geld snel terug.

Dat is verzekeren zonder Paarse Krokodillen.

Kies je voor een OHRA hondenverzekering of kattenverzekering, dan kies je voor de grootste huisdierenverzekeraar van Nederland.

Vragen? Je kan OHRA 6 dagen per week Whatsappen of bellen.

InShared huisdierenverzekering

Inshared

We zijn onze Dierenverzekeringen nog beter aan het maken en daarom kun je nu even geen Dierenverzekering afsluiten. Heb je al een Dierenverzekering? Dan ben je natuurlijk gewoon verzekerd.

Jouw hond of kat is in goede handen met een InShared huisdierenverzekering. Met onze goedkope Dierenverzekering, ben je verzekerd voor ongelukken met jouw trouwe viervoeter. Aanvullend is er Huisdier & zorg. En houden we aan het eind van het jaar geld over in onze gezamenlijke pot? Dan geven we dat gewoon weer terug aan je. De verzekering geldt voor ongelukken in Nederland, maar ook als jouw dier mee op vakantie is in Europa, zijn de medische kosten van een ongeluk gedekt.

Figo

Figo

De band tussen jou en je huisdier is uniek. Je wilt zo lang mogelijk van elkaar genieten en de beste zorg kunnen geven als ze iets overkomt. Figo is een zorgverzekering opgericht door dierliefhebbers, voor dierliefhebbers zoals jij. Een unieke band, verdient unieke zorg. Hond, kat, konijn of papegaai. Piepjong of stokoud én van ieder ras. Bij Figo kan je altijd terecht. Figo biedt één unieke verzekering. Het beste pakket, samengesteld op basis van onze expertise op het gebied van dierenzorg en aanbevolen door dierenartsen. Er valt veel te kiezen! Je past de dierenverzekering namelijk op jouw eigen wensen aan. Tot 90% van de dierenartskosten terugbetaald. Figo maakt met een flexibele premie goede zorg voor elk baasje toegankelijk.

Aegon dierenverzekering

Aegon

Je wilt jouw hond of kat de beste zorg bieden. Juist bij ziekte of een ongeval. Met de Aegon dierenverzekering krijg je onverwachte medische kosten voor je hond of kat vergoed tot € 2.500,- per verzekeringsjaar. Je kiest zelf naar welke dierenarts in Nederland je gaat en stuurt je de rekening gewoon naar ons. Fijn idee, toch?

Onze werkwijze

zooplus heeft als doel; eigenaren van honden en katten objectief te informeren over de verschillende huisdierenverzekeringen. Zoveel mogelijk informatie over de dierenverzekering en bijkomende zaken wordt vermeld. Hierbij staat objectiviteit en onafhankelijkheid voorop. zooplus beveelt geen bepaalde verzekeraar aan en verzekeraars hebben ook geen invloed op hun positie op onze website.

Onze rol

zooplus geeft een objectief overzicht van de verschillende dierenverzekeringen, zodat je de beste dierenverzekering voor jouw situatie kunt kiezen. Als je meer wilt weten over een bepaalde huisdierverzekering, klik je op het logo of "Naar de site van ..." en kom je automatisch op de website van de verzekeraar. Daar kun je uitvoerig alle informatie nalezen en eventueel een polis afsluiten.

Aanbieders

Er zijn meerdere aanbieders van huisdierenverzekeringen. Dat zijn:

  • Aegon Huisdierenverzekering
  • Univé Dierenverzekering
  • Inshared Dierenverzekering
  • OHRA Huisdierenverzekering
  • Figo
  • Petsecure

Overzicht en vergoeding

Voor de afgesloten hondenverzekering of kattenverzekering die via zooplus tot stand is gekomen ontvangen wij een eenmalige vergoeding van de verzekeraar. De hoogte van deze vergoeding heeft uiteraard geen enkele invloed op de zichtbaarheid/positievan de betreffende verzekeraar op onze website. Jouw belang als consument om een goede keuze te maken staat immers voorop.

Samenwerking

zooplus werkt samen met de deelnemende partijen. De samenwerking houdt in dat de verzekeraars ons de juiste informatie leveren om de website actueel te houden. zooplus levert geen informatie aan de huisdierverzekeraars, als je een polis af wilt sluiten, doe je dat op de pagina van de verzekeraar.

Meer informatie over katten- en hondenverzekeringen

Twijfel je nog of een dierenverzekering van pas komt? In ons magazine lees je meer informatie over een honden- en/of kattenverzekering. Bijvoorbeeld wat een verzekering voor je kat of hond ongeveer kost en waar je op moet letten bij het kiezen van de beste dierenverzekering.