Magazine

Ben je op zoek naar onmisbare informatie voor een samenleven met een huisdier? Voor al die informatie ben je hier in ons dierenmagazine op de juiste plek! Heb je al een hond, kat, knaagdier, vis, vogel of paard en ben je op zoek naar een antwoord op je vraag? Of wil je je zo goed mogelijk informeren voordat je een dier bij je in huis haalt? Wij hebben bruikbare tips over het houden en verzorgen van allerlei huisdieren! Je kunt kennismaken met enorm veel verschillende rassen en zult al snel verschillen en afwijkingen in het gedrag kunnen opmerken. In ons magazine geven we je advies over hoe je je hond zo goed mogelijk traint en vertellen we je hoe je een huisdier het beste op een vakantie voorbereidt. Lees meer
Onderweg met de kat

Verhuizen met katten

Zowel voor buitenkatten als binnenkatten geldt: een kat is dol op zijn territorium. Hier doen ze hun dagelijkse ronde, verdedigen ze het tegen indringers en gaan ze eens lekker liggen op hun lievelingsplek. Als je dan moet verhuizen, vraag je jezelf af: hoe kan ik kattengejammer voorkomen? Wij geven je tips!

5 min
Hondengezondheid

Grijze staar bij honden

Grijze staar of cataract is de vertroebeling van de ooglens als gevolg van pathologische veranderingen. De naam is afgeleid van het grijzige uiterlijk van het oog. De laatste fase wordt beschreven als sneeuwwit. In dit artikel vind je informatie over de oorzaken, preventie en behandeling van grijze staar bij honden. De lens van het oog bevindt zich tussen de achterste oogkamer en het glasachtig lichaam. Het bestaat uit een voorste en achterste lenskapsel, een schors en een lenskern.

Kat

5 min
Kattengezondheid

Mijten bij katten

Als je kat zich opvallend vaak krabt, er kale plekken in de vacht zitten of de huid eczeem en korstvormingen heeft, kan een mijtenplaag de oorzaak zijn. Lees hier alles wat je moet weten over mijten bij katten.
5 min
Knaagdierrassen

Hollander

Hollander-konijnen hebben een kort, gedrongen lichaam. Ook de kop van de dieren is kort en het voorhoofd & de snuit zijn breed. De schattige, ca. 10 cm lange oren staan meestal omhoog. De kop gaat direct over in een gelijkmatige en aan het einde afgeronde ruglijn. Hollanders hebben een korte staart, ook wel pluim genoemd. De pluim zit kort op het lichaam.

Kleuren en tekening van de Hollander

De kleine Hollanders zijn bijzonder, dat is meteen al duidelijk: de kleine konijnen zijn het enige ras met de typerende bandbelijning. Dit wordt daarom ook wel Hollanderpatroon genoemd. De korte, dichte vacht bestaat uit grote, witte kleurvlakken en een of twee andere kleuren. De oren, rug en nek zijn gekleurd. Het gezicht is wit. Dit witte deel, de zogenaamde bles, begint in een punt op het voorhoofd. De bles loopt verder door tussen de ogen en wordt op de snuit steeds breder. De schouders, voorpoten en voorste delen van de achterpoten zijn eveneens wit terwijl het gehele achterste deel van het lichaam gekleurd is. Er zijn twaalf verschillende kleurslagen goedgekeurd voor dit ras. Daarbij horen bijvoorbeeld zwart-wit, grijs-wit in verschillende intensiteiten, geelwit of japanner-wit.

Zijn Hollanders dwergkonijnen?

Hoe groot worden Hollanders eigenlijk? In principe is het een klein, compact en schattig konijn. Toch zijn het geen dwergkonijnen. In tegenstelling tot de minikonijntjes, die maximaal twee kilo wegen, weegt een Hollander twee tot maximaal 3,25 kilo. Daarom vallen ze onder de kleine konijnenrassen.

Karakter: hoe gedraagt een Hollander-Konijn zich?

Vis

5 min
Vissoorten

Zebravis (Danio rerio)

Je wilt een aquarium en bent nog op zoek naar de juiste vissen die niet alleen geschikt zijn voor beginners, maar die heel mooi? Dan is de zebravis de juiste keuze. Ontdek hier waarom de Danio rerio een van de populairste siervissen ter wereld is.
6 min
Vogelsoorten

Ara’s: bonte en slimme papegaaien

Bijna geen vogelliefhebber kan het kenmerkende verenkleed, de opvallende schoonheid en het karakter van ara's weerstaan. Maar de mooie junglevogels stellen hoge eisen aan hun verzorgers. Wij hebben de belangrijkste tips voor het houden en verzorgen van de exoten voor je op een rijtje gezet. 
Onze meest behulpzame artikelen
Kat Kattengezondheid

Kattenleeftijd

Het is algemeen bekend dat de leeftijd van een hond gemakkelijk kan worden afgeleid: één hondenjaar staat gelijk aan zeven mensenjaren, waarbij ook hier het ras en het gewicht van de hond belangrijk zijn. Hoe oud kunnen katten nou worden? Vanaf welke leeftijd worden katten beschouwd als oudere katten? In dit artikel lees je alles over kattenleeftijd.
Hond Hondengezondheid

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. In dit artikel lees je alles over: Loopsheid van het teefje.
Nieuwe artikelen
Kat Onderweg met de kat

Verhuizen met katten

Zowel voor buitenkatten als binnenkatten geldt: een kat is dol op zijn territorium. Hier doen ze hun dagelijkse ronde, verdedigen ze het tegen indringers en gaan ze eens lekker liggen op hun lievelingsplek. Als je dan moet verhuizen, vraag je jezelf af: hoe kan ik kattengejammer voorkomen? Wij geven je tips!
Knaagdier & Co Knaagdierrassen

Teddy konijn

Het Teddy konijn behoort tot de dwergkonijnen. Met zijn pluizige vacht en rond lichaam, is het een echte pluizenbol. Maar zo schattig als het eruit ziet: om ethische redenen, moet je afzien van het kopen van een Teddy konijn. Dit komt omdat de kleine konijntjes een problematische fokgeschiedenis hebben.
Vis Vissoorten

Sluierkoi

Ben je op zoek naar een nieuwe karper (Cyprinus carpio) voor je vijver? Laat de Sluierkoi dan niet zomaar aan je voorbij gaan. In dit artikel vind je de belangrijkste informatie, zoals het voer, gezondheid en herkomst, over de Sluierkoi.

Nooit meer radeloos

Iedere vraag rondom huisdieren kan op zijn minst gedeeltelijk worden beantwoord met onze tips. Dankzij uitgebreid advies zul je voortaan beter herkennen of je dier ziek is of niet en kun je hopelijk dreigende situaties sneller in de kiem smoren. Leer hoe zinnige vachtverzorging eruit hoort te zien en hoe vaak je preventief met je huisdier naar de dierenarts zou moeten. Ook kan ons magazine je vertellen welke dieren geschikte speelmaatjes zijn en welke dieren je eerder van je eigen huisdier weg kunt houden. Wil je weten of je paard naar de hoefsmid moet? Ook daar krijg je tips voor in ons magazine.

Een evenwichtig dieet begint in de voerbak

Huisdieren moeten ook genoeg voedingsstoffen en vitaminen binnenkrijgen. Honden zijn echte jagers en hun dieet richt zich dus in het ideale geval naar dat van hun wilde voorouders: vooral veel vlees. Hoogwaardig kant-en-klaarvoer heeft alle belangrijke bouwstoffen die je dier nodig heeft voor een kerngezond lijf. Net zoals bij mensen veranderen hun voedingsbehoeften wanneer het dier ouder wordt. Het voedingsplan moet ook aangepast worden als je huisdier ziek is geworden. Hier leer je hoe zo’n verandering eruit kan zien.

Wil je uit het asiel adopteren?

Als je in het asiel staat wil je natuurlijk het liefst alle dieren mee naar huis nemen. Maar voordat je een bepaald dier kiest, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt: zorg voor een geschikte slaapplaats, een goede voersoort en zorg ervoor dat je dier ook eens lekker zelf naar buiten kan. Je nieuwe huisgenootje moet ingeënt zijn en de correcte papieren hebben. In ons magazine kun je vinden waar je op moet letten, zodat de verhuizing niet al te zwaar of vermoeiend wordt.

Meer plezier dankzij goed advies

Dankzij onze tips heb je een passende reactie klaar voor praktisch iedere situatie. Ga je graag samen met je hond op vakantie? Passend vervoer is dan onmisbaar. Je dier blijft zo veilig en heeft wat ruimte voor zichzelf, om eens ongestoord heerlijk tot rust te kunnen komen. Als je dier onderweg minder onder stress te lijden heeft, zal de reis en de hele vakantie voor jullie allemaal relaxter worden. Dankzij de gekwalificeerde dierenadviezen van ons magazine hoef je je veel minder druk te maken. Natuurlijk vindt je in het magazine ook tips voor speeltjes, voor de juiste hoeveelheid vrijheid, voor hondenbelasting en voor de perfecte voerkeuze.