Royal Canin Veterinary Dermatology

Royal Canin Veterinary Dermatology


Wist je dat verschillende ziekten huidirritaties kunnen veroorzaken?

Deze zijn vaak merkbaar door symptomen als jeuk, krabben en bijten (zelfbeschadiging), maar zijn vaak slechts een teken van wat er onder de vacht van jouw huisdier gebeurt. Er zijn veel verschillende oorzaken van huidproblemen bij honden en katten: 

Oorzaken van Huidirritatie

Foto 1

Parasieten zoals vlooien, teken of lintwormen kunnen zich op verschillende manieren in/op jouw huisdier vestigen. Dit kan leiden tot huidreacties zoals jeuk en haaruitval. Vooral vlooien zijn moeilijk op te sporen, zelfs bij goed verzorgde dieren.

Foto 2

Huisdieren kunnen, net als mensen, reageren op omgevingsallergenen zoals pollen of stof. Dit kan leiden tot roodheid van de huid, krabben, uitslag en chronische otitis media.

Foto 3

Hormoonaandoeningen (bv. hypothyreoïdie) of een auto-immuunziekten kunnen haaruitval op de flanken, jeuk en krabben en andere verschijnselen veroorzaken.

Foto 4

Voedselallergie: Het immuunsysteem ziet eiwitten uit het voedsel aan voor potentiële allergenen. Het immuunsysteem reageert dan met een allergische reactie zoals jeuk, huidontsteking en in sommige gevallen diarree/overgeven.

banner 2

Dermatologen zijn het erover eens: het uitsluitingsdieet is de gouden standaard voor de diagnose van ongewenste voederallergieën. Kennis van de oorzaak van het probleem kan de levenskwaliteit van het huisdier en de eigenaar aanzienlijk verbeteren. 90% van de honden en katten reageert binnen 8 weken*.

*Olivry T., Mueller R.S., Prélaud P. Critically appraised topic on adverse food reactions of companion animals (1): duration of elimination diets. BMC Vet. Res. 2015

UITSLUITINGSDIEET - IN 4 STAPPEN

UITSLUITINGSDIEET - IN 4 STAPPEN

1.) Onderzoek naar parasieten en infecties.

2.) Begin met het eliminatiedieet: voer Royal Canin Veterinary Anallergenic gedurende 6-8 weken. Stop met het huidige dieet van uw huisdier, inclusief traktaties, kluiven en dergelijke. Zorg voor een overgangsperiode van 5-7 dagen van de huidige voeding naar de nieuwe voeding. De overgang maakt een optimale tolerantie qua smakelijkheid en verteerbaarheid mogelijk.

3.) Na 4 weken: Maak een afspraak met jouw dierenarts voor een controle.

4.) Na 8 weken: Maak een afspraak met jouw dierenarts voor een controle.

Hij/zij zal dan ofwel een omgevingsallergie ofwel een ongewenste voedselallergie bevestigen.

DIERENARTSEN

 

dog

 

Hoe werkt Royal Canin Veterinary Anallergenic

Hoe werkt Royal Canin Veterinary Anallergenic

1.) Gehydrolyseerd eiwit is op moleculair niveau afgebroken in kleinere ketens.

2.) Met gehydrolyseerde eiwitten kunnen voederallergieën bijna worden uitgesloten.

3.) Bovendien wordt er tijdens het productieproces voor gezorgd dat de producten van Royal Canin geen ingrediënten bevatten die allergieën kunnen veroorzaken.

Belangrijke opmerking

Banner 1

Het is aanbevolen om voor gebruik en voor verlenging van de gebruiksperiode advies in te winnen bij een dierenarts

Banner 2

Voer alleen volgens de voorschriften en zorg altijd voor voldoende water

Banner 3

Als je je dier een specifieke voeding geeft, is het belangrijk dat je je dier regelmatig voor een gezondheidscheck naar de dierenarts brengt

Advies 4

Door dit product toe te voegen aan je winkelmand, geef je aan de bovenstaande informatie te hebben gelezen en er akkoord mee te zijn.