Enzoo

April 2020 - 12 maanden oud!

Mijn laatste update is alweer even geleden, maar hier ben ik weer! Ondertussen ben ik gewoon al één jaar en heb ik mijn verjaardag afgelopen maand gevierd! Uiteraard met lekkere snacks en een lekkere boswandeling.

Ik neem jullie een paar maanden mee terug in de tijd en ga jullie vertellen wat ik allemaal heb geleerd en waar ik allemaal ben geweest! Toen ik 10 maanden was, kwam de KNGF-instructeur voor de laatste keer mijn gezin bezoeken, spannend hoor!

KNGF-instructeur

Mijn puppypleeggezin moest voordat de instructeur kwam nog een vragenlijst over mijn gedrag invullen, uiteraard scoorde ik overal een dikke voldoende op! Ook ging de instructeur met mij oefeningen doen binnen in huis, in de tuin en zelfs in het park, super leuk! Ik deed alles goed en als beloning kreeg ik een lekker snackje!

Ook gingen we nog iets oefenen wat ik nog steeds een beetje spannend vind, op hoge trappen lopen. Gelukkig gaat dit steeds beter en vind ik het steeds minder eng! Waarom we dit oefenen hoor ik je denken? Misschien moet mijn toekomstig baasje wel eens naar een winkel met trappen óf als we samen met de trein reizen en we moeten naar een hoger liggend perron.

Eerste strandwandeling

Dit was mijn update over het training stukje, ik wil jullie ook wat meer vertellen over mijn puppypleeggezin en hoe het in huis gaat! Vaak word ik om 07.00 uur wakker van wat geluiden, ik kijk dan vaak wat er is, scan de woonkamer en zie dat het dan gewoon mijn baasjes zijn die wakker worden en kan ik lekker verder slapen! Ik houd trouwens onwijs van uitslapen en wordt elke dag vaak pas rond 09.00 uur wakker, héérlijk he?!

Als ik wakker word heb ik altijd hele erge trek, dus krijg ik altijd lekkere brokjes en daarna gaan we naar buiten! Heb ik jullie al eens verteld over Fons? Dat is mijn állerbeste hondenvriend! We rennen, dollen en rollen wat af samen, super leuk! Na zo’n actieve ochtend ga ik altijd even een heerlijk powernapje doen.

In de middagen gaan wij vaak op pad om te oefenen. Als we naar nieuwe plekken gaan, vind ik het soms lastig om mij goed te concentreren want ik ruik dan allemaal nieuwe geurtjes! Als ik het goed doe, krijg ik daarna altijd een beloning!

Ook ben ik voor het eerst op het strand geweest, wat was dat geweldig! Lekker rennen langs het water en er soms ook in, wel alleen met mijn pootjes! Super leuke dag, behalve de slok zeewater, dat was een iets minder goed idee, bah!

Middag proefdraaien

Omdat ik over een tijd ook weer terug naar de KNGF school ga, gingen we daar vast een middagje proefdraaien. Ik mocht in de kennel, daar stond een stretcher waar ik op kon gaan chillen en we mochten lekker buitenspelen! Het allerleukste van die middag was dat ik mijn zusje Ellis weer heb gezien! Na deze actieve middag vol spannende gebeurtenissen en prikkels was het weer tijd voor een powernap.

In de avond ga ik vaak rond 22.00 uur richting mijn bench, mijn baasjes geven mij dan nog een KONG, mijn favoriete speeltje, met daarin wat lekkers! Daarna moet ik nog één keer eruit om te plassen.

Er staan nog een aantal spannende activiteiten op de planning, binnenkort staat het eindbezoek in de stad gepland. Die dag mag ik examen doen en dan hoop ik dat ik op alle punten goed scoor! Heel veel zin in, maar ook een beetje verdrietig omdat het dan tijd is om mijn puppypleeggezin te verlaten! Maar zo ver is het nog niet en tot die tijd gaan we samen nog heel veel oefenen, leuke dingen doen, strandwandelingen en krijg ik een medische keuring! Dit laatste is om te kijken of ik helemaal gezond ben! In mijn volgende update vertel ik jullie hier uiteraard weer meer over, tot snel!

WOEF!

🐾  🐾  🐾  🐾  🐾

November 2019 - 6 maanden oud!

Wat gebeurt er ongelofelijk veel in mijn leven! Van een kleine wollig beestje ben ik inmiddels uitgegroeid tot een stevige en sterke hond. Stiekem ben ik natuurlijk nog steeds een pup en moet nog veel leren, maar het gaat super goed!

Ik ben al helemaal zindelijk en ook het lopen aan de lijn gaat elke keer beter! En had ik al verteld dat er heel veel poesjes bij mijn in de straat wonen? Super leuk om mee te spelen, al is dat helaas niet altijd wederzijds!

Mijn puppypleeggezin oefent veel met mij en als ik iets goed doe word ik beloond met kleine trainingssnacks of smeerkaas! Dat laatste is trouwens mijn favoriet, super lekker!

Mijn eerste 'Geleidehond in opleiding' dekje!

Een aantal maanden geleden heb ik mijn allereerste dekje gehad met daarop Geleidehond in opleiding! Super stoer toch? Daar ben ik ondertussen ook al helemaal aan gewend! Ook wel een beetje jammer, want nu aaien mensen mij niet meer zo snel! Maar dat heeft mijn puppypleeggezin goed opgelost, zij knuffelen nu nóg meer met mij!

Kennismaking met de trein

We hebben vorige week het eerste stadsbezoek gedaan, super spannend! We hadden afgesproken met de KNGF-instructeur op het station. Eerst hebben we het in- en uitstappen van de trein geoefend. Dat was in het begin heel spannend! Maar met snackjes en speeltjes durfde ik uiteindelijk de trein in!

Eerste stadsbezoek

Daarna gingen we voor het eerst de stad in en naar het winkelcentrum. Ik mocht mij door niets af laten leiden, maar weet je hoe moeilijk dat is?! Maar ik kreeg van de instructeur complimenten omdat ik het zó goed deed! Ook hebben we nog geoefend met het in- en uitstappen in de bus, dit ging goed! Toen we weer thuis waren, ben ik als een blok in slaap gevallen van alle indrukken.

Bootje varen

Ook ben ik voor het eerst mee gegaan op de boot, wat was dat tof! De zeelucht, de wind door mijn vacht, héérlijk! In het begin vond ik het nog een beetje spannend en bleef ik lekker veilig op de grond liggen, daarna durfde ik te gaan staan en rook allemaal geurtjes waarvan ik het bestaan niet van wist!

Helaas zijn we onderweg geen Sinterklaas tegen gekomen op zijn stoomboot, maar wél heb ik al een cadeautje gehad van de lieve Sint! Mijn eigen Sinterklaas knuffel mét pieper!

🐾  🐾  🐾  🐾  🐾

21 juli 2019 - Puppypleeggezin

Na bijna acht weken was het moment daar.. ik moest afscheid gaan nemen van mijn mama, broertjes en zusjes.. Maar ik heb zo onwijs veel geluk met mijn puppypleeggezin, zij hebben mij een super warm welkom én heel veel knuffels gegeven! Voordat ik over mijn eerste maanden ga vertellen bij mijn nieuwe familie, vertel ik eerst nog wat over de ophaaldag bij KNGF Geleidehonden!

Toen dé dag aangebroken was, was ik best wel een beetje zenuwachtig en verdrietig.. Waar kom ik terecht? Gaan mijn broertjes en zusjes mee? En mijn mama? Super spannend! Gelukkig waren mijn 'nieuwe papa en mama' heel lief en begonnen mij direct te knuffelen!

Helaas gingen mijn broertjes en zusjes niet mee, zij gingen allemaal naar een ander puppypleeggezin. Toen moesten we écht afscheid nemen en gingen we aan de reis naar mijn nieuwe huis beginnen. We waren nog geen 10 min onderweg en toen kon ik mijn tranen niet meer bedwingen en moest ik huilen... Gelukkig werd ik getroost en heel veel geknuffeld. Ook de eerste nacht thuis heb ik nog een beetje moeten huilen maar nu gaat het steeds beter!

Alles ontdekken

Wauw, allemaal nieuwe indrukken en geurtjes! Het liefste wil ik alles besnuffelen en mijn tandjes overal in zetten. Sinds kort kan ik ook zien wat er op tafel ligt én laat ik toevallig nu goed kunnen klimmen.. Mijn favoriete bezigheden blijven toch nog steeds wel eat, sleep, play, en repeat! En dan vooral in de zon, lekker warm!
Enzoo thuis - 1
Enzoo thuis - 2

Wat ik het aller, aller, allerliefste doe is eten! En ik vind het helemaal te gek als ze mijn eten verstoppen in een kartonnen doosje en dat zelf mag uitpakken! En omdat ik zo gek ben op eten, heb ik ook al een paar commando's geleerd.

Ik heb geleerd om netjes te gaan zitten, te gaan liggen, te komen als ze mij roepen én ik kan heel netjes wachten met eten tot ze ''vrij'' zeggen, dat is het moment dat ik mag gaan eten!

Er loopt ook nog een poes in huis rond. Stiekem vind ik het heel leuk om de poes een beetje uit te dagen, maar de poes wil niet zo graag met mij spelen. Wie weet worden we snel vriendjes!

Omdat ik nog niet zo lang kan wandelen, heeft mijn puppypleeggezin een fietskar! Super leuk, want elke keer als ze de fietskar pakken weet ik dat het playtime is! Ook heb ik al vriendjes gemaakt met een andere pup uit de buurt en gaan we samen naar de losloopvelden om te spelen!

Belangrijke taak

Naast heel veel spelen heb ik nog een andere hele belangrijke taak! Ik moet leren socialiseren met o.a. andere dieren, kinderen, stadscentra, openbaar vervoer, winkels en restaurants. Want uiteindelijk is mijn doel om een getrainde KNGF Geleidehond te worden en misschien wel het állerbelangrijkste te worden in het leven van mijn toekomstige baasje!

Enzoo buiten
Enzoo spelen

🐾  🐾  🐾  🐾  🐾

13 april 2019 - Enzoo, een KNGF adoptiepup!

Hoi allemaal! Ik ben Enzoo, een KNGF adoptiepup van zooplus.nl! Op zondag 10 maart 2019, na 9 weken in de buik van onze mama Elaine gezeten te hebben, vonden wij het tijd om de wereld te gaan ontdekken. Ik was niet de enige, samen met mijn 4 broertjes en 2 zusjes zijn wij, helemaal gezond, op de wereld gezet.

Ik heb gehoord dat zooplus.nl om hulp heeft gevraagd aan al haar Facebookvriendjes én vriendinnetjes om mee te denken over een toffe naam. Hieruit is Enzoo gekozen, een stoere naam al zeg ik 't zelf! Ondertussen ben ik alweer 5 weekjes oud en bestaan mijn dagen vooral uit eat, sleep, play, poop, repeat!

Over 2,5 week is het zover en dan ga ik naar mijn puppypleeggezin. Daar heb ik onwijs veel zin in! Stiekem ben ik ook wel een klein beetje verdrietig, omdat dan ik mijn broertjes en zusjes moet missen én mijn papa en mama.. Maar ik heb gehoord dat mijn nieuwe gezin heel erg leuk is en heel veel zin heeft om mij te ontmoeten!

Enzoo
Enzoo
Enzoo

KNGF Geleidehonden

Mijn echte adoptieouders zijn natuurlijk de papa en mama van het puppypleeggezin waar ik naar toe ga. Maar zooplus.nl steunt KNGF en daarom mag ik hun ook een beetje mijn adoptieouders noemen!

Om zooplus.nl kennis te laten maken met mijn nieuwe werk/trainingsplek mochten zij bij het hoofdkantoor van KNGF op bezoek komen. Voor mij duurt het nog héél lang voordat ik echt aan het werk moet, pas als ik 14-16 maanden oud ben! Tot die tijd mag ik lekker wennen en socialiseren in mijn puppypleeggezin.

Van mijn oudere vriendjes en vriendinnetjes heb ik gehoord dat we ook gaan oefenen met traplopen, drukkere straten bezoeken, oversteken, met de trein reizen en nog véél meer! Als ik dit allemaal niet meer spannend vind, mag ik een examen doen, de stadsevaluatie. En als ik hiervoor slaag dan begint het echte werk pas, dan ga ik terug naar de KNGF school en word ik verder opgeleid tot een geleidehond. Op de foto's zie je een oefenterrein waar ik in de toekomst met mijn trainer kan oefenen en de kennels waar we mogen oefenen, slapen en spelen. Ik kan niet wachten tot ik later groot ben!

Foto's KNGF kennel
Foto's KNGF buiten

Virtuele beleving

Tijdens het bezoek hebben mijn zooplus adoptieouders ook een rondleiding gehad in het belevingscentrum en hebben ze de blindengeleidehondenbeleving uitgeprobeerd, gaaf hè?

Deze beleving laat met behulp van een loopband, een virtual realitybril en een geleidehondenbeugel ervaren hoe het is om te lopen met een geleidehond, ik in spé dus! Op de rechtse foto zien jullie de evolutie van de tuigjes door de jaren heen. Helemaal rechts het oudste geleidetuig en helemaal links het nieuwe geleidetuig welke ik over een tijdje ook met trots mag gaan dragen!

Virtuele beleving tuigjes

🐾  🐾  🐾  🐾  🐾