Tips & antwoorden op "Veelgestelde vragen" (FAQ's)

Hartelijk dank voor je interesse in ons partnerprogramma. Op deze pagina lees je handige tips voor affiliate partners van zooplus. Ook vind je hier antwoorden op de meest gestelde vragen.

Reclamemateriaal integreren & aanpassen – zo werkt het

zooplus biedt haar partners een breed aanbod aan reclamemateriaal. Een overzicht van de beschikbare promotiematerialen vind je onder "Ad media" in jouw persoonlijke partnerprogramma account. Het reclamemateriaal is overzichtelijk naar categorieën ingedeeld. Je kunt kiezen uit banners en logo’s in verschillende formaten, tekstlinks en productlijsten. Jij beslist zelf welk reclamemateriaal het beste bij jouw website past.

Wanneer je een reclamemiddel hebt uitgekozen plaats je deze met de bijbehorende HTML-code of tracking URL’s op je website. Om te testen of het promotiemateriaal goed geïntegreerd is, raden wij aan om zelf een aantal keer op het reclamemateriaal te klikken. Na ongeveer 24 uur zouden deze klikken zichtbaar moeten zijn in je statistieken.

Meer informatie over de statistieken vind je onder  “Zo behoud je met de statistieken overzicht over je inkomsten“.

Zo behoud je met de statistieken overzicht over je inkomsten

In het zooplus partnerprogramma vind je in het menu onder „Reporting“ meerdere mogelijkheden om het overzicht van je inkomsten te bekijken. In het submenu “Time“ kun je onder andere klikken en conversies (= bestellingen) bekijken in een door jou gekozen tijdsbestek. Ook zie je de daaruit voortvloeiende provisie die via de geïntegreerde reclamemedia is ontvangen.

Wanneer je meerdere zooplus reclamematerialen gebruikt, kun je onder het submenu “Ad media“ de prestaties van de afzonderlijke materialen bekijken.

Promotiecodes & Acties – met deze tips verhoog je jouw omzet

zooplus biedt regelmatig toffe acties en aantrekkelijke promotiecodes aan, die jij op jouw website mag opnemen. In het menu “Vouchercodes“ vind je altijd de actuele promotiecodes. Daarnaast informeren wij je regelmatig in onze affiliate nieuwsbrief over nieuwe acties en promotiecodes in onze shop.

Door het promoten van vouchers en acties kun je het aantal bestellingen verhogen via de links die op jouw website zijn ingebed.

Hoe je met de Deeplink Generator individuele producten of acties kunt promoten

De deeplink generator vind je in het menu onder “Ad media“ in je partneraccount. Klik op het veld "Deeplink Generator" om deze functie te gebruiken. Kopieer nu een willekeurige URL en plak deze in het veld "URL van gewenste webpagina". Deze URL kan een link zijn naar een promotie uit onze affiliate nieuwsbrief, of een link naar een product of categorie op onze website.

Klik vervolgens op “deeplink aanmaken“ en je ontvangt de bijbehorende link voor integratie op je website. Kopieer a.u.b. de volledige link uit het veld "De deeplink die u in uw website moet kopiëren is", aangezien deze ook alle noodzakelijke trackingparameters bevat.

Houd er rekening mee dat individuele productafbeeldingen van de zooplus websites niet mogen worden gedownload en gebruikt.

Checklist voor een succesvolle start

  • Rekeninggegevens opslaan in SEPA-formaat
  • Advertentieruimte toevoegen aan je site
  • Reclamemateriaal integreren
  • Behoud overzicht van je inkomsten met de statistieken
  • Blijf op de hoogte van promoties en innovaties via de affiliate nieuwsbrief

Blijf altijd up to date met onze affiliate nieuwsbrief

Onze affiliate nieuwsbrief houdt je regelmatig op de hoogte van speciale aanbiedingen en vouchers in de zooplus shop en van nieuwe ontwikkelingen in het zooplus partnerprogramma. De affiliate nieuwsbrief wordt automatisch naar je zooplus partneraccount en naar je e-mailadres verstuurd.

Vragen en antwoorden