Lente sale!

Eindelijk is de lente daar! Wat is er fijner dan echt te genieten van deze tijd met je viervoeter?

Eindelijk is de lente daar! Wat is er fijner dan echt te genieten van deze tijd met je viervoeter? En dat is precies wat onze voorjaarsactie biedt: of het nu gaat om gezonde voeding voor veel energie, spannend speelgoed of lekkers voor leuke uitstapjes of relaxen in de zon - bij zooplus vind je nu geweldige voorjaarsaanbiedingen voor alles wat een trouwe viervoeter nodig heeft!

20% korting op Pedigree snacks!

20% korting op Pedigree snacks!

20% korting! 2x Gourmet GOLD 12 x 85 g

20% korting! 2x Gourmet GOLD 12 x 85 g

Tot 15% korting op geselecteerde accessoires

Tot 15% korting op geselecteerde accessoires

18 + 6 gratis! 24 x 400 g Feringa Country Style

18 + 6 gratis! 24 x 400 g Feringa Country Style

  • Aanbiedingen
  • Hondenvoer
  • Kattenvoer
  • Kattenaccessoires
  • Hondenaccessoires

Waarom is verzorging vooral belangrijk in de lente?

De lente is de tijd van het verwisselen van jassen. Dit proces duurt bij de meeste trouwe vrienden ongeveer zes tot acht weken. Verwen je viervoeter dus met een dagelijkse borstelbeurt in het voorjaar! Hierdoor komt niet alleen zijn bloedcirculatie op gang, maar ontstaat er ook een gezonde, glanzende vacht. Voor rassen met een weelderige ondervacht wordt een speciale kam aanbevolen - dit is wellness voor de vacht van je viervoeter!

Wist je dat er bij honden voorjaarsmoeheid bestaat?

Sommige honden zien er in de lente moe en zwak uit, terwijl andere vol energie zijn. Lentemoeheid bij honden kan wetenschappelijk worden verklaard: door het gebrek aan zonlicht in de winter wordt er weinig serotonine in het lichaam van de hond aangemaakt en blijft het melatoninegehalte hoog. De activiteit neemt alleen toe als de serotoninevoorraden geleidelijk worden aangevuld.

De oplossing is simpel: ga de frisse lucht in! Veel bewegen in de warme lentezon bevordert de aanmaak van serotonine en remt het hormoon melatonine. Hierdoor wordt de voorjaarsvermoeide trouwe vriend weer actiever.

Bye bye wintervet: Zo begin je fit aan de lente!

Het beruchte ‘winterlichaam’ na de koude maanden is niet alleen een probleem voor ons mensen – ook veel katten en honden worstelen met de extra kilo’s. Diëten en fitnessplannen worden vaak van stal gehaald.

Het extra gewicht kan de gewrichten en het cardiovasculaire systeem van onze trouwe vrienden belasten en kan zelfs het risico op diabetes vergroten.

Om wintervet tegen te gaan en overgewicht te voorkomen is niet alleen meer beweging nodig, maar kan het controleren van de voeding ook een goed idee zijn. Uiteraard mag een eventueel dieet alleen in overleg met de dierenarts gebeuren.

Meer nuttige tips over overgewicht bij katten en overgewicht bij honden, diabetes bij katten en diabetes bij honden vind je in het zooplus magazine.