Zomer bij zooplus!

Aanbiedingen voor katten

10 + 2 gratis! 12 x 80 g Cosma Bowl en 12 x 100 g Cosma Soup10 + 2 gratis! Cosma Bowl/Soup
12 x 85 g Smilla Hapjes met Groente voor een probeerprijs!Probeerprijs! 12 x 85 g Smilla
TIAKI drinkfonteinen15% korting! TIAKI fonteinen
TIAKI koelmat15% korting! TIAKI koelmat

Aanbiedingen voor honden

Probeerprijs! 6 x 400 g Rocco ClassicProbeerprijs! 6 x 400 g Rocco
10 + 2 gratis! 12 x 400 g Wolf of Wilderness10+2 gratis Wolf of Wilderness
TIAKI: Water en plezierTIAKI: Water en plezier
TIAKI: Plezier in de zon!TIAKI: Plezier in de zon!
  • Kattenvoer
  • Kattenaccessoires
  • Hondenvoer
  • Hondenaccessoires

Zo blijft jouw huisdier koel:

Zonneschijn

Zelfgemaakt hondenijs of een bevroren likmat zorgen voor verkoeling en activiteit.

Natvoer

Natvoer voorziet jouw huisdier van voldoende vocht.

Koelmat

Een koelmat biedt een koele plek voor een ontspannen dutje.

Zwembad

Een zwembad voor honden en katten zorgen voor plezier en spel in het verfrissende water.

Schaduwplek

Een plekje in de schaduw houdt jouw beste vriend koel.

Drinkwater

Zorg voor voldoende vers drinkwater om het vochtgehalte hoog te houden.

Zo blijft jouw kat zelfs op warme zomerdagen koel

Neem voldoende vocht in

Om ervoor te zorgen dat jouw huisdier op warme zomerdagen voldoende vocht binnenkrijgt, kun je de volgende trucjes gebruiken:

Plaats meerdere drinkbakken rondom jouw huis om de toegang tot vers water gemakkelijker te maken. Daarnaast kun je een deel van de waterbehoefte ook met voeding dekken door het droogvoer in de zomer aan te vullen met natvoer of geheel te vervangen.

Zorg voor voldoende schaduwplekken

In het warme seizoen worden donkere vloeren en asfaltpaden erg heet, waardoor ze moeilijk te belopen zijn voor onze viervoeters. Om de vloer aangenaam koel te houden, kun je bijvoorbeeld lichte of vochtige dekens neerleggen. Ook koelmatten of schaduwplekken onder de parasol zijn geschikt om af te koelen.

Gekoelde kattensnacks

Wij zijn niet de enigen die op warme dagen genieten van een koel ijsje, ook onze viervoeters! Kattenijs is heel gemakkelijk zelf te maken en zorgt voor een smakelijke verkoeling. Passende recepten om van ijs te genieten vind je in ons zooplus magazine. Maar ook al is de verleiding groot: katten moeten langzaam en niet te koud van hun kattenijsje genieten. Laat het ijs dus vooraf een beetje ontdooien.

IJskoude snacks

Diepvriesproducten, pasta's of kattensoep zijn perfecte snacks voor optimale koeling.

Een koele plek

Bij hoge temperaturen zoeken katten een koele plek op waar ze optimaal kunnen ontspannen. Je kunt een koelmat neerleggen waar jouw kat op kan afkoelen. Dit is met name geschikt als jouw appartement niet over voldoende koele plekken beschikt.

Honden en warmte: handige tips om af te koelen

Afkoelen met water

Baden is een heel gemakkelijke manier voor jouw hond om af te koelen in de hitte. Woon jij niet in de buurt van een meer of beek, dan zal jouw trouwe viervoeter ook blij zijn met een hondenzwembad of een klein bad in de tuin. En met bijpassend waterspeelgoed wordt jouw hond gestimuleerd om een ​​badje te nemen!

Zorg voor voldoende drinken

Onze hond regelt zijn lichaamstemperatuur door te hijgen. Hoe meer hij hijgt, hoe meer vocht hij verliest.

Plaats daarom meerdere drinkbakken rondom jouw huis, zodat hij/zij gemakkelijker toegang heeft tot vers water. Je kunt een deel van de waterbehoefte ook met voer dekken als je viervoeter van natvoer houdt. Je kunt het gebruiken als aanvulling op droogvoer of in de zomer volledig vervangen.

Extra tip: Wij zijn niet de enigen die op warme dagen genieten van een koel ijsje, ook onze viervoeters! Hondenijs is heel gemakkelijk zelf te maken en zorgt voor een smakelijke verkoeling voor honden.

Plan wandelingen vroeg in de ochtend en laat in de avond

Vermijd wandelen tijdens de warme lunchtijd. Het asfalt wordt bloedheet en de zon schijnt op de dikke vacht van onze viervoeters. In de zomer is het daarom raadzaam om jouw dagelijkse rondes uit te stellen naar de koelere ochtend- en avonduren. Bovendien zijn korte afstanden meestal voldoende, vooral in schaduwrijke bossen of parken.

IJskoude snacks

Of het nu gaat om zelfgemaakt hondenijs of een bevroren likmat met het favoriete tussendoortje van jouw trouwe viervoeter: beide zijn geweldige manieren om jouw hond af te koelen.

Een koele plek

Bij hoge temperaturen zoeken honden een koele plek op waar ze optimaal kunnen ontspannen. Je kunt een koelmat neerleggen waar jouw hond op kan afkoelen. Dit is met name geschikt als jouw appartement niet over voldoende koele plekken beschikt.