Keuzehulp voor bescherming van vlooien, teken en wormen bij honden & katten

keuzehulp ongediertebestrijding - banner - image

Honden en katten kunnen last hebben van bijv. vlooien, teken etc.. Maar hoe weet je dat jouw hond of kat hier last van heeft? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van producten om je hond en/of kat hier tegen te beschermen? Wij zullen je een handje helpen. Op deze pagina staan verschillende links naar pagina's waar tot in detail wordt uitgelegd waar je op moet letten en geven wij je tips.

Vlooien

Honden en katten kunnen last krijgen van vlooien. Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die door hun beet een ontsteking kunnen veroorzaken. De beet van de vlo is pijnlijk en het speeksel dat achterblijft zorgt ervoor dat het bloed gaat stollen. Dit zorgt voor jeuk waardoor jouw hond/kat zich vaker gaat krabben.

Hieronder vertellen wij nog wat gedetailleerder wat je kunt doen om vlooien te behandelen.

Extra informatie over vlooien:

Voor producten tegen vlooien klik op de link hieronder:

Teken

Teken zijn spinachtige parasieten die vooral te vinden zijn in struiken en grassen. Teken komen op jouw hond of kat doordat ze op op voorbijgangers kruipen. De parasiet komt het hele jaar voor, maar in de periode van mei tot oktober is er een duidelijke piek te zien in het aantal tekenbeten. Ze bijten zich dan vast in de huid van jouw hond of kat en zuigen bloed op. Een tekenbeet kan jeuk, roodheid en bultjes veroorzaken. Het kan daarnaast ook leiden tot gewrichtsklachten, nierschade of bloedarmoede.

Het is dus raadzaam om jouw hond / kat regelmatig te controleren op teken. Ze hebben de voorkeur om zich te nestelen in de nek, oren, kop en poten van jouw huisdier.

Extra informatie over teken:

Voor producten tegen teken klik op de link hieronder:

Ontworming

Er wordt aangeraden om jouw huisdier meerdere keren per jaar te ontwormen. Wanneer jouw hond/kat een wormbesmetting heeft opgelopen kan het leiden tot klachten als jeuk en infecties. Er zijn verschillende soorten wormen die jouw hond of kat kunnen oplopen. Puppy's en kittens kunnen makkelijk besmet worden met één van de vele wormsoorten. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met het ontwormen van jouw huisdier.

Extra informatie over ontworming:

Voor ontwormingsproducten klik op de link hieronder:

Mijten

Mijten zijn kleine ectoparasieten die met het blote oog niet waarneembaar zijn. Ze bevinden zich en leven op of in de huid van jouw huisdier. Mijten kunnen jeuk en huidbeschadigingen veroorzaken doordat ze gangen graven in de huid. Hierdoor gaat jouw huisdier zich krabben en kan het tot huidontstekingen leiden.

Extra informatie over mijten:

Voor producten tegen mijten klik op de link hieronder: