Royal Canin Feline Care Nutrition

Royal Canin Feline Care Nutrition

De gezondheid van katten is delicaat en veel volwassen katten kunnen overgevoeligheden hebben, of het nu gaat om gewicht, haarballen of andere veelvoorkomende aandoeningen. Katten zijn raadselachtige wezens, dus het is niet altijd gemakkelijk om hun gevoeligheden te herkennen en te diagnosticeren. Het is echter cruciaal om onze katten proactief de beste zorg te bieden voor hun ultieme gezondheid.

WORSTELT JE KAT MET EEN VAN DE ONDERSTAANDE GEVOELIGHEDEN?


Bedelen

Bedelgedrag

Urinary

Urinewegen

Digestive Care

Spijsvertering

Hair & Skin

Doffe vacht

Hairball

Haarballen

Light Weight

Gewichtstoename

Dental Care

Tandsteenvorming

Heb je gemerkt dat je kat om eten smeekt?

Royal Canin Appetite Control voor katten
Royal Canin Appetite Control Care

Voor gecastreerde volwassen katten die ondersteuning nodig hebben om een gezond gewicht te behouden.

Neutralisatie kan ervoor zorgen dat katten aankomen. Na de castratie hebben katten een sterkere eetlust en zijn ze minder actief, dus het kan een uitdaging zijn om je kat slank en licht op de poten te houden.

Je kat geeft de voorkeur aan:

Heb je een gewichtstoename bij je kat opgemerkt?

Light Weight Care
Royal Canin Light Weight Care

Voor volwassen katten die ondersteuning nodig hebben om een gezond gewicht te behouden.

Mollige katten kunnen schattig zijn. Maar als je kat extra gewicht met zich meedraagt, hebben ze minder plezier in rennen, klimmen en springen. Ze lopen dan ook een verhoogd risico op gezondheidsproblemen. Daarom is het zo belangrijk om je kat te helpen een gezonde voedingstoestand te behouden met kwalitatieve voedingsstoffen, leuke, actieve voedingsroutines en enkele eenvoudige keuzes voor een gezonde levensstijl.

Je kat geeft de voorkeur aan:

Heb je gemerkt dat je kat een doffe vacht/jeukende huid heeft?

Hair & Skin Care
Royal Canin Hair & Skin Care

Voor volwassen katten met een gevoelige huid en een doffe vacht.

De glans, dichtheid en kleur van de vacht van je kat maken het een "spiegel" van zijn algehele gezondheid. Een glanzende, schone vacht is een teken van een gezonde en gelukkige kat! Soms ligt de oplossing in voeding. Het dieet van je kat aanpassen en de juiste hoeveelheden eiwitten, vetzuren, vitaminen en mineralen toevoegen, kan een gezonde huid en een glanzende vacht ondersteunen.

Je kat geeft de voorkeur aan:

Heb je gemerkt dat je kat niet genoeg water drinkt?

Urinary Care
Royal Canin Urinary Care

Voor volwassen katten met gevoelige urinewegen.

Als een kat niet genoeg water drinkt, kan dit leiden tot een hoge concentratie van bepaalde mineralen in de blaas en kan de kat sterk geconcentreerde urine produceren. Deze factoren kunnen leiden tot veranderingen in de plasgewoonten en de gezondheid van de lagere urinewegen beïnvloeden. Voeding kan helpen om de urinewegen gezond te houden.

Je kat geeft de voorkeur aan:

Heb je gemerkt dat je kat last heeft van haarballen?

Hairball Care
Royal Canin Hairball Care

Voor volwassen katten die gevoelig zijn voor haarbalvorming.

Het is makkelijk te begrijpen waarom de meeste katten af en toe last hebben van haarballen. Volgens een onderzoek besteden katten ongeveer 25% van hun wakkere tijd aan verzorging.[2] Wanneer je kat haar vacht likt, blijven honderden papillen - kleine haakjes op haar tong - vastzitten aan dode haren, die vervolgens worden opgenomen en normaal gesproken door haar spijsverteringsstelsel gaan. Helaas kunnen haarballen zich soms vormen in de maag van je kat, die ze dan uitspuugt. Haarballen kunnen ook ernstige verstoppingen van het spijsverteringsstelsel veroorzaken. Daarom is het belangrijk om de gevoeligheid van je kat voor haarballen te ondersteunen met een aangepast dieet.

Je kat geeft de voorkeur aan:

Heb je gemerkt dat je kat spijsverteringsproblemen heeft?

Digestive Care
Royal Canin Digestive Care

Voor volwassen katten met een gevoelige spijsvertering.

Een gezonde spijsvertering is de kern van de algehele gezondheid van je kat. Als het goed werkt, neemt het voldoende vitale voedingsstoffen op uit het voedsel. Deze voedingsstoffen omvatten eiwitten, vitaminen, mineralen, vetten en koolhydraten. Ze helpen het lichaam nieuwe cellen op te bouwen en geven je kat energie. Zonder ondersteuning kunnen de spijsverteringsproblemen van je kat leiden tot ernstigere gezondheidsproblemen.

Je kat geeft de voorkeur aan:

Heb je gemerkt dat je kat gevoelig is voor tandsteen?

Dental Care
Royal Canin Dental Care

Na het eten zetten bacteriën zich op natuurlijke wijze af op de tanden van je kat. Als deze niet worden gereinigd, kan er schadelijke tandplak en tandsteen ontstaan, wat later kan leiden tot tandbederf, tandvleesproblemen en andere gezondheidsproblemen. Een speciaal samengesteld droogvoer met brokken kan de gebitsgezondheid van je kat ondersteunen en zorgen voor een optimale mondhygiëne.

Je kat geeft de voorkeur aan:

VOORDELEN VAN GEMENGD VOEREN

Voordelen van gemengd voeren

BLIJF NIEUWSGIERIG NAAR DE GEZONDHEID VAN JE KAT

Breng je kat naar de dierenarts

Katten zijn meesters in het verbergen van hun gezondheidsproblemen, en zelfs als ze doen alsof ze voor zichzelf kunnen zorgen, hebben zelfs de meest onafhankelijke katten regelmatig diergeneeskundige zorg nodig.