Hoe kies je de beste hondenfietskar?

hondenfietskar

Fietsen met je harige metgezel was nog nooit zo eenvoudig! Comfortabel en veilig met je hond op pad? Met een hondenfietskar ga je lekker naar het bos, het park of waar je maar heen wilt. En het is nog goed voor je conditie ook!

Op deze pagina lees je alles over hondenfietskarren. Na het lezen van dit stuk weet jij welke hondenkar het best bij je past.  Door de voor- en nadelen te vergelijken, helpt zooplus je bij het maken van een keuze.

Van populaire modellen en nuttige tips die je kan meenemen, tot de unieke eigenschappen van elke unieke fietskar. Dus leun achterover en ontdek de ongelooflijke wereld van de hondenfietskarren!

De beste hondenfietskar voor je hond

Het kiezen van de beste hondenfietskar voor je hond hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je hond, je fiets en je persoonlijke voorkeuren.

Het aanbod is groot, dus het is belangrijk om goed te vergelijken en te kijken welke hondenfietskar het beste bij jou en je voorkeuren passen. Denk vooral aan het gewicht van jouw hond en de ventilatie van de fietskar. Zo kan je hond tijdens de rit lekker van de frisse lucht genieten.

Voordelen van een hondenfietskar

Een hondenfietskar biedt verschillende voordelen voor zowel jezelf als je hond. Daarnaast is het een perfecte oplossing voor honden die moeite krijgen met lange afstanden naast de fiets. Op deze manier blijven zowel jij als je hond lekker mobiel! En dat in de wetenschap dat je hond in alle comfort en veiligheid mee op stap gaat. De meeste honden vinden het heerlijk om mee te gaan op de fiets, maar bij lange afstanden of voor kleine honden kan het al snel te veel of te warm worden. Met een hondenfietskar gaan jullie samen weer overal naartoe, zonder uitgeput te raken.

hond blij
Hond klaar voor een tocht met de hondenfietskar

Advies voor het aanschaffen van een hondenfietskar

Er zijn een aantal belangrijke overwegingen om af te lopen bij het kiezen van een hondenfietskar. Daarover geven we je graag meer uitleg. Eerst een algemene tip: We raden aan om nooit sneller dan 16 km/u te gaan om de veiligheid van je hond en jezelf te garanderen. Wees ook voorzichtig bij het nemen van bochten, want hoewel de fietskar stevig is, wil je ongelukjes voorkomen!

Welk formaat hondenkar heb je nodig?

Kijk eerst naar de grootte van de hondenkar. Je hond moet genoeg ruimte hebben om lekker te zitten. Teveel ruimte en je hond stuitert door de hondenkar heen waardoor het onveilig wordt.

Voor kleine honden zijn er speciale kleine hondenfietskarren, zoals de Hafenbande S. de No Limit Doggy Liner 2 is een leuke aanrader voor trotse eigenaren van grotere honden. Het grote voordeel: je hond zit comfortabel dankzij de waterbestendige teflon coating zodat je hem door weer en wind kunt vervoeren.

Het praktisch gemak van een opvouwbare hondenfietskar

Een opvouwbare hondenfietskar is ideaal voor als je weinig ruimte hebt of vaak met de auto op pad gaat. Deze hondenfietskarren zijn eenvoudig in te klappen en je hebt hier geen extra materialen voor nodig. Zo ben je overal razendsnel met je viervoeter, zonder dat de fietskar veel ruimte inneemt.

Zooplus heeft de Hafenbande fietskar Cabby M, waar een hond echt tot rust kan komen en jij altijd je hondenfietskar makkelijk kan opbergen. Ideaal wanneer je een kleine schuur hebt of in een appartement woont. Opgeruimd staat netjes!

Bevestiging van de hondenfietskar aan je (elektrische) fiets

Het gebruik van een hondenfietskar in combinatie met een elektrische fiets maakt fietsen met je hond nog comfortabeler. Met een elektrische fiets kun je zonder veel inspanning lange afstanden afleggen.  Ook je hondenfietskar neem je zonder moeite mee op reis. Het vervoeren van je hond was nog nooit zo leuk en gemakkelijk!

Let vooral op de manier waarop de fietskar aan de fiets wordt bevestigd. Sommige hondenfietskarren zijn speciaal ontworpen voor bevestiging aan een elektrische fiets, terwijl andere fietskarren geschikt zijn voor alle soorten fietsen.

De meest voorkomende koppeling is de askoppeling. Omdat veel elektrische fietsen de motor op het achterwiel hebben, is deze koppeling niet altijd geschikt. In plaats daarvan zijn er ook hondenkarren met een trekstang, die je aan je bagagedrager bevestigt. Met behulp van een Britch Lite verbinding kun je dit type hondenfietskar bijna altijd aan je elektrische fiets bevestigen.

Voor veel fietskarren geldt tot slot een snelheidslimiet die ze ongeschikt maakt voor e-bikes.

Comfortabel zitten voor de hond

Het belangrijkste aandachtspunt is het comfort van je hond. Zijn er gewrichtsproblemen? Dan is bijvoorbeeld rijcomfort extra belangrijk. De Fietsaanhanger Smart is erg stabiel, kan honden tot 30 kg houden en heeft veel ramen zodat je hond in iedere houding van het uitzicht kan genieten!

De beste hondenfietskarren voor grote honden

Er zijn verschillende soorten hondenfietskarren op de markt die allemaal hun eigen voordelen hebben. Een van de beste hondenfietskarren is de hondenfietskar Hafenbande L. Deze hondenfietskar heeft een stevig metalen frame en is geschikt voor het vervoeren van een hond tot wel 45 kg. De hondenfietskar heeft een opvouwbaar model, waardoor je dit makkelijk kunt meenemen en opbergen.

Een andere goede hondenfietskar is de Doggy Liner Paris Deluxe hondenfietskar. Deze trendy fietskar is geschikt voor het vervoeren van een hond tot wel 50 kg. De hondenfietskar heeft een stevig frame en is voorzien van een handig opbergsysteem voor spullen die je mee wilt nemen tijdens je fietstocht. Deze kar heeft ook een luxe mat waar je hond op kan zitten en voldoende ventilatie.

Hoe laat ik mijn hond wennen aan de hondenfietskar?

Begin rustig wanneer je de hond wilt laten wennen aan de hondenfietskar. Plaats de hondenfietskar naast de fiets, ga er zelf naast zitten en beloon je hond wanneer deze in de buurt komt van de hondenfietskar. Probeer steeds een stapje verder te gaan tot je hond uit zichzelf in de kar gaat zitten.

Weet jij al welke hondenfietskar je wilt?

Hopelijk heb je in dit artikel genoeg informatie gekregen om een goede keuze te maken.

Met een hondenkar ga je veilig en comfortabel met je hond op stap. Lange afstanden zijn geen probleem meer en een hondenkar- of fietskar is makkelijk in gebruik en praktisch op te bergen.

Toch nog aan het zoeken naar de perfecte hondenfietskar voor jou? Geen probleem! Neem vooral een kijkje bij onze populaire modellen. Klik op een product voor nog veel meer informatie en details. Of bekijk direct het totale aanbod aan hondenfietskarren bij zooplus!

Voorgestelde producten door de redactie van zooplus

De producten in deze box zijn voorstellen van de redactie. Accessoires in de zooplus online dierenwinkel zijn geen reclame van de genoemde merken.

Onze meest behulpzame artikelen
2 min

Hond mee in de auto: rijveiligheid

Vervoer je een hond in de auto? Dan gaat het niet alleen over de veiligheid van het dier, maar ook over die van de andere inzittenden. Zelf een klein dier, dat zich bij een ongeluk onveilig in het voortuig bevindt, kan in levensgevaar komen. Om het niet zover te laten komen zijn er een aantal verschillende veiligheidsgordels en bevestigingssytemen, die huisdiereigenaren in overweging moeten nemen.

2 min

Reisziekte bij honden

Sommige soortgenoten zijn niet geschikt voor de moderne middelen van vervoer, zoals auto, bus, boot of vliegtuig en worden regelmatig ziek bij gebruik hiervan. Het lichaam lijkt alleen door paarden getrokken karren, fietsen of pony’s te tolereren. Dit geldt ook voor onze trouwe viervoeters, in dit artikel lees je alles over reisziekte bij honden.

10 min

Kamperen met je hond

Of je met je camper, caravan of tent op pad gaat, kamperen is populairder dan ooit. Maar kun je je hond ook meenemen? Hoe vind je campings die honden verwelkomen? Hoe neem je je hond mee in de camper en hoe slaapt die in de tent? Deze en andere vragen over kamperen met je hond beantwoorden we hieronder.