Hondenverzorging

Het maakt niet uit of je een hond van de fokker wilt kopen of uit het asiel wilt halen - een goede voorbereiding is belangrijk zodat hij zich bij je thuis voelt. Lees meer

Hondenverzorging

Hondentaal begrijpen

Mensen die al langere tijd een hond hebben, weten meestal al intuïtief wat hij wil zeggen. Voor beginners is het echter soms lastig te begrijpen wat de hond bedoelt. Het is namelijk zeer complex. Misverstanden kunnen helaas ook ernstige gevolgen hebben, bijvoorbeeld als de hond geen andere uitweg ziet dan ineens te bijten. Dit artikel helpt je om de hondentaal beter te begrijpen.

6 min

10 tekenen dat je hond gelukkig is

''Waaraan kan ik zien dat het goed gaat met mijn hond?'' ''Hoe weet ik dat ik in de omgang met mijn hond het juiste doe en dat hij bij mij een goed leven heeft dat hem gelukkig maakt?" Dat zijn vragen die veel hondenbezitters hebben.
7 min

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.
13 min

10 tips voor perfecte hondenfoto’s

„Say cheese!“ Honden op commando in het juiste licht laten zitten en ze van hun beste kant fotograferen is nog niet zo gemakkelijk. Hoe je jouw hond kunt motiveren voor een fotoshoot en welke professionele tips je ter harte moet nemen voor een geslaagde foto, vertellen we je hier. Dit artikel gaat namelijk over: 10 tips voor perfecte hondenfoto’s.
4 min

De hond uitlaten tijdens quarantaine?

De corona pandemie verandert het dagelijks leven van miljoenen mensen wereldwijd. Hondenbezitters die in quarantaine zitten om het virus niet te verspreiden, zitten met de vraag hoe ze hun hond tijdens quarantaine kunnen verzorgen of hoe kan ik mijn hond uitlaten tijdens quarantaine?
2 min

De juiste hondenlijn kiezen

De dagelijkse wandeling is voor elke hond van groot belang, vooral als er geen eigen tuin is. In de stad moeten veel hondenrassen wettelijk aan de lijn. Dit moet voor de zekerheid ook zonder wettelijke verplichtingen, omdat de stadsdrukte en het stadsverkeer veel dieren onzeker maakt en ze in gevaar zou kunnen brengen. Daarom is het aan te raden de hond aan de lijn te houden en is een hondenlijn dus noodzakelijk.
4 min

De juiste hondenvoerbak kiezen

Een passende hondenvoerbak hoort absoluut bij de basisuitrusting voor elke hond. Idealiter heeft elke hond twee bakken, die zijn afgestemd op zijn grootte, zijn ras en ook op zijn eetgewoonten. Het is daarbij van belang hoe vaak jouw hond wordt gevoerd, of hij droogvoer of natvoer krijgt en of hij afhankelijk van de voersoort veel of weinig drinkt. Let er alstublieft ook op dat jouw lieveling beter uit een grotere bak dan uit een kleinere bak eet.
2 min

De juiste keuze voor onderweg

Wat is er mooier dan wandelen met de hond? Samen met jouw hond in alle rust velden, bossen en weides te verkennen? Voordat je erop uittrekt in de natuur moet je wel nadenken over de juiste uitrusting. Is een hondentuig echt beter dan een hondenhalsband? Hoe lang moet een riem zijn? Vragen over vragen...
4 min

De keuze van puppies

Wanneer we kijken naar de werpkist gaat het hart van een hondenliefhebber sneller kloppen. De kleine viervoeters zijn zo schattig dat je ze het liefst allemaal mee naar huis wilt nemen. Maar het zal tijdelijk zijn. Een puppy moet uit de groep worden gekozen. De zwarte, de zwart-witte of misschien wel degene met de grappige markeringen op de borst? Radeloosheid te over. Een puppy kiezen, welke gaat het worden?
5 min

Doeltreffend en schoon hondenurine verwijderen

Plasjes urine behoren soms tot het dagelijks leven van hondeneigenaren. Puppy’s, zieke honden of honden met gedragsproblemen plassen wel eens in huis. Wij geven je tips erover hoe je hondenurine kan verwijderen en welke maatregelen je kan nemen om urinevlekken te voorkomen.
6 min

Een hond adopteren: een fokker of het asiel?

Je houdt van honden – en je wilt graag een dierlijke metgezel? Prima! Je hebt je al uitvoerig verdiept in de vereisten van het houden van een hond in tijd en geld en je bent er nog steeds van overtuigd dat jij met jouw viervoeter een droomteam kunnen worden? Nog beter!
6 min

Een hondenverzekering: de moeite waard?

Een hondenverzekering vergoedt in de regel de kosten voor de eigen dierenarts, dierenkliniek, medicijnen en een operatie. Maar qua premie en vergoedingen bestaan er tussen de aanbieders een aantal verschillen. Het is dan ook de moeite waard om eens aandachtig naar hondenverzekeringen te kijken.
5 min

Een puppy uit het buitenland adopteren

Soms ligt het dierlijke geluk op kilometers afstand en moeten de eigenaar en de pup over landsgrenzen heengaan op samen een toekomst te kunnen hebben. Dit is vaak het geval voor hondenliefhebbers die een zeldzaam ras willen hebben of een hond van een bepaalde fokker. Of voor hondenliefhebbers die kleine viervoeters uit het asiel een thuis willen geven. Wij geven je enkele tips over een puppy uit het buitenland adopteren.
6 min

Giftige planten voor honden

Sommige planten zijn veilig, maar andere zijn giftig voor honden. Het is belangrijk om te weten welke giftige stof je hond heeft binnengekregen. Het is natuurlijk goed om te weten welke planten precies giftig zijn voor honden. Wij hebben een lijst samengesteld om te zorgen dat de dierenarts bij de hond een vergiftiging doelgericht kan behandelen. Daarnaast kan je kijken welke planten je moet mijden in een huishouden met een hond.
10 min

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.
3 min

Hondenhalsband vs hondentuig

Hondenhalsband vs hondentuig – wat is geschikter? Het is een kwestie die de hondenwereld verdeelt. Het gaat om meer dan alleen een kwestie van geloof. Of jij en je hond gelukkiger zijn met een hondentuig of een halsband hangt namelijk van veel verschillende factoren af. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen!
2 min

Hondennamen en hun betekenis

Honden zijn meer en meer trouwe metgezellen van de mens en familieleden geworden. Deze sterke band wordt bevestigd door de intensieve inspanningen van de hondebezitter om een passende naam voor zijn hond te vinden. Het zoeken van een passende naam voor de hond vergt geduld van het baasje. Het kan zijn dat de een de voorkeur geeft aan een klassieke naam en de ander een totaal andere naam wil voor zijn viervoeter.
2 min

Hondenschoenen

Elke hondenbezitter kent het: het hete zand op het strand, het ijskoude wegdek of de lange route tijdens een fietstocht kunnen de gevoelige poten van de vierbener zwaar belasten. Hondenschoenen worden al langer gebruikt voor sledehonden – nu zijn er ook hondensokken, hondenlaarzen en hondenschoenen voor de huishond. Daarnaast zijn er ook verschillende pootverzorgingsproducten die helpen tegen geïrriteerde plekken en of scheurtjes. Hiermee kun je jouw hond verwennen na een lange wandeling.
4 min

Is het beter voor honden om met twee… of met drie te zijn?

In tegenstelling tot konijnen of papegaaien benodigen honden niet per se een andere soortgenoot, omdat je als houder de belangrijkste verzorger bent. Echter flirten veel hondenliefhebbers met een tweede of derde hond. De voordelen zijn vanzelfsprekend: De viervoeter heeft immers altijd iemand om mee te spelen, bij een wandeling door de duinen kan men op zijn minst twee goed opgevoede honden gemakkelijk los laten en ook zorg en voeren zijn vrijwel probleemloos.
5 min

Kerstcadeaus voor honden

Om te zorgen dat je hond tijdens het uitlaten naast je kan lopen, heeft hij een stabiele halsband en tuigje nodig. Wie op zoek is naar een modern kerstcadeau voor een hond, zit met een chique set van een halsband en lijn altijd goed. Wie op voorhand de maat van de hond niet kent, kan met een meetlint de ruglengte opmeten. Hierdoor past het kerstcadeau later ook nog. Halsbanden, hondenlijnen en tuigjes zijn elegante accessoires voor een heerlijke wandeling. Zowel grote als kleine honden hebben voor het uitlaten een goedzittende halsband en een stabiele riem nodig. Het juiste tuigje biedt aangenaam comfort en veiligheid. Riemen, halsbanden en tuigjes zijn er in verschillende soorten en kleuren, waardoor er voor iedere hond het juiste kerscadeau tussen zit.

Knuffelig warme kersttruien voor je hond

Kersttruien voor honden zijn altijd een goed cadeau-idee. Ze beschermen je viervoeter namelijk tegen de kou. Truien voor honden zijn er in verschillende kleuren, materialen en maten. Vooral de bescherming van de buik is belangrijk, dit houdt tijdens de koudere dagen de sneeuw en het ijs namelijk tegen voor je hond.
6 min

Thuiswerken met de hond

De wereld digitaliseert en steeds meer mensen kunnen vanuit huis werken. Hieronder vallen bijvoorbeeld werknemers en freelancers. Ook is het door de ontwikkelingen rondom het coronavirus nodig om thuis te werken. Als je een hond hebt kan dit nog een uitdaging worden. Wanneer je echter goed plant en onze ideeën in je achterhoofd houdt, vormt je hond een verrijking voor je thuiskantoor. Met de volgende tips komen jij en je viervoeter ontspannen door de gezamenlijke werkdag.  
5 min

Valentijnsdag voor honden: tips en cadeau-ideeën

Op 14 februari, de dag ter ere van Sint Valentijn, draait (bijna) alles om onze dierbaren. Tegenwoordig doen veel mensen op Valentijnsdag niet alleen iets voor hun partner, maar ook graag voor goede vrienden. En daaronder vallen natuurlijk ook de hond of kat! Wij geven tips over cadeau-ideeën voor honden voor Valentijnsdag.
6 min

Verkoeling voor honden: 10 tips voor hete zomerdagen

Het is weer bijna zover, de warme zomerdagen staan voor de deur. Tussen 23 juli en 23 augustus bereikt de zomer hier zijn hoogtepunt. Al 's ochtends vroeg schijnt de zon de woning in en in de middag is de hitte voor onze honden niet meer uit te houden. Met een paar tips kun je er echter goed voor zorgen dat jouw hond ook de hete zomerdagen goed doorkomt. Hieronder lees je wat je hond bij hitte nodig heeft en hoe je het beste voor verkoeling kunt zorgen.
2 min

Wat is het nut van hondenkleding?

Hondenkleding, in de winter ziet men vaak kleine en grote honden, die hun eigen kleding dragen. Hondenjassen en hondentruien zijn steeds geliefer en verfraaien niet alleen kleine viervoeters, maar inmiddels ook de grote dieren. Het is dus geen wonder dat het aanbod aan hondenkleren groeit!

Een hond uit het asiel halen

Wie een dier uit het asiel neemt, heeft een grote verantwoordelijkheid. Voor de opname van een dier uit het asiel gelden bepaalde voorwaarden. Ten eerste moeten alle gezinsleden het eens zijn met de gezinsuitbreiding. Als je een tuin hebt, moet deze zodanig zijn ontworpen dat het dier niet kan ontsnappen. Een dier uit het asiel is meestal al onderzocht, gevaccineerd, ontwormd en afhankelijk van de leeftijd gecastreerd. Als je kleinere kinderen hebt, moet je een hond met een evenwichtig karakter kiezen.

Eenkennig zijn is heel normaal

De hond komt bij jou thuis in een vreemde wereld terecht en heeft tijd nodig om eraan te wennen. Die tijd moet je hem geven. Als er al een dier bij je thuis woont, kan dit voor problemen zorgen. Het kan gebeuren dat de dieren niet aan elkaar wennen. Dan moet je misschien weer afstand doen van de nieuwkomer, wat voor iedereen pijnlijk is.

Het houden van honden kost veel tijd

Een hond in huis nemen betekent veel tijd reserveren voor de verzorging, wandelingen en samen spelen. Je moet goed voor de hond zorgen en hem niet urenlang alleen laten. Puppy's hebben extra tijd nodig voor de opvoeding, rashonden moeten in de hondenschool worden getraind.

Een hond houden kost geld

Toekomstige eigenaren moeten zich ervan bewust zijn dat een hond geld kost. Voer, zorg en dierenartsrekeningen moeten betaald worden. De hondenbelasting moet ook worden meegerekend. Een hond heeft ook basisuitrusting nodig zodat hij zich goed voelt. Hij heeft een slaapplaats, hondenriem en halsband, verzorgingsproducten en speelgoed nodig. Een hondendeken voor in de auto en een transportmand zijn ook handig. Dat is bij elkaar opgeteld een behoorlijk bedrag. Voordat je een hond aanschaft, moet je een voor- en nadelenlijst opstellen. Als je erachter komt dat je het financieel niet gaat redden om een hond te houden, zou je niet voor het in huis halen van een dier moeten kiezen.