Hond

ras Het hondenmagazine Het hondenmagazine: waardevolle en nuttige informatie over samenleven met je trouwe viervoeter en het laatste nieuws over het houden van een hond. Lees meer

8 min

Bernedoodle

Liefhebbers van designer dogs zien het liefst een evenwichtige mix tussen Berner Sennenhond en Poedel voor een mooie Bernedoodle. Soms maakt de natuur echter korte metten met deze wens: de hond ziet er dan eerder uit als een poedel. Van de Sennenhond is nauwelijks een spoor te bekennen. Andersom kan ook het geval zijn.
7 min

Oostenrijkse Pinscher

De levendige Oostenrijkse Pinscher was bijna uitgestorven, maar dankzij fans van dit ras is de fok weer gestabiliseerd. Wij stellen je voor aan de hond van toen.
12 min

Yorkshire Terriër

De kleine Yorkshire Terriër met zijn lange, fijne vacht en leuke uiterlijk is een sluw beestje. Als voormalige rattenvanger uit het Noord-Engelse graafschap Yorkshire is erg zelfbewust en wil ook als huis- of begeleidingshond serieus genomen worden door zijn baasjes.
7 min

Sport voor honden: zo behaal je het ideale gewicht

Liefde gaat ook bij jouw viervoeter door de maag. Maar wat lief bedoeld is, eindigt echter vaak in overgewicht. Met jouw hulp en een zorgvuldig sportprogramma reduceer je overgewicht bij je hond, wordt hij weer fit en kan hij zich ongestoord bewegen. Met de onderstaande oefeningen krijg jij je hond weer op geen gezond gewicht. En je zult er zelf ook baat bij hebben! Lees snel meer over verschillende soorten sport voor honden!
4 min

Mantrailing met je hond

Honden hebben een veel betere neus dan mensen. Het vermogen om te ruiken maakt dan ook de kern uit van mantrailing. In dit artikel leggen we uit hoe je kunt opmaken of jouw hond geschikt is voor mantrailing. Daarnaast vind je hier meer informatie over wat je als beginner van deze hondensport moet weten.
4 min

Je hond masseren: ontspanning voor je hond

Niets is zo ontspannend als een lekkere massage. Dat geldt ook voor je hond! Het maakt daarbij niet uit of je hond ziek of gezond is. Lees hier hoe je je hond kunt verwennen en waarom een massage goed is voor de gezondheid van jouw hond. 
3 min

Zijn eikels giftig voor honden?

In de herfst maak je misschien wel eens decoratie van eikeltjes. Als je hond er graag mee speelt, ziet dat er lief uit. Maar let op: eikeltjes zijn namelijk gevaarlijk voor honden!
4 min

Mijn hond is gestoken door een bij. Wat moet ik doen?

Je ligt in de tuin, je trouwe viervoeter snuffelt zoals gewoonlijk in je bloembedden en plots hoor je gegrom. Je vindt een kleine rode punctiewond op zijn neus. Dan is het waarschijnlijk een bijensteek bij je hond! Maar wat te doen als je hond door een bij is gestoken? 
7 min

Een volwassen hond of puppy zindelijk maken

Zindelijkheid houdt in dat een hond alleen buiten zijn behoefte mag doen en ook aankondigt wanneer hij naar buiten moet. Maar ook volwassen honden kunnen onder bepaalde omstandigheden onzindelijk worden. Lees hier hoe je je hond of puppy zindelijk kan maken en wat de oorzaken van een gebrek aan hygiëne kunnen zijn.
4 min

De keuze van puppies

Wanneer we kijken naar de werpkist gaat het hart van een hondenliefhebber sneller kloppen. De kleine viervoeters zijn zo schattig dat je ze het liefst allemaal mee naar huis wilt nemen. Maar het zal tijdelijk zijn. Een puppy moet uit de groep worden gekozen. De zwarte, de zwart-witte of misschien wel degene met de grappige markeringen op de borst? Radeloosheid te over. Een puppy kiezen, welke gaat het worden?
8 min

Kerst met je hond: tips voor een veilig kerstfeest

Hoe mooi Kerst voor ons ook is, voor honden kunnen de feestdagen een aantal gevaren opleveren. Hieronder geven we een overzicht van de mogelijke risico's, hoe je ze kunt voorkomen en hoe je in geval van nood snel kunt helpen. Zo kun je samen met je hond veilig Kerst vieren!
6 min

Zelf een hondenhok bouwen

Is je hond graag in de tuin en wil je hem een weerbestendig hondenhok geven? Met het juiste gereedschap en wat creativiteit bouw je zelf een hondenhok. Wij geven jou tips over hoe je zelf een hok kunt bouwen.
4 min

7 redenen waarom honden ons leven beter maken

De meeste hondenbezitters kunnen zich nauwelijks een leven zonder hond voorstellen. Omdat hij altijd aan onze zijde staat en, zoals we allemaal weten, de beste vriend van de mens is. In feite ondersteunen honden ons op vele gebieden, vaak zonder dat we het doorhebben. Lees hieronder zeven redenen waarom honden ons leven beter maken.
5 min

Waarom graaft mijn hond in de tuin?

Heb jij een tuin waarin je graag tijd doorbrengt met je hond? Geweldig! Als een hond echter in de tuin graaft, kan dit het humeur van hobbytuiniers snel bederven. Wij leggen uit waarom jouw trouwe viervoeter in de tuin graaft en hoe je hem deze gewoonte af kunt leren! 
7 min

Een volwassen hond of puppy zindelijk maken

Zindelijkheid houdt in dat een hond alleen buiten zijn behoefte mag doen en ook aankondigt wanneer hij naar buiten moet. Maar ook volwassen honden kunnen onder bepaalde omstandigheden onzindelijk worden. Lees hier hoe je je hond of puppy zindelijk kan maken en wat de oorzaken van een gebrek aan hygiëne kunnen zijn.
3 min

Zijn eikels giftig voor honden?

In de herfst maak je misschien wel eens decoratie van eikeltjes. Als je hond er graag mee speelt, ziet dat er lief uit. Maar let op: eikeltjes zijn namelijk gevaarlijk voor honden!
9 min

Levensmiddelen die honden niet mogen eten

Niet alle levensmiddelen die wij mensen zomaar kunnen eten, zijn goed voor onze honden. Soms zijn zelfs de kleinste hoeveelheden giftig, terwijl het soms ook eraan ligt hoe vaak je hond iets binnenkrijgt of de bereiding van de levensmiddelen. Krijg een goed overzicht over de schadelijke en ongevaarlijke voedingsmiddelen voor je hond. 
5 min

Zelf hondentaart bakken: 3 lekkere recepten

Is je hond jarig? Dan krijgt hij misschien nieuw speelgoed voor zijn verjaardag. Je kunt ook lekkere hondentaart of een hondengebakje maken om het te vieren. Echt moeilijk is het namelijk niet. Hier vind je drie recepten die je viervoeter zeker lekker vindt.
6 min

Op vakantie met je hond naar een vakantiepark

Er is niets zo heerlijk als op een welverdiende vakantie gaan. Een mooie bestemming zoeken, boeken, spullen pakken en gaan! Maar wat doe je met je hond? Hoe leuk op vakantie gaan ook is, het voelt soms verschrikkelijk om je trouwe viervoeter achter te moeten laten. Waarom ga je dus niet op vakantie of een weekendje weg met je hond? Je hond is zeker weten dolenthousiast om samen met jou een nieuwe omgeving te verkennen. Fietsen, wandelen, zwemmen of gewoon lekker ontspannen: jij en je hond maken vast en zeker goed gebruik van jullie tijd op een vakantiepark!
11 min

Kamperen met je hond

Of je met je camper, caravan of tent op pad gaat, kamperen is populairder dan ooit. Maar kun je je hond ook meenemen? Hoe vind je campings die honden verwelkomen? Hoe neem je je hond mee in de camper en hoe slaapt die in de tent? Deze en andere vragen over kamperen met je hond beantwoorden we hieronder.
Onze meest behulpzame artikelen
Hond Hondengezondheid

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. In dit artikel lees je alles over: Loopsheid van het teefje.
Hond Hondenrassen

Cane Corso

Soeverein en gelaten – zo komt een evenwichtige Cane Corso Italiano over. Officieus is het uit Zuid-Italië afkomstige ras ook bekend onder de naam "Italiaanse Mastiff" of “Italiaanse Molosser”. Buiten Italië wordt het ras steeds bekender. Het ras is vooral geschikt voor sportieve baasjes met veel plaats en hondenervaring.
Nieuwe artikelen

In het hondenmagazine informeert vind je alles over honden: van de verschillende karakters van hondenrassen tot handige informatie over de adoptie van je toekomstige lieveling. Wat is een hond? Hoe kies je hem of kiest hij jou? Wat is de beste voorbereiding en  hoe leert hij je het best kennen voordat hij bij je intrekt? Welke basisuitrusting heb je nodig en hoe verwelkom je je nieuwe hond?

Het hondenmagazine vertelt je waar je in elk geval op moet letten bij de opvoeding. Welke training is geschikt voor welke ras? Hoe kun je het gedrag van je hond speels en positief beïnvloeden? Welke tips zijn onmisbaar voor de opvoeding van puppy's, volwassen honden en oudere honden? Hoe reageer je het best op agressief gedrag zoals blaffen, grommen of happen. Wat kun je eraan doen?

Gezondheid, voeding, training voor honden en nog veel meer

Er wordt zowel advies gegeven over de gezondheid als de verzorging van je lieveling. In het magazine vind je info over ziektes, de eerste tekenen en veel voorkomende symptomen. Ontdek wat je kunt doen tegen parasieten en welke vaccinaties je hond ongetwijfeld nodig heeft. Het magazine behandelt kwesties die belangrijk zijn voor fokkers om te fokken. Daarnaast gaat het ook over de problemen van de individuele hondeneigenaar, zoals de lichamelijke verzorging. Hoe vaak moet je je dier wassen, borstelen of scheren?

Er worden ook belangrijke voedingstips gegeven en informatie over gangbaar hondenvoer en over specifieke diëten in geval van overgewicht, intoleranties en allergieën of ziektes.

Maar ook de onderwerpen reizen en transport worden niet buiten beschouwing gelaten. Hoe lang van tevoren moet je een reis voorbereiden met betrekking tot de verschillende vervoermiddelen: auto, trein, bus, vliegtuig? Welke grootte en gewicht mag je hond hebben om te vliegen? Moet je rekening houden met het klimaat en de traditionele gebruiken van een land als je met je hond reist?

Maar natuurlijk behandelt het hondenmagazine ook belangrijke alledaagse vragen, bijvoorbeeld over spel en sport. Hoe veel beweging heeft je viervoeter nodig, welk ras vind welke activiteiten leuk? Wat zijn de nieuwste ideeën en producten om met honden te spelen? Welke lijnen zijn geschikt om samen te joggen? Waarom wil je lieveling niet met andere honden spelen? Wat te doen als je viervoeter bang is voor soortgenoten?