Kattensport en training

Cat Agility

Beweging en spel zijn wezenlijke ingrediënten van een gezond kattenleven. Als jouw kat zich verveelt, wordt hij of zij al snel lastig. De meeste katten houden van uitdagingen, waarbij ze geest en lichaam kunnen trainen. Cat Agility of behendigheid voor katten is een fantastische mogelijkheid om de ze te helpen ontwikkelen en dit met plezier te verbinden. Agility spreekt de nieuwsgierigheid aan die katten van nature hebben en kan zowel binnen als buiten worden gedaan.

Intelligentiespeelgoed voor katten

Katten zijn voor veel mensen levende knuffeldieren: ze zijn zacht, gek op menselijke nabijheid en heerlijke verwenmomentjes. Wat veel kattenhouders misschien vergeten: hun lieve huisdieren zijn van binnen kleine wilden! Met een leven op de bank zijn ze zelden tevreden en actief genoeg. Maar voor de wat actievere katten is er tegenwoordig intelligentiespeelgoed voor katten! Via deze manier kunnen katten nu ook mentaal worden uitgedaagd, en is verveling verleden tijd! Niet alleen de wilde voorouders van onze katten, maar ook hun zelfstandige soortgenoten zijn gewend om voor zichzelf te moeten zorgen. Iedere kleine maaltijd wordt vooruitgegaan door een vaak urenlange jacht. Hun normale dagprogramma zit vol verstoppen, verdedigen en op de loer liggen. Rust, waarvan onze huiskatten wellicht ten overvloede van kunnen genieten, hebben ze vrijwel nooit. Maar ook nu katten al eeuwenlang met ons samenleven, zijn ze qua aard en lichaam nog altijd wilde diertjes en stellen vergelijkbare eisen aan hun omgeving als hun verwanten in het wild!

Spelen met binnenkatten

Als bezitter van een echte huiskamertijger wil je natuurlijk ook dat jouw dier zo natuurlijk mogelijk zijn leventje kan leiden. Daarom moet een huis veel afwisseling bieden, wil het voor een kat geschikt zijn. Hoe meer speelzones er zijn, hoe beter dat voor de kat is. Flexibele voertijden sluiten beter aan bij hun natuurlijke leefomstandigheden dan vaste tijden. De laatste snack voor het slapengaan zou jouw kat moeten krijgen wanneer je zelf ook naar bed gaat. Leeft de kat in een afwisselende omgeving dan kan ze beter tegen stress. Daarom is het belangrijk dat je zo veel mogelijk met haar speelt. Breng ook minstens één keer per week een nieuwe doos mee als schuilplaats, want die verandert haar geurwereld. Ook in de geluidsbeleving is het belangrijk om nieuwe dingen te integreren. In dit artikel lees je alles over: spelen met katten.