Honden opvoeden

10 min

„Help, mijn hond maakt alles kapot!“

Help! Mijn hond maakt alles kapot, schoenen, kabels, telefoon, filtstiften, vloerbedekking of afvalbak – alles gaat eraan bij sommige honden. Binnen korte tijd kunnen de wilde viervoeters de woning inclusief meubels op zijn kop zetten. Maar waarom maken sommige honden alles kapot en hoe kun je dit gedrag afleren?

10 min

Agressieve honden begrijpen en opvoeden

Als de hond gromt en blaft, zijn tanden laat zien of zelfs bijt, wordt het samenleven tussen hond en mens zwaar op de proef gesteld. Maar waarom worden sommige honden agressief en andere niet? En wat kun je doen om agressief gedrag te voorkomen? In dit artikel lees je alles over agressieve honden.

9 min

Angstige hond: Wat kan ik hieraan doen?

Als een hond voorzichtig reageert op nieuwe dingen, is dit in eerste instantie niets om je zorgen over te maken. Maar als een hond bij het minste erg angstig wordt, vormt dit een probleem. Een hard geluid of een trapje opgaan kan de hond al van streek maken. Een overmatig angstige hond maakt van het dagelijkse leven een hele uitdaging, waarbij de hond ook zelf lijdt onder stress. We geven je tips om je hond te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen.

13 min

Anti-jachttraining voor honden in 5 stappen

Veel hondenrassen werden oorspronkelijk voor de jacht gefokt, maar tegenwoordig kan het jachtinstinct snel een probleem worden. Als je hond achter ieder konijn of vogel aan rent en alle commando‘s vergeet kan dat gevaarlijke gevolgen hebben. Maar kun je het jachtinstinct van een hond verminderen? Wanneer is het tijd om in te grijpen en hoe gaat een anti-jachttraining voor honden in zijn werk?

15 min

Basis van de puppy opvoeding

Hoe vroeger, des te beter! Voor de hondenopvoeding klopt dit motto gegarandeerd. Jonge honden zijn erg nieuwsgierig en willen alles ontdekken. Hier kun je gebruik van maken. Je kunt de hond op een speelse maar consequente manier leren wat er van hem verwacht wordt en welk gedrag gewenst is. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over puppy opvoeding!

6 min

Clickertraining voor honden

Ieder hondenbaasje kent het woord clickertraining wel, maar wat houdt het precies in? Als je op een ingebouwde knop drukt, hoor je een zachte klik. In het volgende artikel vind je de belangrijkste informatie over clickertraining met je hond.

7 min

De puppy-school

Sommige hondenbaasjes zorgen voor een plek in de puppy-school voor zichzelf en hun nieuwe viervoeter voordat hun nieuwe familielid verhuist. Het volgende hoofdstuk gaat over wat een puppy-school kan doen en hoe je een goede school kunt vinden die bij jou en je dierlijke metgezel past.

8 min

Een volwassen hond aan de lijn leren lopen

Een wandeling met je geliefde hond moet eigenlijk ontspannend verlopen. Maar toch zien veel eigenaars van honden dat anders: hun volwassen hond trekt aan de lijn. We leggen je uit hoe je een volwassen hond kunt trainen om goed aan de lijn te lopen.

6 min

Een volwassen hond of puppy zindelijk maken

Zindelijkheid houdt in dat een hond alleen buiten zijn behoefte mag doen en ook aankondigt wanneer hij naar buiten moet. Maar ook volwassen honden kunnen onder bepaalde omstandigheden onzindelijk worden. Lees hier hoe je je hond of puppy zindelijk kan maken en wat de oorzaken van een gebrek aan hygiëne kunnen zijn.

8 min

Hoe kan ik mijn hond afleren te blaffen?

Veel honden reageren overal op door hard te blaffen. Natuurlijk hoort dit gedrag bij honden. Het is hun manier om zich uit te drukken. Maar als je hond onbeheerst blaft, moet je er iets aan doen. Wij geven je hier tips over hoe je je hond kan afleren te blaffen.

8 min

Houd je puppy bezig

Is er een puppy in huis? Welkom, kleine harige vriend! Laat het nu in alle rust gebeuren. De overgang op een nieuwe omgeving is namelijk al heel spannend voor deze kleine viervoeter. In het begin is het belangrijk om je puppy veiligheid te geven. Maar uiterlijk na een paar dagen zul je merken dat je kleine huisgenoot een frisse drang om te doen voelt. De vraag is nu: Hoe houd je de puppy het beste bezig? Eén ding is zeker: Je zult je niet vervelen met je jonge hond!

20 min

Je hond trucjes leren: 10 hondentrucs om samen te oefenen

Begroeten met de poot, bedelen of een beloning vangen in de lucht? Met deze 10 hondentrucjes worden honden en hun baasjes echte supersterren. En hondentrucjes zijn niet alleen leuk om naar te kijken. Ze dagen jouw hond ook mentaal en fysiek uit. Lees hier hoe je je hond trucjes kunt leren!

5 min

Je puppy aan een lijn leren lopen

Goed aan de lijn lopen bij puppy's is een van de belangrijkste disciplines in de hondentraining. Maar hoe leer je een hond om goed aan de lijn te lopen? Met wat kennis en veel geduld is die training helemaal niet moeilijk. We tonen je stap voor stap wat belangrijk is om je puppy aan de lijn te leren lopen.

4 min

Leer je hond luisteren

Een interessant spoor of het spotten van een eekhoorn – er zijn veel prikkels die jouw hond in de verleiding brengen tijdens een wandeling op ontdekkingsreis te gaan. Leer je hond luisteren, de volgende tips kunnen hierbij helpen.

6 min

Longeren met de hond

Paarden die aan de longe lopen verbazen ons niet - maar honden? Lees hier waarom longeren met een hond een prima training kan zijn.

11 min

Medical Training voor honden

Een bezoek aan de dierenarts betekent voor veel honden pure stress. Maar daar kan iets aan worden gedaan. Met een Medical Training voor honden kan hierbij voor een meer ontspannen situatie voor hond en baas zorgen. Honden leren om onderzocht en aangeraakt te worden. Hierdoor leren ze ook met vervelende situaties om te gaan zonder stress te ervaren.

7 min

Mijn hond is bang voor vuurwerk!

Welke feestdag je ook viert: het schitterende vuurwerk aan de donkere hemel blijft altijd een fascinerend beeld. Maar, help! Mijn hond is bang voor vuurwerk.. Je hoort ze vaak piepen of ziet ze onrustig door je huis heen lopen. Sommige honden worden er ontzettend nerveus van. Lees in dit artikel meer over hoe je je hond kan voorbereiden op het vuurwerkspektakel en hem wat rustiger kan houden.

4 min

Muilkorven voor honden: de belangrijkste eigenschappen

Het gebruik van een muilkorf voor honden wordt vaak geassocieerd met gevaarlijke of agressieve dieren. Maar wist je dat er ook talrijke voordelen aan het gebruik van een muilkorf zitten, ook zonder dat er sprake is van agressie. In dit artikel zullen we bespreken waarom je een muilkorf voor jouw hond gebruikt en hoe je de juiste keuze kunt maken. We zullen ook enkele tips geven voor het aanleren van het dragen van een muilkorf, zodat het voor je trouwe viervoeter comfortabeler wordt en minder stressvol.

9 min

Ongehoorzaamheid bij honden

Als honden niet willen luisteren, is dat niet alleen vermoeiend, maar ook best gevaarlijk. Het is een gewaagde onderneming om een hond tegen te houden die zich door zijn instincten laat leiden en de commando’s van zijn baasje negeert. Maar waarom luisteren sommige honden niet? Hoe kunnen fouten in de opvoeding worden voorkomen en hoe krijg je de hond zo ver om te luisteren? In dit artikel lees je alles over ongehoorzaamheid bij honden.

19 min

Opvoeden van volwassen honden

Hoe vroeger honden vertrouwd raken met de belangrijkste opvoedingsprincipes, hoe minder problemen ze later zullen ontwikkelen in hun omgang met mensen. Zoveel is zeker. Maar wat gebeurt er als de hond deze basistraining niet heeft gehad toen hij nog een puppy was? Kan je volwassen honden nog opvoeden? Hoe voed ik mijn volwassen hond op? We laten je zien waar je op moet letten bij het opvoeden van je volwassen hond en welke zeven oefeningen je met hem moet doen.

6 min

Puppy’s alleen laten

Honden zijn sociale dieren en houden van het gezelschap van hun roedel. Dat neemt niet weg dat elke hond in staat moet zijn om enkele uren alleen te zijn. Dit moeten ze als puppy al leren. Maar voordat je je puppy alleen laat, moet je hem eerst een tijdje trainen om succes te boeken. Hier lees je waar je op moet letten.

5 min

Puppybescherming: (G)een beschermend schild voor jonge honden

Stoere pootjes, grote ogen, vrolijk stoeien: puppy's zijn gewoonweg schattig, dat staat vast! Maar kunnen ze met hun speelse karakter ook steeds rekenen op het uithoudingsvermogen en intuïtief begrip van oudere soortgenoten? En bestaat er echt zoiets als een puppybescherming voor jonge honden?

8 min

Speelsessie voor puppy’s: spelenderwijs leren voor het leven

Na de eerste paar spannende dagen voelt je puppy zich al helemaal thuis? Dan is dit het beste moment om naar een puppyspeelgroep (speelsessie voor puppy's) te gaan. We laten je zien waarom spelenderwijs leren onder toezicht van een hondentrainer belangrijk is, hoe je een goede puppyspeelgroep vindt en welke puppyspelletjes je thuis kunt spelen.

5 min

Waarom graaft mijn hond in de tuin?

Heb jij een tuin waarin je graag tijd doorbrengt met je hond? Geweldig! Als een hond echter in de tuin graaft, kan dit het humeur van hobbytuiniers snel bederven. Wij leggen uit waarom jouw trouwe viervoeter in de tuin graaft en hoe je hem deze gewoonte af kunt leren! 

4 min

Wat moet je doen als je puppy bijt?

Zelfs de schattigste puppy heeft vanaf ongeveer zes weken oud ruim 28 tanden. Meestal weet hij al heel goed hoe hij ze moet gebruiken. Tot nu toe beet hij vooral al spelend en test hij zijn vlijmscherpe tandjes zonder ernstige verwondingen toe te brengen. Toch moet elk baasje veel tijd vrijmaken om zijn puppy het bijten af te leren en kennis te laten maken met bijtremming. In dit artikel lees je wat je kunt doen als jouw puppy bijt.