Hondensport en training

Beweging voor honden is belangrijk en noodzakelijk. Voor iedereen die naast het uitlaten nog meer beweging nodig heeft, zijn er veel sportieve activiteiten. Maar wat is hondensport precies? En welke is de juiste voor jou en je dier? Hier kom je te weten waarom je hondensport niet links moet laten liggen! Lees meer

Hondensport en training

Behendigheid met de hond

Wandelingen zijn voor jou en jouw hond op den duur te saai? Wil je meer met je viervoeter beleven? Dan is behendigheid of agility misschien wat voor jou! Behendigheid is een moderne hondensport die een bijdrage levert aan de communicatie tussen mens en hond. In de zomer kan men deze sport erg goed buiten beoefenen.

Sport voor honden – wat is dat precies?

Hondensport is een overkoepelende term voor bijna alle activiteiten die de hond en baas samen kunnen uitoefenen. De nadruk ligt op plezier en beweging.

Welke voordelen brengt hondensport voor de hond en zijn baasje met zich mee?

Honden hebben veel beweging nodig. Hondensport is de ideale manier om ervoor te zorgen dat je hond fysiek en mentaal voldoende uitdaging heeft. Je hond is meer ontspannen en evenwichtiger. Dat zie je terug in zijn gedrag. Bij sommige hondenrassen is het zelfs nodig de dieren op een sportieve manier uit te dagen om negatief gedrag te voorkomen.

Bovendien is hondensport ook erg effectief om de band tussen mens en dier te versterken en te verdiepen.

Met een hond aan je zij heb je ook meteen een gratis trainer. De hond is genadeloos en zal je met zijn geblaf motiveren en geen smoesjes toestaan. Overwin je eigen luiheid en laat je hond het beest in je wakker maken!

Welke hondensport is de juiste?

Er zijn verschillende mogelijkheden. De hond moet op een zodanige manier worden beziggehouden dat hij zijn energie kwijt kan. Het is ook belangrijk dat de inspanning past bij zijn lichamelijke conditie. Het ras en het individuele karakter van de hond zijn doorslaggevend. Het is belangrijk dat je hond voldoende beweging heeft. Daarnaast kunt je hem activiteiten aanbieden die een beroep doen op het leervermogen en concentratievermogen van je hond.

Vergeet je hond niet te belonen als hij alles goed heeft gedaan!