Hondensport en training

Beweging voor honden is belangrijk en noodzakelijk. Voor iedereen die naast het uitlaten nog meer beweging nodig heeft, zijn er veel sportieve activiteiten. Maar wat is hondensport precies? En welke is de juiste voor jou en je dier? Hier kom je te weten waarom je hondensport niet links moet laten liggen! Lees meer

Hondensport en training

Behendigheid met de hond

Wandelingen zijn voor jou en jouw hond op den duur te saai? Wil je meer met je viervoeter beleven? Dan is behendigheid of agility misschien wat voor jou! Behendigheid is een moderne hondensport die een bijdrage levert aan de communicatie tussen mens en hond. In de zomer kan men deze sport erg goed buiten beoefenen.

Meest gelezen artikelen
Vis Vissoorten

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.
Vis Vissoorten

Clownvis (Annemoonvis)

Hoewel deze vis ook wel bekend staat onder de naam anemoonvis, is die laatste naam eigenlijk de aanduiding van het geslacht Amphipiron. De twee soorten lijken heel erg op elkaar, maar moeten biologisch gezien uit elkaar worden gehouden: enerzijds de driebandanemoonvis (Amphiprion ocellaris), die het bekendste is, anderzijds de perculaclownvis (Amphiprion percula). De anemoonvisjes zijn van nature gevestigd in de Stille en Indische Oceaan en zijn niet met uitsterven bedreigd.
Hond Hondenverzorging en gezondheid

Mijten bij honden

Deze vervelende parasieten wachten op veel plaatsen op hun gastheer - de hond. Afhankelijk van de mijtensoort kunnen de symptomen en de manier van besmetting variëren. Hoewel mijten geen ziekten overbrengen zoals teken doen, kunnen ze nog steeds ernstige symptomen veroorzaken. In dit artikel lees je meer over de symptomen, diagnose, therapie en preventie van mijten bij honden!
Nieuwe artikelen
Hond Hondenvoeding

Droogvoer vs natvoer

Het aanbod van hondenvoer is vandaag de dag groter dan ooit. Hoewel een groot aandeel van de producten voor alle honden geschikt is, blijf je als baasje toch nog een aantal vragen zitten: welke voeding is nou de juiste voeding voor mijn dier? Is droogvoer beter dan natvoer of is het andersom?

Sport voor honden – wat is dat precies?

Hondensport is een overkoepelende term voor bijna alle activiteiten die de hond en baas samen kunnen uitoefenen. De nadruk ligt op plezier en beweging.

Welke voordelen brengt hondensport voor de hond en zijn baasje met zich mee?

Honden hebben veel beweging nodig. Hondensport is de ideale manier om ervoor te zorgen dat je hond fysiek en mentaal voldoende uitdaging heeft. Je hond is meer ontspannen en evenwichtiger. Dat zie je terug in zijn gedrag. Bij sommige hondenrassen is het zelfs nodig de dieren op een sportieve manier uit te dagen om negatief gedrag te voorkomen.

Bovendien is hondensport ook erg effectief om de band tussen mens en dier te versterken en te verdiepen.

Met een hond aan je zij heb je ook meteen een gratis trainer. De hond is genadeloos en zal je met zijn geblaf motiveren en geen smoesjes toestaan. Overwin je eigen luiheid en laat je hond het beest in je wakker maken!

Welke hondensport is de juiste?

Er zijn verschillende mogelijkheden. De hond moet op een zodanige manier worden beziggehouden dat hij zijn energie kwijt kan. Het is ook belangrijk dat de inspanning past bij zijn lichamelijke conditie. Het ras en het individuele karakter van de hond zijn doorslaggevend. Het is belangrijk dat je hond voldoende beweging heeft. Daarnaast kunt je hem activiteiten aanbieden die een beroep doen op het leervermogen en concentratievermogen van je hond.

Vergeet je hond niet te belonen als hij alles goed heeft gedaan!