Hondensport en training

Beweging voor honden is belangrijk en noodzakelijk. Voor iedereen die naast het uitlaten nog meer beweging nodig heeft, zijn er veel sportieve activiteiten. Maar wat is hondensport precies? En welke is de juiste voor jou en je dier? Hier kom je te weten waarom je hondensport niet links moet laten liggen! Lees meer

Hondensport en training

Behendigheid met de hond

Wandelingen zijn voor jou en jouw hond op den duur te saai? Wil je meer met je viervoeter beleven? Dan is behendigheid of agility misschien wat voor jou! Behendigheid is een moderne hondensport die een bijdrage levert aan de communicatie tussen mens en hond. In de zomer kan men deze sport erg goed buiten beoefenen.

Meest gelezen artikelen
Hond Hondenverzorging en gezondheid

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan.
Hond Honden opvoeden

Blaffende honden kalmeren

„Blaffende honden bijten niet!“ Het spreekwoord klinkt troostend, maar honden die alsmaar blaffen werken niet alleen op de zenuwen, maar storen ook de buren. Maar waarom blaffen honden eigenlijk? En kan men dit ook afleren?
Vis Vissoorten

Borstelneus (Antennemeerval)

Borstelneuzen – of antennemeervallen – zijn degelijke en vreedzame vissen, die erg goed met andere vissoorten uit het Amazonegebied kunnen opschieten. Natuurlijk moet er toch met het één en ander rekeningen worden gehouden, zodat de dieren ook lekker in hun schubben zitten.
Nieuwe artikelen
Kat Kattenvoeding

Rasspecifiek kattenvoer

Het aanbod van kattenvoer is ontzettend groot en het zorgt ervoor dat sommige kattenbaasjes niet zo goed weten welke voeding voor hun dier het beste is. Er is één knelpunt dat opmerkelijk veel twijfel teweeg brengt: hebben katten daadwerkelijk een behoefte aan rasspecifiek voer? Lees in dit artikel waarom jouw kat een voordeel kan hebben aan rasspecifieke voeding.
Kat Kattenverzorging en gezondheid

Het gehoor van de kat

Het gehoor van de kat is uiterst gevoelig en plaatst het gehoor van de mens veruit in de schaduw. Dit is wat katten gebruiken om te jagen. Omdat de prooi van de kat communiceert via zeer hoge en stille geluiden, is een gevoelig oor van groot belang voor de viervoetige vrienden. Lees in dit artikel meer over het gehoor van de kat.
Kat Kattenverzorging en gezondheid

Anticonceptie voor katten

Katten zijn prachtige dieren. Wie wordt er nou niet blij van een super aaibaar kattenkindje? Wie wil deze katten nou niet de hele dag bekijken, knuffelen en aaien? Helaas zitten steeds meer dierenasiels propvol en moeten zij hun kattenluikjes helaas voor nieuwe dieren gesloten houden. Dit is waarom de meeste kattenliefhebbers weten dat er goede redenen zijn om je eigen kat niet te bezaaien. Laten castreren door de dierenarts is de gangbaarste manier van anticonceptie bij katten – maar dit is wel een permanente ingreep, die dus ook niet teruggedraaid kan worden. Gelukkig zijn er ook methoden om dracht tijdelijk te voorkomen. In dit artikel lees je meer over anticonceptie voor katten, zoals sterilisatie, de kattenpil en het voorbehoedsspuitje.

Sport voor honden – wat is dat precies?

Hondensport is een overkoepelende term voor bijna alle activiteiten die de hond en baas samen kunnen uitoefenen. De nadruk ligt op plezier en beweging.

Welke voordelen brengt hondensport voor de hond en zijn baasje met zich mee?

Honden hebben veel beweging nodig. Hondensport is de ideale manier om ervoor te zorgen dat je hond fysiek en mentaal voldoende uitdaging heeft. Je hond is meer ontspannen en evenwichtiger. Dat zie je terug in zijn gedrag. Bij sommige hondenrassen is het zelfs nodig de dieren op een sportieve manier uit te dagen om negatief gedrag te voorkomen.

Bovendien is hondensport ook erg effectief om de band tussen mens en dier te versterken en te verdiepen.

Met een hond aan je zij heb je ook meteen een gratis trainer. De hond is genadeloos en zal je met zijn geblaf motiveren en geen smoesjes toestaan. Overwin je eigen luiheid en laat je hond het beest in je wakker maken!

Welke hondensport is de juiste?

Er zijn verschillende mogelijkheden. De hond moet op een zodanige manier worden beziggehouden dat hij zijn energie kwijt kan. Het is ook belangrijk dat de inspanning past bij zijn lichamelijke conditie. Het ras en het individuele karakter van de hond zijn doorslaggevend. Het is belangrijk dat je hond voldoende beweging heeft. Daarnaast kunt je hem activiteiten aanbieden die een beroep doen op het leervermogen en concentratievermogen van je hond.

Vergeet je hond niet te belonen als hij alles goed heeft gedaan!