Knaagdier aanschaffen

De caviakooi

Veel dierenvrienden hebben het vooroordeel, dat cavia’s traag en onbeholpen diertjes zijn. Het tegendeel is waar. Veel cavia’s hebben echter jammer genoeg geen mogelijkheden om zich naar hun natuur te gedragen. Het overgrote deel van de caviakooien is alleen maar met een ruif en slaaphuisje uitgerust en biedt de cavia dus geen gelegenheid om te klauteren en te spelen. Met een beetje fantasie en handigheid kun je echter van een ‘varkensstal’ een cavia-speelparadijs maken. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden van de caviakooi.

Eindelijk – een konijn in huis!

Vanaf dat de jonge konijntjes zo’n acht tot tien weken oud zijn, zijn ze klaar om afscheid te nemen van hun broertjes, zusjes en hun moeder en de wijde wereld in te trekken. Het is niet ongebruikelijk dat de kleine dieren in deze periode bij hun nieuwe familie intrekken. Zodat het lieve diertje snel een gezond konijn wordt, moet er op een aantal dingen gelet worden! In dit artikel lees je alles wat je nodig hebt voor het verzorgen van jouw konijn.

Het boodschappenlijstje voor een knaagdier

Als een nieuw familielid in het huis komt te wonen, is de voorpret meestal groot! Wie zijn dierlijke huisgenootje vanaf het begin alles wil bieden dat hij nodig heeft, moet al voor de verhuizing wat essentiële dingen in huis halen. Lees in dit artikel wat je nodig hebt!

Taalgids caviataal

Iedere caviahouder kent wel de leuke fluitgeluidjes die het diertje maakt bij de aanblik van het zakje voer of de kleine gelukkige geluidjes als hij met een medebewoner knuffelt. Maar wat wil de cavia ons precies zeggen als hij knort of piept?

Taalgids hamstertaal

Hamsters zijn geliefde huisdieren! Ook al kirren ze niet zo hard als cavia’s of kloppen ze niet als konijnen, is hun taal toch complex. Een paar tips zullen je wat inzicht in de communicatie van de hamster geven!