Knaagdierverzorging

Knaagdierverzorging

Hamsterscaping – Creeër het ultieme huis voor je hamster!

Stap één is bepalen hoe je ongeveer wilt dat de hamsterkooi eruit komt te zien. Denk aan de grootte van de kooi, hoeveel ruimte heb je beschikbaar? En wat wil je erin aanbrengen? Dat is onder andere afhankelijk van het aantal hamsters dat je hebt, je budget en je creativiteit. Schrijf alles op dat je leuk of interessant vindt. Zo vormt zich vanzelf een beeld in je hoofd dat je op papier kunt uittekenen.

5 min

10 tips voor de verzorging van ratten

Ze knuffelen graag met hun baasje en zijn ongelofelijk leergierig. Ratten zijn fascinerende dieren die ook goed kunnen worden gehouden door werkende mensen en oudere kinderen. Deze schattige knaagdieren zijn relatief makkelijk te verzorgen, ook al mogen beginners de inspanning die er toch bij komt kijken, niet onderschatten. Hier vind je tien tips voor de verzorging van ratten.
5 min

Cavia of konijn: welk dier past bij mij?

Ronde ogen, schattige gezichtjes en een zachte vacht – geen wonder dat konijnen en cavia’s vele harten stelen. Kinderen hebben deze huisdieren dan ook vaak bovenaan hun verlanglijstje staan. Maar wat kunnen ze het beste kiezen? Een konijn of cavia?
5 min

De caviakooi

Speedy zit op zijn lievelingsplek in de caviakooi en aanschouwt de wereld van boven . Na de afgelopen uren is hij bekaf. Eerst een rondje gejogd, dan de hele kooi rond geklommen en tot slot een lekkere salade – daar word je als cavia toch wel goed moe van. Je moet de volgende dingen in gedachten houden als je een cavia in huis neemt:
3 min

De leeftijd van je konijn bepalen

Konijnen behoren niet voor niets tot de populairste huisdieren in Nederland. Toch is het voor velen niet eenvoudig om de leeftijd van de aaibare huisdieren in te schatten op basis van uiterlijke kenmerken. Maar is het überhaupt mogelijk om de leeftijd van een konijn te bepalen?
3 min

Eindelijk een konijn in huis!

Vanaf het moment dat jonge konijntjes zo’n 8 tot 10 weken oud zijn, zijn ze klaar om afscheid te nemen van hun broertjes, zusjes en hun moeder. Ze kunnen nu de wijde wereld in. Het is niet ongebruikelijk dat de kleine dieren in deze periode naar hun nieuwe thuis gaan. Om er voor te zorgen dat je jonge konijn gezond wordt, moet je op een aantal dingen letten! In dit artikel lees je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van jouw konijn.
2 min

Het boodschappenlijstje voor een knaagdier

Als een nieuw familielid in het huis komt te wonen, is de voorpret meestal groot! Wie zijn dierlijke huisgenootje vanaf het begin alles wil bieden dat hij nodig heeft, moet al voor de verhuizing wat essentiële dingen in huis halen. In dit artikel lees je alles over de verschillende boodschappen voor een knaagdier die in huis moet hebben voor het nieuwe familielid!
2 min

Taalgids caviataal

Hier vind je een caviataal gids. Leer in dit artikel van het zooplus magazine de betekenis van brommen, kirren, fluiten, piepen en veel meer.
1 min

Taalgids hamstertaal

Hamsters communiceren op hun eigen manier met verschillende geluiden. In het zooplus magazine vind je meer informatie over hamstertaal. Lees hier meer en leer hoe je jouw hamster kunt begrijpen!