De uitrusting voor je eigen paard

Paardenaccessoires: de uitrusting voor het eigen paard

Paardenaccessoires: de uitrusting voor het eigen paard

Eindelijk: lang heb je gehoopt en gevreesd, gespaard en gezocht – en nu is het dan eindelijk zover en staat de komst van een paard voor de deur. Onze kleine lijst helpt je bij de eerste aanschaf van accessoires voor jouw paard! In dit artikel lees je alles over: de uitrusting voor je paard.

  1. Paardenzadel: het juiste zadel moet precies op de paardenrug passen en ook voor de ruiter comfortabel zijn. Bij het zadel hoort natuurlijk ook een dekje, stijgbeugels en een zadelriem!
  2. Bit: het juiste bit voor jouw paard hangt niet in de laatste plaats af van de rijstijl en van je opleiding. Wie zonder bit rijdt, zal kiezen voor een hackamore, een sidepull of een bosal– Dressuur-ruiters met goed getrainde paarden kiezen vaak voor een kandare met onderbit.
  3. Halster en touw: de paardenhalster moet bij de grootte van het paardenhoofd passen. Meet het liever nog een keer nauwkeurig, zodat de halster ook perfect past!
  4. Paardendeken: een cooler hoort bij de basisuitrusting van elk paard. Afhankelijk van wat het paard gewend is en de tijd van het jaar kun je ook een overgangsdeken of een dikke thermodeken gebruiken. Je moet de ruglengte van het paard precies meten zodat de deken in elk geval past.
  5. Poetsspullen: de basisuitrusting van een poetskast bestaat uit een roskam, borstel, hoefkrabber en een watertrekker. Afhankelijk van je voorkeur en wat je gewend bent is er ook plaats voor een manenspray en paardenshampoo voor het verzorgen van de manen en de staart…
  6. Longeerspullen: longeerzweep en longe behoren tot de basisuitrusting van paarden in opleiding en iedereen die dit graag een keer wil uitproberen. Fans van natuurlijk paardrijden en grondwerk zullen hierbij eerder gebruik maken van een halster en een longeertouw.
  7. Paardenvoer: het juiste voer mag natuurlijk nooit ontbreken. Een goede voeding is essentieel om je paard gezond en fit te houden.

Nog niet aan alles gedacht? Geen zorgen: als het paard eenmaal op stal staat, zullen ongetwijfeld nog veel meer spullen hun weg in de paardenstal vinden. Wij wensen jou en jouw paard een goede start!

In onze webshop vind je alles voor je paard, zoals paardenvoer, ruwvoer & stro en andere accessoires!

Onze meest behulpzame artikelen
7 min

Shire

Het zijn indrukwekkende paarden die met een schofthoogte van tot wel twee meter groter zijn dan de meeste mensen. Door hun grote hart zijn deze uit Engeland afkomstige paarden geschikt voor elke liefhebber van grote paarden.
7 min

Pony: karakter, gezondheid, voeding en kosten

Ook al is hij klein en schattig, hoeft een pony nog niet onder te doen voor grote paardenrassen. Het karakteristieke kleine formaat maakt pony’s geschikt voor beginnende ruiters. Bovendien zijn ze zeer geschikt voor kinderen.