Taalgids hamstertaal

Hamstertaal

Hamstertaal

Hamsters communiceren op hun eigen manier met verschillende geluiden. In het zooplus magazine vind je meer informatie over hamstertaal. Lees hier meer en leer hoe je jouw hamster kunt begrijpen!

Hamsters begrijpen: hamstertaal

Hamsters zijn geliefde huisdieren! Ook al kirren ze niet zo hard als cavia’s of kloppen ze niet als konijnen, is hun taal toch complex. Een paar tips zullen je wat inzicht geven in de communicatie van jouw hamster!

Piepen

Hamsters voeren graag uitgebreide gesprekken met zichzelf, bijvoorbeeld op zoek naar lekker eten of bij het bouwen van een nest. Uitgebreider en indringend gepiep kan echter ook pijn aanduiden – houdt het knaagdiertje in dit geval goed in de gaten.

Hamster begrijpen: niezen

Met een geluid, dat lijkt op een zachte nies, brengen hamsters opwinding tot uiting.

Krijsen

Een hard gekrijs wijst erop dat het knaagdiertje geschrokken is of heftige pijn lijdt.

Hamster begrijpen: knorren

Als de hamster met rust gelaten wil worden, dan blaast of knort hij.

Ook cavia’s communiceren! Lees hier de Taalgids Caviataal.

Onze meest behulpzame artikelen
3 min

Eindelijk een konijn in huis!

Vanaf het moment dat jonge konijntjes zo’n 8 tot 10 weken oud zijn, zijn ze klaar om afscheid te nemen van hun broertjes, zusjes en hun moeder. Ze kunnen nu de wijde wereld in. Het is niet ongebruikelijk dat de kleine dieren in deze periode naar hun nieuwe thuis gaan. Om er voor te zorgen dat je jonge konijn gezond wordt, moet je op een aantal dingen letten! In dit artikel lees je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van jouw konijn.
3 min

De leeftijd van je konijn bepalen

Konijnen behoren niet voor niets tot de populairste huisdieren in Nederland. Toch is het voor velen niet eenvoudig om de leeftijd van de aaibare huisdieren in te schatten op basis van uiterlijke kenmerken. Maar is het überhaupt mogelijk om de leeftijd van een konijn te bepalen?