Aquarium en waterverzorging

4 min

Verhuizen met vissen

Niemand die ooit een aquarium gekocht heeft, dacht er bij deze gelegenheid als eerste aan, zijn huidige domicilie samen met zijn vochtige huisdieren weer te verlaten. Het gebeurt echter maar al te vaak dat mensen door persoonlijke of beroepsmatige veranderingen verplicht worden van woning of woonplaats te veranderen. Hoe krijg je dan het aquarium met inhoud zo goed mogelijk in het nieuwe thuis? In dit artikel lees je alles over verhuizen met vissen.

2 min

Waterkwaliteit in het aquarium testen

De waterkwaliteit van je aquarium testen, hoe doe je dat? Water is het levenselement voor vissen en planten. Om dit te waarborgen is het dus goede watervoorziening nodig, en dus een goede waterkwaliteit. Het is belangrijk om één keer per week drie wezenlijke waterwaarden controleren. Let hierbij op de nitrietwaarde, de pH-waarde en de waterhardheid. Dit artikel richt zich ten eerste op de nitrietwaarde.

2 min

Waterverversing in een aquarium

Vanaf het moment dat de mensheid zich tot aquariumbezitters ontwikkelde, sleept de discussie over de noodzaak van een waterwisseling in aquaria of de frequentie daarvan zich al voort. In dit artikel lees je dan ook alles over: water verversen in een aquarium.