Aquariumgids

2 min

“Niet op het aquarium kloppen, alstublieft”

In de Weense dierentuin in Tiergarten Schönbrunn hebben twee onderzoekers het lawaai waar een aquarium aan blootgesteld wordt gepeild en de verantwoordelijke bezoekers geanalyseerd. Zij zijn daarbij tot verbazingwekkende resultaten gekomen. In dit artikel wordt bijvoorbeeld antwoord gegeven op de vraag, mag je kloppen op een aquarium?

2 min

Jouw eerste aquarium

Wie eindelijk al zijn dromen met de aankoop van jouw eerste aquarium vervuld heeft en de veel te lange opstartfase achter de rug heeft, wil die natuurlijk zo snel mogelijk bevolken. Nu is het tijd om een keuze te maken uit alle vissoorten die in de handel verkrijgbaar zijn. De vissen moeten ten eerste bij het desbetreffende aquarium passen (qua waterwaarden etc.) en natuurlijk bij elkaar kunnen leven.

3 min

Levend vissenvoer

Wie ’s zomers regelmatig door de natuur gebanjerd is, om de beschubde vrienden met vers levend voer zoals muggenlarven of watervlooien te verwennen, vraagt zich waarschijnlijk af of zijn of haar vissen ook in de koudere maanden van vers voer kunnen genieten. Maar veel aquariumhouders schrikken ervoor terug om wormen, larven of watervlooien in de vriezer te bewaren. Bovendien is levend voer natuurlijk niet hetzelfde als vers. Wat nu? In dit artikel lees je alles over, levend vissenvoer.