Vogelverzorging en gezondheid

Bachbloesem voor vogels

Bachbloesem voor vogels is momenteel erg in trek. De extracten uit wilde platen werden in de jaren dertig van de achttiende eeuw al ontdekt door de arts en bacterioloog dr. Edward Bach en verbetert sindsdien het fysieke en mentale welzijn van dier en mens. Tot nu toe kende men bachbloesem alleen voor paarden, katten en honden. Maar nu kan het ook vogels helpen!

De ruitijd – zo kan men de vogels ondersteunen

Als de mens zijn warme winterkleding weer in de kast legt en zijn luchtige zomerkleding uit de kast haalt, vervangt de vogel ook zijn verenkleed. Helaas gaat dat niet altijd net zo ongecompliceerd als bij de mens...

Grasparkieten – nakomelingen gewenst?

Grasparkieten behoren tot de meest geliefde huisdieren. Hoe mooi zou het zijn als er dan ook nog nakomelingen komen. Bij de familieplanning van deze vogels zijn er een paar aandachtspunten, waar je op moet letten. In dit artikel lees je alles over: grasparkieten nakomelingen.

Nierinfectie bij vogels

Nierinfecties worden bij papegaaien, grasparkieten en kanaries vaak pas ontdekt als het eigenlijk al te laat is om het te behandelen. De reden daarvoor is dat de symptomen van een nierinfectie bij vogels voor een leek niet duidelijk genoeg zijn. De symptomen wijzen niet uitsluitend op een aandoening van deze organen.