De juiste keuze voor onderweg

Wandelen met de hond

Wandelen met de hond

Wandelen met de hond, hondenriem, hondenhalsband of hondentuig?

Wat is er mooier dan wandelen met de hond? Samen met jouw hond in alle rust velden, bossen en weides te verkennen? Voordat je erop uittrekt in de natuur moet je wel nadenken over de juiste uitrusting. Is een hondentuig echt beter dan een hondenhalsband? Hoe lang moet een riem zijn? Vragen over vragen...

Halsband of hondenruig?

Halsbanden van nylon of riemen van leer worden om de hals van de hond gedaan. Als men aan de riem trekt, ontstaat er druk op de hals van de hond. Een hondentuig daarentegen verdeelt de druk op de hele borstkas. Het risico om de hond met een krachtige ruk aan de riem te verwonden is daardoor minimaal. Veel hondenbezitters spreken bovendien ook over een betere controle over hun hond door het tuig.

Overstappen van een hondenhalsband naar een hondentuig

Om het dier te laten wennen aan het tuig, kun je tijdelijk naast het tuig ook een hondenhalsband met een extra hondenlijn gebruiken. Houdt de lijn van de halsband geleidelijk steeds losser en de lijn van het tuigje steeds strakker zodat de hond tijdens meerdere wandelingen langzaam kan wennen!

Welke hondenriem is geschikt?

Ook de keuze van een geschikte hondenriem hangt af van het doel en het temperament van de desbetreffende hond.

Uitrollijnen kunnen afhankelijk van het ras meerdere meters worden uitgerold en zijn geschikt voor erg levendige honden. Afhankelijk van het gewicht van de hond zijn er verschillende sterktes en lengtes.

Hondenriemen van leer zijn betrouwbaar en altijd geliefd. Ze zien er mooi uit en zijn erg robuust.

Vooral bij sport zijn hondenriemen van nylon aan te raden. Ze zijn een beetje flexibeler dan leren riemen en zijn erg elastisch.

Heb je een speciale halsband nodig voor lastige viervoeters? Lees in het zooplus-blad alle wetenswaardigheden over de opvoedingshalsband voor honden.

Een ruim assortiment aan hondenriemen en hondenhalsbanden vind je in de zooplus-shop.

Onze meest behulpzame artikelen