Hondennamen en hun betekenis

Hondennamen en hun betekenis

Hondennamen en hun betekenis

Honden zijn meer en meer trouwe metgezellen van de mens en familieleden geworden. Deze sterke band wordt bevestigd door de intensieve inspanningen van de hondebezitter om een passende naam voor zijn hond te vinden. Het zoeken van een passende naam voor de hond vergt geduld van het baasje. Het kan zijn dat de een de voorkeur geeft aan een klassieke naam en de ander een totaal andere naam wil voor zijn viervoeter.

Kiezen van de hondennaam: waar moet ik op letten?

Natuurlijk moet de gekozen naam bij het karakter, het geslacht en het ras van de hond passen. In het algemeen is een naam die uit twee lettergrepen bestaat het meest geliefd, omdat er maar weinig zijn die “Christopher Hendrik” over straat willen roepen. Het kiezen van een korte naam heeft ook nog een andere achterliggende gedachte. De hond begrijpt de naam natuurlijk niet, maar hij let wel op de klemtonen. Daarom is het van belang een individuele naam te kiezen. De hond heeft zijn naam, net als de meeste mensen, zijn hele leven lang.

Het is beter om de naam van de hond niet te veranderen. Dat moet je voorkomen omdat de hond snel went aan de klemtoon en het veel tijd zou kosten om de hond aan een nieuwe naam te laten wennen. Gefokte honden hebben daarnaast ook te maken met het fokalfabet. Dit alfabet bepaald met welke letter de hondennaam moet beginnen. Daardoor is de keuze beperkt.

Om een jonge of nieuwe hond aan zijn naam te laten wennnen, moet de hond een positieve connotatie hebben met zijn naam. Tijdens het aaien en als je hem beloont, moet je telkens weer de naam noemen.

Kleine tip van zooplus! Geef uw viervoeter een halsband met zijn eigen naam erop. Dan wordt hij direct op de juiste manier aangesproken!

Onze meest behulpzame artikelen
6 min

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.

10 min

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.