Hondenschoenen

Hondenschoenen

Hondenschoenen

Elke hondenbezitter kent het: het hete zand op het strand, het ijskoude wegdek of de lange route tijdens een fietstocht kunnen de gevoelige poten van de vierbener zwaar belasten. Hondenschoenen worden al langer gebruikt voor sledehonden – nu zijn er ook hondensokken, hondenlaarzen en hondenschoenen voor de huishond. Daarnaast zijn er ook verschillende pootverzorgingsproducten die helpen tegen geïrriteerde plekken en of scheurtjes. Hiermee kun je jouw hond verwennen na een lange wandeling.

De juiste hondenschoenen kiezen

Hondenschoenen zijn er in verschillende vormen en kleuren: Met klittenband, om te strikken… Welke schoen geschikt is, hangt niet in de laatste plaats af van het doeleinde, de grootte en het gewicht van de hond.

De eerste stap is daarom het opmeten van de poten. De breedste plaats van de poot wordt gebruikt bij de berekening van de schoenmaat voor jouw hond. Vaak is het handig de vorm van de poot op papier te tekenen, zodat je daarna ongestoord en precies kan meten…

Let bij de aankoop op de juiste grootte en het verwerkte materiaal. De schoenen moeten waterdicht en ademend zijn!

In het begin moet je jouw hond rustig laten wennen aan de schoenen. Na een eerste gewenningsfase zou het dragen van de schoenen geen probleem meer moeten zijn voor de hond.

Zoek je de juiste jas voor jouw hond? Bekijk hier alle hondenjassen. Ben je toch opzoek naar iets anders? Bekijk dan het volledige assortiment hondenkleding, hier vind je verschillende soorten kleding voor verschillende soorten rassen honden!

Een ruim assortiment aan hondenschoenen vind je in de zooplus-shop!

Onze meest behulpzame artikelen
7 min

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.
11 min

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.