Wat is het nut van hondenkleding?

Hond met hondenkleding

Wat is het nut van hondenkleding?

Hondenkleding, in de winter ziet men vaak kleine en grote honden, die hun eigen kleding dragen. Hondenjassen en hondentruien zijn steeds geliefer en verfraaien niet alleen kleine viervoeters, maar inmiddels ook de grote dieren. Het is dus geen wonder dat het aanbod aan hondenkleren groeit!

Modellen, kleuren en vormen…

Of het nou gaat om een waterafstotende hondenjas, jas met of zonder capuchon, een trendy coltrui of veiligheidsvesten – voor elke smaak valt er wat te kiezen. Inmiddels zijn er zelfs luxe hondenjassen met gedetailleerde pasvorm en hoge functionaliteit: van capuchon tot mouwen met een zachte binnenbekleding, die de buikstreek, de blaas en de nieren van de hond tegen de kou beschermen.

Heeft het dier werkelijk kleding nodig?

Over de zin en onzin kan men lang discussiëren. Of de hond daadwerkelijk kleding nodig heeft, moet individueel beslist worden. Niet elke hond met lange haren heeft daadwerkelijk genoeg onderwol om een koude winterwind te trotseren en niet elke hond met korte haren heeft het koud!

In het algemeen kan worden gesteld dat honden met een erg korte vacht en zonder genoeg onderwol en te weinig vet op zeer koude dagen extra kleding nodig hebben als ze het koud hebben. Het gaat om rassen zoals doberman, dalmatiërs en windhonden. Vooral bij kleine honden is het aan te raden om tijdens de koude en natte wintermaanden een jas te dragen.

Waar moet je bij de aankoop op letten van hondenkleding?

Zodat jij en jouw hond lang plezier hebben van jouw hondenjas, moet hij gemaakt zijn van duurzaam en ademend, wind- en waterdicht, maar toch zacht materiaal. Als de jas of mantel precies past, wrijft hij niet en zal de bewegingsvrijheid van jouw hond niet beperkt worden. Je hebt de juiste keuze gemaakt als jouw lieveling ondanks de onbekende hondenjas vrolijk mee gaat wandelen en er na de wandeling geen schuurplekken te zien zijn!

Zoek je de juiste schoenen voor jouw hond? Lees dan meer over hondenschoenen.

Overigens: Een mooie hondenjas en andere hondenkleding vind je bij zooplus!

Onze meest behulpzame artikelen
6 min

10 Tekenen die bewijzen dat je hond van je houdt

Houdt mijn hond van me? Als wij mensen van iemand houden, willen we natuurlijk ook weten of dit gevoel wederzijds is. Deze signalen willen we ook herkennen bij onze hond. We willen weten dat onze hond van ons houdt net zoals wij van hen houden. Honden hebben echter andere manieren om hun liefde te tonen. Ze kunnen "Ik hou van je" natuurlijk niet letterlijk uitspreken. Gelukkig kunnen ze ons op andere schattige manieren laten zien hoeveel ze van ons houden. Deze tekenen herkennen is gelukkig makkelijker dan je denkt.

10 min

Het samenleven van honden en katten

Een hond én een kat? Spreekwoordelijk kunnen honden en katten elkaar niet uitstaan. Maar de vermeende kemphanen kunnen heel goed vreedzaam naast elkaar leven – mits er een paar regels worden nagestreefd. Welke het zijn en met welke trucs het samenvoegen van de hond en kat gepaard gaat ondervindt je hier.