BARF voor honden – wat is dat?

BARF voor honden

BARF voor honden

BARF voor honden

Biologically Appropriate Raw Food, BARF, een paar jaar geleden was BARF nog een dieetmethode voor exoten – ondertussen heeft het ‘biologisch verantwoorde rauwvoer’ een plaats in de huidige hondenvoeding verdiend.

BARF betekent dat de rauwe voeding van honden in overeenstemming staat met het oorspronkelijke dieet als vleeseters, carnivoren. Voor vers vlees, orgaanvlees, groenten, vitaminen en mineralen wordt geprobeerd om de natuurlijke prooi van de wilde hond zoveel mogelijk na te bootsen.

Wie zijn hond wil voeden met samengestelde biologische maaltijden kan niet alleen spiervlees voeden – hierbij zijn schaarstesymptomen gegarandeerd! Om ervoor te zorgen dat jouw hond alles krijgt wat hij nodig heeft, moeten het slachtafval, de plantaardige ingrediënten, vitaminen en mineralen nauwkeurig gewogen en berekend worden. Hierdoor is BARF een uitgebreide en verfijnde voedingswijze. Gelukkig zijn er veel hondenvoerfabrikanten en slagers bijgekomen om aan de stijgende vraag te voldoen. De zogenaamde ‘convenience BARF’ producten worden direct verzameld door de vleesfabrikant en ingevroren, hierdoor hoeft de hondenbezitter het alleen te ontdooien om het vers te kunnen voeden.

Net als elke voedingsmethode heeft ook de rauwe voedingsmethode veel voor- en tegenstanders. Hondenliefhebbers, die overtuigd zijn van BARF, vertellen over gezonde tanden als gevolg van het stevig kauwen op het verse vlees, een glanzende vacht, de verbetering van chronische ziekten zoals artrose en groeiproblemen en sterke pezen en ligamenten. Rauwvoer is exact afgestemd op de specifieke hond en bevat geen vulstoffen of conserveringsmiddelen – geen wonder dat dit bij zieke honden of honden met een speciaal dieet een voordeel is!

Ondertussen biedt zooplus een breed scala aan bevroren voedsel en BARF-menu’s aan in vele heerlijke varianten. Wist je dat er van ons ProCani BARF menu zelfs een light-versie is? BARF-supplementen helpen je bij de dagelijkse samenstelling voor individueel rauwvoer voor jouw hond.

Lees voor meer informatie over dit thema ‘juiste voeding voor volwassen honden’. Een breed scala aan bevroren voedsel voor zowel honden als katten is daarnaast te vinden in onze zooplus shop.

 

Onze meest behulpzame artikelen
9 min

Levensmiddelen die honden niet mogen eten

Niet alle levensmiddelen die wij mensen zomaar kunnen eten, zijn goed voor onze honden. Soms zijn zelfs de kleinste hoeveelheden giftig, terwijl het soms ook eraan ligt hoe vaak je hond iets binnenkrijgt of de bereiding van de levensmiddelen. Krijg een goed overzicht over de schadelijke en ongevaarlijke voedingsmiddelen voor je hond. 
7 min

Het juiste voer voor oudere honden

De eerste haren worden grijs en de bewegingen worden langzamer: je hond wordt oud! Dat hoort ook bij een hondenleven, net zoals bij een mensenleven. Maar om de vergrijzing bij jouw hond te verlichten kun je veel doen. Het juiste voer voor oudere honden is erg belangrijk in deze levensfase, een voeding die afgestemd is op de behoeften van oudere honden zorgt op een vergevorderde leeftijd voor gezondheid en vitaliteit.
6 min

Droogvoer vs natvoer

Het aanbod van hondenvoer is vandaag de dag groter dan ooit. Hoewel een groot aandeel van de producten voor alle honden geschikt is, blijf je als baasje toch nog een aantal vragen zitten: welke voeding is nou de juiste voeding voor mijn dier? Is droogvoer beter dan natvoer of is het andersom?