BARF voor honden – wat is dat?

BARF voor honden

BARF voor honden

BARF voor honden

Biologically Appropriate Raw Food, BARF, een paar jaar geleden was BARF nog een dieetmethode voor exoten – ondertussen heeft het ‘biologisch verantwoorde rauwvoer’ een plaats in de huidige hondenvoeding verdiend.

BARF betekent dat de rauwe voeding van honden in overeenstemming staat met het oorspronkelijke dieet als vleeseters, carnivoren. Voor vers vlees, orgaanvlees, groenten, vitaminen en mineralen wordt geprobeerd om de natuurlijke prooi van de wilde hond zoveel mogelijk na te bootsen.

Wie zijn hond wil voeden met samengestelde biologische maaltijden kan niet alleen spiervlees voeden – hierbij zijn schaarstesymptomen gegarandeerd! Om ervoor te zorgen dat jouw hond alles krijgt wat hij nodig heeft, moeten het slachtafval, de plantaardige ingrediënten, vitaminen en mineralen nauwkeurig gewogen en berekend worden. Hierdoor is BARF een uitgebreide en verfijnde voedingswijze. Gelukkig zijn er veel hondenvoerfabrikanten en slagers bijgekomen om aan de stijgende vraag te voldoen. De zogenaamde ‘convenience BARF’ producten worden direct verzameld door de vleesfabrikant en ingevroren, hierdoor hoeft de hondenbezitter het alleen te ontdooien om het vers te kunnen voeden.

Net als elke voedingsmethode heeft ook de rauwe voedingsmethode veel voor- en tegenstanders. Hondenliefhebbers, die overtuigd zijn van BARF, vertellen over gezonde tanden als gevolg van het stevig kauwen op het verse vlees, een glanzende vacht, de verbetering van chronische ziekten zoals artrose en groeiproblemen en sterke pezen en ligamenten. Rauwvoer is exact afgestemd op de specifieke hond en bevat geen vulstoffen of conserveringsmiddelen – geen wonder dat dit bij zieke honden of honden met een speciaal dieet een voordeel is!

Ondertussen biedt zooplus een breed scala aan bevroren voedsel en BARF-menu’s aan in vele heerlijke varianten. Wist je dat er van ons ProCani BARF menu zelfs een light-versie is? BARF-supplementen helpen je bij de dagelijkse samenstelling voor individueel rauwvoer voor jouw hond.

Lees voor meer informatie over dit thema ‘juiste voeding voor volwassen honden’. Een breed scala aan bevroren voedsel voor zowel honden als katten is daarnaast te vinden in onze zooplus shop.

 

Onze meest behulpzame artikelen
Droog, nat of liever vers en rauw? De meningen over de juiste voedingsmethode voor onze trouwe viervoeters zijn niet zo gevarieerd als de selectie van voer in de winkels. Maar is BARF echt gezonder? Smaakt natvoer beter is droogvoer goedkoper? We bespreken in dit artikel de belangrijkste voor- en nadelen van de verschillende voedingsmethodes.