Voeding voor de Labrador Retriever

de juiste voeding voor de labrador retriever

Ontdek ons speciale voeding voor de labrador retriever in onze webshop.

Voedingsadvies voor je labrador

Als de Labrador alles zelf mocht kiezen zou het helemaal niet moeilijk zijn om hem te voeren: als er maar eten is. Er is namelijk een reusachtig aanbod aan dierenvoer voor Labradors en ze zijn nou niet bepaald kieskeurig als het gaat om hun eten. Bovendien vinden wij mensen het knap lastig om nee te zeggen tegen de schattige ogen van de Labrador en als we hem niet oppassen geven we hem misschien zelfs te veel voeding!

Van oorsprong was de Labrador veelal een jachthond – maar tegenwoordig is hij de ideale familievriend dankzij zijn vriendelijke karakter en grote voorkeur om bij mensen in de buurt te zijn. De Labrador is ook zeer actief en het is belangrijk dat zijn voeding hierop aansluit.

Een sterk skelet – voeding voor een puppy Labrador

De Labrador hoort bij de grotere hondenrassen en daarom is het belangrijk om pups van dit ras niet te véél voeding te geven, zodat ze niet te snel groeien. Als je je Labrador op jonge leeftijd al te veel voeding geeft legt dit een basis voor overgewicht en voor het ontstaan van beschadigde botten. Door de groei van de spieren en het hogere gewicht kunnen de botten van je hond dan niet stand houden, waardoor ze op lange termijn scheef kunnen gaan groeien. Desondanks hebben Labrador-puppy’s een grote behoefte aan allerlei voedingsstoffen die zorgen voor een optimale groeifase – dit hondje gaat namelijk binnen een mum van tijd maar liefst 35 kilo wegen!

Als je je Labrador een ideale start van het leven wilt bieden moet je ervoor zorgen dat je een op het dier afgestemde en evenwichtige voeding hebt die voldoende energie, mineraalstoffen, spoorelementen & vitaminen bevat. De voedingsadviezen voor pups zijn gebaseerd op twee dingen: het huidige gewicht van je pup en het voorspelde gewicht als hij volwassen is. Voor dit laatste kun je een volwassen hond van hetzelfde ras & geslacht als voorbeeld nemen, bijvoorbeeld een van de ouders van je pup. Aansluitend is het voedingsadvies ook gebaseerd op de mate van activiteit van je pup.

Een van de aan te bevelen merken is Royal Canin Breed – Labrador Retriever Puppy / Junior. Deze voeding van Royal Canin houdt rekening met de verschillende bijzonderheden van een opgroeiende Labrador dankzij een laag vetpercentage en het toevoegen van chondroïtinesulfaat & glucosamine ter versterking van de gewrichten.

labrador retriever voeding

Ontdek nu Royal Canin Breed – Labrador Retriever Puppy / Junior!

Andere voordelen van deze voeding:

 • Gecontroleerde groei: een optimale hoeveelheid eiwitten met uitgebalanceerde toevoer van calcium en fosfor ondersteunt een harmonische botopbouw
 • Sterk immuunsysteem: het speciale antioxidantencomplex in de voeding kan bijdragen aan de versterking van het immuunsysteem
 • Hoge verteerbaarheid: een evenwichtige darmflora wordt ondersteund door prebiotica en psyllium

Hoeveel gram geef je een normaal actieve pup van deze voeding?

Leeftijd in maanden Eindgewicht
26 kg
Eindgewicht
32 kg
Eindgewicht
40 kg
2 213 g 225 g 240 g
3 263 g 284 g 311 g
4 285 g 310 g 342 g
6 326 g 380 g 449 g
8 302 g 354 g 422 g
10 289 g 339 g 415 g
12 290 g 340 g 405 g
14 288 g 336 g 398 g
16 Overstappen naar Labrador Retriever Adult Overstappen naar Labrador Retriever Adult Overstappen naar Labrador Retriever Adult

Let op: bovenstaande hoeveelheden dienen enkel als richtlijnen! De hoeveelheid voeding die je aan je pup geeft moet altijd afgestemd zijn op de individuele behoeftes.

Uit de kinderschoenen – voeding voor de labrador retriever, volwassen

Als je pup volwassen is geworden dien je over te stappen naar voeding voor volwassen honden. Dit wordt meestal aangeduid met het woord “Adult” in de naam van de voeding. Als je hond zeer actief is kan het geen kwaad om wat extra koolhydraten in de voeding te hebben, echter moet je er wel op letten dat het koolhydraatgehalte niet té hoog is om overgewicht te voorkomen. Ook het vetgehalte dient niet te veel te zijn. Zoals eerder genoemd hebben Labradors eerder last van hun gewrichten en daarom is het voordelig om voeding te hebben waar bestandsdelen in zitten die de gewrichten ondersteunen zoals chondroïtinesulfaat. Tevens zijn vezels, afkomstig uit wortels of appelmoes, ook erg goed voor de darmflora van je hond.

Natuurlijk is de mate van activiteit en de soort voeding (droogvoer of natvoer) belangrijk voor het gewicht van je hond, maar vergeet niet dat de daadwerkelijke eveelheid voeding die je aan je hond geeft ook altijd een grote rol zal spelen. Vergeet hierbij niet tussendoortjes zoals snackjes mee te rekenen in de totale hoeveelheid voeding per dag.

Aanbevolen droogvoer voor Labradors

Hieronder volgt een overzicht van verschillende soorten droogvoer die geschikt zijn om aan jouw Labrador Retriever te serveren.

Royal Canin Labrador Retriever Adult

 • Aangepast vetgehalte & L-carnitine ter ondersteuning van de stofwisseling
 • Met vetzuren, zink en biotine
 • Bevat een speciaal antioxidantencomplex ter ondersteuning van het gezichtsvermogen
 • In de voeding aanwezige chondroïtine en glucosamine kunnen de gewrichten versterken
 • Omega-3 vetzuren voor een gezonde huid en gewrichten
de juiste voeding voor je labrador retriever
de juiste voeding voor je labrador retriever

Optimanova Adult Sensitive Zalm & Aardappel

 • Met zalm als hoogwaardige bron van eiwitten
 • Bevat prebiotica FOS & MOS die een positief effect op de spijsvertering kunnen hebben
 • Ondersteunt de huid dankzij zink, vitamine D en omega-vetzuren
 • Ook geschikt voor gevoelige honden die snel last hebben van diarree
 • Gebalanceerde verhouding van alle voedingsstoffen
Hoeveelheid voer voor een normaal actieve, volwassen Labrador Retriever (gram per dag bij een lichaamsgewicht van 27 kg)
Royal Canin Labrador Retriever Adult ca. 310 gram
Optimanova Adult Sensitive Zalm & Aardappel ca. 295 gram

Aanbevolen natvoer voor Labradors

Hieronder volgt een overzicht van verschillende soorten natvoer die geschikt zijn om aan jouw Labrador Retriever te serveren.

zooplus Selection Adult

 • In verschillende varianten en hoeveelheden verkrijgbaar
 • Varianten voor actieve en minder actieve honden
 • Ook geschikt voor gevoelige honden
 • Hoogwaardige ingrediënten en veel vlees
 • Bevat vezels uit wortels en havervlokken ter ondersteuning van de spijsvertering
 • Bevat omega-3 vetzuren ter ondersteuning van de vacht en de gewrichten
de juiste voeding voor de labrador retriever
de juiste voeding voor de labrador retriever

GranataPet Lievelingsmaaltijd

 • Geraffineerde en heerlijke recepturen, verkrijgbaar in 7 varianten
 • Varianten met of zonder koolhydraten
 • Elke variant bevat stoffen die waardevol zijn voor de gewrichten
 • Veel vlees en geen granen
 • Bevat granaatappelkern, wat een goed effect kan hebben op de gezondheid van je hond
Hoeveelheid voer voor een normaal actieve, volwassen Labrador Retriever (gram per dag bij een lichaamsgewicht van 27 kg)
zooplus Selection Adult ca. 940 gram
GranataPet Lievelingsmaaltijd ca. 940 gram

De oude dag – voeding voor de labrador retriever, senioren

Als een hond ouder wordt komen er verschillende nieuwe eisen bij zijn voeding kijken. Oudere honden bewegen minder en daarom hebben ze een kleinere behoefte aan energie. Zorg ervoor dat je je seniorenhond minder voeding geeft, anders zal hij al snel aankomen. Tevens is het normaal dat oudere honden een minder sterk geur- en smaakzintuig hebben en daarom kan het zeker geen kwaad om extra smaakvolle voeding te hebben.

Black Angur Senior

 • Bevat licht verteerbare eiwitten met eend en Angus-rundvlees, wat erg lekker smaakt
 • Groot aandeel aan belangrijke omega-3- & -6-vetzuren houdt de celwanden intact
 • Bevat ginseng en druivenpitextract ter ondersteuning van het immuunsysteem
 • Orgaanfunctie kan worden versterkt dankzij kruiden, bessen, wortels & zaden
de juiste voeding voor de labrador retriever
Hoeveelheid voer voor een senior Labrador Retriever (gram per dag bij een lichaamsgewicht van 27 kg)
Black Angus Senior ca. 345 gram
Onze meest behulpzame artikelen
9 min

Levensmiddelen die honden niet mogen eten

Niet alle levensmiddelen die wij mensen zomaar kunnen eten, zijn goed voor onze honden. Soms zijn zelfs de kleinste hoeveelheden giftig, terwijl het soms ook eraan ligt hoe vaak je hond iets binnenkrijgt of de bereiding van de levensmiddelen. Krijg een goed overzicht over de schadelijke en ongevaarlijke voedingsmiddelen voor je hond. 
7 min

Het juiste voer voor oudere honden

De eerste haren worden grijs en de bewegingen worden langzamer: je hond wordt oud! Dat hoort ook bij een hondenleven, net zoals bij een mensenleven. Maar om de vergrijzing bij jouw hond te verlichten kun je veel doen. Het juiste voer voor oudere honden is erg belangrijk in deze levensfase, een voeding die afgestemd is op de behoeften van oudere honden zorgt op een vergevorderde leeftijd voor gezondheid en vitaliteit.
6 min

Droogvoer vs natvoer

Het aanbod van hondenvoer is vandaag de dag groter dan ooit. Hoewel een groot aandeel van de producten voor alle honden geschikt is, blijf je als baasje toch nog een aantal vragen zitten: welke voeding is nou de juiste voeding voor mijn dier? Is droogvoer beter dan natvoer of is het andersom?