De correcte kattenbak

De correcte kattenbak

Een kattentoilet hoort bij ieder kattenhuishouden. Maar de keuze is niet altijd makkelijk – welke wc is er nu oké? Er zijn toiletten voor katten met en zonder kap of zelfs geheel automatische kattenbakken! Een paar tips om je erbij te helpen het juiste kleine kamertje te kiezen!

Kattenbak met kap – ja of nee?

De meeste katten accepteren een kap, andere juist niet – en dat heeft goede redenen! Veel katten voelen zich prettiger als ze zicht hebben op hun hele omgeving. Een kattenbak met kap zou theoretisch snel een val kunnen worden, omdat er maar één uitgang is. Veel katten vinden dit uiterst onprettig.

Welke rol speelt de grootte van een kattenbak?

Jouw huisdier moet genoeg ruimte op (of in) het toilet hebben, ze moet ongestoord kunnen wroeten en omdraaien.

Welke verschillende systemen zijn er?

Je hebt de standaard kattenbaksystemen, waar elke kattenbakvulling geschikt voor is. Daarnaast heb je ook de kattenbakken van PeeWee en Tidy Cats Breeze, deze systemen staan op zichzelf en hebben een specifieke kattenbakvulling nodig. De PeeWee houtkorrels zijn geschikt voor de PeeWee kattenbak. Voor de Tidy Cats kattenbak gebruik je van Tidy Cats Breeze Pellets.

Hoe belangrijk is de diepte van het strooisel?

Katten graven hun ontlasting graag uitgebreid in. Zorg er daarom voor dat er ruim genoeg grit in het toilet ligt, zodat de kat zonder problemen kan graven. Als urine en ontlasting niet op de bodem terechtkomen, maak je het jezelf ook wat makkelijker bij het schoonmaken!

Waar staat het toilet het beste?

Niemand doet zijn spreekwoordelijke boodschappen graag op een publieke of onrustige plaats. Katten zijn wat dit betreft niet anders – kies liever een rustig hoekje dan een drukke hal!

Samengevat:

Als de kattenbak en zijn locatie aan de bovenstaande criteria voldoet, is het onwaarschijnlijk dat de kat het aangeboden plaatsje weigert.

Overigens: een ruim assortiment kattenbakken, kattenverzorgingsproducten en kattengrit vind je in de zooplus-kattenshop. Hier vind je het ideale kattentoilet voor jouw huisdier!

Meest gelezen artikelen

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. In dit artikel lees je alles over: Loopsheid van het teefje.

Mijten bij honden

Deze vervelende parasieten wachten op veel plaatsen op hun gastheer - de hond. Afhankelijk van de mijtensoort kunnen de symptomen en de manier van besmetting variëren. Hoewel mijten geen ziekten overbrengen zoals teken doen, kunnen ze nog steeds ernstige symptomen veroorzaken. In dit artikel lees je meer over de symptomen, diagnose, therapie en preventie van mijten bij honden!

Bacteriële ziektes bij de hond

Ze zijn klein en overal: bacteriën! Ze loeren buiten in de natuur, in het bos, op de hondenweide en in de velden. Velen van hen zijn volkomen ongevaarlijk voor onze viervoeters, maar sommige bacteriën kunnen leiden tot ernstige ziektes bij onze honden. We presenteren hier vijf bekende bacteriële ziekten bij de hond en geven uitleg over de behandelopties van deze infecties.