De correcte kattenbak

De correcte kattenbak

De correcte kattenbak

Een kattentoilet hoort bij ieder kattenhuishouden. Maar de keuze is niet altijd makkelijk – welke wc is er nu oké? Er zijn gesloten en open toiletten voor katten, of zelfs geheel automatische kattenbakken! Een paar tips om je erbij te helpen het juiste kleine kamertje te kiezen!

Een gesloten kattenbak: ja of nee?

De meeste katten accepteren een gesloten kattenbak, andere juist niet – en dat heeft goede redenen! Veel katten voelen zich prettiger als ze zicht hebben op hun hele omgeving. Een gesloten kattenbak zou theoretisch snel een val kunnen worden, omdat er maar één uitgang is. Veel katten vinden dit uiterst onprettig.

Welke rol speelt de grootte van een kattenbak?

Jouw huisdier moet genoeg ruimte op (of in) het toilet hebben, ze moet ongestoord kunnen wroeten en omdraaien.

Welke verschillende systemen zijn er?

Je hebt de standaard kattenbaksystemen waar elke kattenbakvulling geschikt voor is. Daarnaast heb je ook de kattenbakken van PeeWee en Tidy Cats Breeze. Deze systemen staan op zichzelf en hebben een specifieke kattenbakvulling nodig. De PeeWee houtkorrels zijn geschikt voor de PeeWee kattenbak. Voor de Tidy Cats kattenbak gebruik je van Tidy Cats Breeze Pellets.

Hoe belangrijk is de diepte van het strooisel?

Katten graven hun ontlasting graag uitgebreid in. Zorg er daarom voor dat er ruim genoeg grit in het toilet ligt, zodat de kat zonder problemen kan graven. Als urine en ontlasting niet op de bodem terechtkomen, maak je het jezelf ook wat makkelijker bij het schoonmaken!

Wat is de beste plek voor het kattentoilet?

Niemand doet zijn spreekwoordelijke boodschappen graag op een publieke of onrustige plaats. Katten zijn wat dit betreft niet anders dan mensen. Kies liever een rustig hoekje dan een drukke hal uit!

Samengevat:

Als de kattenbak en zijn locatie aan de bovenstaande criteria voldoet, is het onwaarschijnlijk dat de kat het aangeboden plaatsje weigert.

Overigens: een ruim assortiment kattenbakken, kattenverzorgingsproducten en kattengrit vind je in de zooplus-kattenshop. Hier vind je het ideale kattentoilet voor jouw huisdier!

Onze meest behulpzame artikelen
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.
10 min

Katten met knaagdieren en konijnen

Kattenvrienden zijn dierenvrienden – ze zijn dan ook zelden de enige dieren in het huishouden. Wanneer twee katten aan elkaar moeten wennen, gedragen ze zich lang niet altijd poeslief, maar als je katten en knaagdieren bij elkaar wilt houden, wordt het alleen maar moeilijker – kan dat wel goed gaan? In dit artikel lees je alles over: katten samen met knaagdieren en konijnen laten samenleven.
12 min

Kittens acclimatiseren – basisuitrusting en tips

Als kat en mens onder één dak wonen. Je verwacht binnenkort een nieuw, miauwend huisgenootje bij je thuis? Dan kunnen wij niets anders dan jou van harte feliciteren! Katten zijn namelijk unieke dieren, die in gelijke mate eigenzinnigheid en sensibiliteit hebben. Veel meelevende katten kunnen met hun fijne antennes voelen hoe het met hun baasje gaat en bieden graag wat troost als het baasje eens een keer niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Hun fijngevoeligheid en hun seismografisch gevoel zijn zo ver ontwikkeld dat ze fenomenen als aardbevingen en onweer kunnen aanvoelen voordat het zover is. Dit artikel gaat over: kittens acclimatiseren in hun nieuwe leefomgeving.