Beste zelfreinigende kattenbakken van 2023

zelfreinigende kattenbak

zelfreinigende kattenbak

Zelfreinigende kattenbakken zijn enorm populair, maar hoe werken ze nu eigenlijk? En hoe doe jij daar je voordeel mee? Een zelfreinigende kattenbak is een geweldige toevoeging aan het huishouden van iedere kattenbezitter. Het maakt het dagelijks leven met een kat gemakkelijker en minder tijdrovend. Hoe? Lees snel verder!

Voordelen van een zelfreinigende kattenbak

Allereerst kost het verschonen van het kattengrind in een kattenbak met een zelfreinigend systeem minder tijd en moeite. Daarnaast zijn er nog een aantal andere aantrekkelijke voordelen te noemen:

 • Minder geurtjes: Een zelfreinigende kattenbak vangt de ontlasting en urine automatisch op in een aparte plek. Zo ruikt het frisser in huis.
 • Hygiënischer: Doordat de kattenbak zichzelf schoonmaakt, blijft hij schoon en verspreiden ziektekiemen en bacteriën zich minder snel. Dat is gezonder voor je kat en jezelf.
 • Minder afval: Je hoeft de kattenbak minder vaak leeg te maken. Dat betekent minder afval!
 • Geschikt voor meerdere katten: Een zelfreinigende kattenbak is handig als je meerdere katten hebt. Je hoeft niet meerdere kattenbakken te kopen. Ook raakt de kattenbak minder snel vol en hoef je hem dus minder vaak leeg te maken.

Kortom, een zelfreinigende kattenbak maakt het leven gemakkelijker. Minder tijd en moeite, frissere lucht in huis en een schone omgeving voor je kat.

Populaire zelfreinigende kattenbakken op de markt

Er zijn diverse zelfreinigende kattenbakken op de markt. Hieronder een aantal populaire opties.

ScoopFree

De ScoopFree is een populaire zelfreinigende kattenbak. Deze kattenbak maakt gebruik van een zeef om de klonten eruit te halen. Hierdoor blijft de kattenbak schoon en is er minder geuroverlast. De ScoopFree is ook zeer gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden.

De ScoopFree is beschikbaar in verschillende maten en modellen. Hierdoor kun je een kattenbak kiezen die perfect past bij de behoeften van jouw kat. Verder biedt de ScoopFree een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Kortom, de ScoopFree is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken zelfreinigende kattenbak.

Omega Paw

De Omega Paw Clean kattenbak is betrouwbaar en makkelijk in gebruik. Deze kattenbak scheidt automatisch de vieze uitwerpselen van het schone kattengrit.

Het enige wat je hoeft te doen, is aan het handvat draaien en de ontlasting wordt opgevangen in een aparte lade die eenvoudig geleegd kan worden.

Kies slim: de perfecte zelfreinigende kattenbak!

Maak het leven gemakkelijker met een zelfreinigende kattenbak, maar let op deze belangrijke punten:

 1. Groot genoeg: Zorg dat de kattenbak ruim is, zodat jouw kat zich comfortabel kan bewegen. Klein is fijn, maar niet voor de kattenbak!
 2. Reinigingssysteem: automatisch of handmatig? Kies wat bij jouw stijl past. Met één druk op de knop of zelf de baas over de schoonmaak!
 3. Kosten in balans: Hou de prijs en onderhoudskosten in de gaten. Betaalbaarheid is natuurlijk van belang! Zo blijft je portemonnee tevreden en de kattenbak betaalbaar.

Kies verstandig en geniet van een kattenbak die zichzelf schoonmaakt!

Tips voor het schoonmaken van de kattenbak

Het schoonmaken van de kattenbak is een belangrijk onderdeel van het verzorgen van je kat. Een schone kattenbak zorgt ervoor dat je kat gezond blijft en voorkomt nare geurtjes in huis.

 • Voeg om de twee tot drie dagen verse kattenbakvulling toe om de kattenbak schoon en fris te houden
 • Maak de kattenbak wekelijks grondig schoon met warm water en een mild reinigingsmiddel. Vermijd het gebruik van zeep, omdat dit de gevoelige neus van de kat kan irriteren.
 • Gebruik bij voorkeur geen agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel, omdat deze schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van de kat
 • Laat de kattenbak na het schoonmaken goed drogen voordat je er nieuwe kattenbakvulling in doet
 • Overweeg om een zelfreinigende kattenbak aan te schaffen, die het schoonmaken van de kattenbak gemakkelijker en hygiënischer maakt

Met deze tips kun je de kattenbak op een eenvoudige en effectieve manier schoonmaken en zorgen voor een gezonde en comfortabele omgeving voor je kat.

 Welke zelfreinigende kattenbak kies jij?

Vind de perfecte oplossing voor je harige vrienden en beschik vandaag nog over een hygiënisch kattentoilet! Bekijk onze selectie zelfreinigende kattenbakken!

Voorstelde producten van de redactie van zooplus.

De producten in deze box zijn voorstellen van de redactie. Accessoires in de zooplus online dierenwinkel zijn geen reclame van de genoemde merken.

Onze meest behulpzame artikelen
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.
4 min

Waarom likt mijn kat me?

Iedereen met twee katten kent het wel: als ze elkaar bijzonder aardig vinden, helpen ze elkaar bij het verzorgen van de vacht. De katten likken elkaar liefdevol schoon. Maar wat betekent het nu eigenlijk als je kat je likt?
7 min

Kittens opvoeden voor beginners

Kittens leren in de eerste weken van hun prille leventje erg veel van hun moeder en van hun broertjes en zusjes. Een menselijke hand in hun opvoeding is ook broodnodig: de mama-kat voedt haar kinderen natuurlijk niet naar menselijke maatstaven op. In dit artikel lees je alles over kittens opvoeden. Als menselijke huisgenoot is het dus aan jou om je kittens duidelijk te maken dat de gordijnen, het behang en banken er niet hangen en staan om de nageltjes aan te scherpen. Het helpt ongelofelijk als je de achterliggende redenen voor bepaalde gedragingen begrijpt. Als jouw kitten zijn nageltjes scherpt aan bijvoorbeeld het behang of de gordijnen, markeert hij met geurklieren op zijn pootjes zijn territorium. Mensen kunnen deze subtiele geur niet ruiken, maar andere katten en ook veel andere dieren wel. De kat scherpt op deze manier tegelijkertijd zijn nageltjes, maakt deze schoon en strekt zich eens lekker uit. Het scherpen van de nageltjes is dus doodnormaal gedrag. Jouw kat mag deze drang natuurlijk met plezier helemaal botvieren, maar niet aan het meubilair. Haal daarvoor een speciaal voor dit doel ontworpen krabpaal of krabplank in huis. Met een gezonde dosis empathie, kalmte en een beetje geduld zal jouw kitten dat in de meeste gevallen gewoon van je aannemen.