De correcte kattenbak

De correcte kattenbak

De correcte kattenbak

Een kattentoilet hoort bij ieder kattenhuishouden. Maar de keuze is niet altijd makkelijk – welke wc is er nu oké? Er zijn gesloten en open toiletten voor katten, of zelfs geheel automatische kattenbakken! Een paar tips om je erbij te helpen het juiste kleine kamertje te kiezen!

Een gesloten kattenbak: ja of nee?

De meeste katten accepteren een gesloten kattenbak, andere juist niet – en dat heeft goede redenen! Veel katten voelen zich prettiger als ze zicht hebben op hun hele omgeving. Een gesloten kattenbak zou theoretisch snel een val kunnen worden, omdat er maar één uitgang is. Veel katten vinden dit uiterst onprettig.

Welke rol speelt de grootte van een kattenbak?

Jouw huisdier moet genoeg ruimte op (of in) het toilet hebben, ze moet ongestoord kunnen wroeten en omdraaien.

Welke verschillende systemen zijn er?

Je hebt de standaard kattenbaksystemen waar elke kattenbakvulling geschikt voor is. Daarnaast heb je ook de kattenbakken van PeeWee en Tidy Cats Breeze. Deze systemen staan op zichzelf en hebben een specifieke kattenbakvulling nodig. De PeeWee houtkorrels zijn geschikt voor de PeeWee kattenbak. Voor de Tidy Cats kattenbak gebruik je van Tidy Cats Breeze Pellets.

Hoe belangrijk is de diepte van het strooisel?

Katten graven hun ontlasting graag uitgebreid in. Zorg er daarom voor dat er ruim genoeg grit in het toilet ligt, zodat de kat zonder problemen kan graven. Als urine en ontlasting niet op de bodem terechtkomen, maak je het jezelf ook wat makkelijker bij het schoonmaken!

Wat is de beste plek voor het kattentoilet?

Niemand doet zijn spreekwoordelijke boodschappen graag op een publieke of onrustige plaats. Katten zijn wat dit betreft niet anders dan mensen. Kies liever een rustig hoekje dan een drukke hal uit!

Samengevat:

Als de kattenbak en zijn locatie aan de bovenstaande criteria voldoet, is het onwaarschijnlijk dat de kat het aangeboden plaatsje weigert.

Overigens: een ruim assortiment kattenbakken, kattenverzorgingsproducten en kattengrit vind je in de zooplus-kattenshop. Hier vind je het ideale kattentoilet voor jouw huisdier!

Onze meest behulpzame artikelen
6 min

Houdt mijn kat van me? 10 tekenen die het bewijzen

Katten zijn mysterieuze wezens. Door hun wisselende gedrag tonen ze dan weer meer of minder genegenheid richting hun baasje. Ook geven ze af en toe subtieler dan honden zouden doen hints dat ze van je houden. Als je katten goed kent, zul je deze tekenen echter snel herkennen. Hoe meer je daarbij op je instinct vertrouwt, net zoals je kat , des te meer je zult zien en voelen dat je kat van je houdt.
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.