Top 11 zomeraccessoires voor je kat

Top 11 kattenaccessoires voor de zomer

Top 11 kattenaccessoires voor de zomer

Welke accessoires heeft mijn kat deze zomer nodig?

Deze zomer heeft je kat nodig wat die altijd nodig heeft: veel tijd om te slapen, chillen en eten. En natuurlijk veel geaaid worden!

Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd. En het scheelt ook weer in je portemonnee. De accessoires voor je kat die we hier aanraden om de zomer mee door te komen kosten gelukkig niet veel. Maak van de zomer een bijzondere beleving met deze zomeraccessoires voor je kat.

Rugzak-draagtas Sightseeing

Sinds twee katten op social media bekendheid verworven door in de rugzak van hun baasje door Azië te reizen, is dit een droom voor veel kattenbaasjes. Een mogelijkheid om je kat mee te nemen op reis of op uitstapjes alsof het een baby is.

De rugzak/draagtas Sightseeing laat deze droom uitkomen. In de comfortabele rugzak/draagtas kan Minka samen met jou op reis gaan. Het hoeft niet meteen een avontuurlijke ontdekkingstocht te zijn! Katten voelen zich namelijk het beste op de plek waar ze wonen.

Als je je lieve kat mee wilt nemen op een uitstapje, kun je de volgende eigenschappen dankbaar gebruiken: de rugzak heeft een groot opvouwbaar meshvenster aan de bovenzijde zodat je kat van een mooi uitzicht kan genieten. Je kunt de rugzak bovendien ook gebruiken om je kat mee te nemen naar de dierenarts.

rucksack tragetasche sightseeing
PetSafe drinkfontein Butterfly

Drinkfontein

Met name in de warme maanden is je kat blij met wat verfrissing. Daarom is een drinkfontein in de zomer echt een must-have. Ook de combinatie van waterbakjes en een drinkfontein wordt aangeraden.

Drinkfonteinen en bakjes zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, materialen en grootten. Zo is er voor jouw kat dus altijd wel iets te vinden.

Voor katten is een voldoende vochtopname met name belangrijk om ernstige nieraandoeningen te voorkomen. Voer daarom in de zomer met name natvoer omdat het een hoger vochtgehalte heeft.

Droogvoer moet enkel extra worden gevoerd omdat het vochtgehalte van droogvoer een stuk lager is. Als je kat veel droogvoer eet, is het dus extra belangrijk dat ze veel water drinkt. Water moet nooit direct naast de voerbak staan, maar verspeid op verschillende andere plekken.

Voerautomaat voor versheid

Gebruik deze voerautomaat als je overdag werkt of wanneer je een weekendje weg bent. De batterijaangedreven voerautomaat C300 garandeert dat jouw kat op het juiste moment de juiste hoeveelheid voer krijgt.

Gedurende de warme maanden is het ideaal dat deze automaat het droog- of natvoer koel houdt in drie makkelijk schoon te maken bakken dankzij een koeleenheid.

Catmate automatische voerautomaat
kuehlmatte keep cool

Koelmatten voor katten

Katten hebben na een ontdekkingstocht of gewoon na het niksen graag een plekje om lekker te liggen en dutten.

In de zomer moet zo’n plek echter ook verkoeling kunnen bieden. Daarom is een koelmat een goed idee zodat je kat kan uitrusten en bijkomen.

Vooral als het weer warmer wordt, is het fijn als je kat op een comfortabele mat af kan koelen. De met koelgel gevulde mat biedt je kat urenlang verkoeling zonder stroom of water. Je moet er echter wel goed op letten dat je kat niet onderkoeld raakt. Houd daarom altijd een oogje in het zeil.

Kattennet met verstevigd draad

Als je kat een echt binnendier is, maar ze toch af en toe vanaf het balkon voorbijvliegende vogeltjes nakijkt en van de zon en getjilp wil genieten, raden wij je aan om het balkon te beveiligen met een kattennet met verstevigd draad. Ook als je anders zo lieve kat stevig bijt, houdt het materiaal stand – net zoals het dat tegen het weer en UV-straling doet. Natuurlijk moet je je kat niet zonder toezicht op het balkon alleen laten. Dankzij de relatief kleine mazen van 3 x 3 cm is het net ook geschikt voor kittens.

katze vor katzennetz
SureFlap microchip kattenluik

SureFlap Microchip Kattenluik Connect

Dit kattenluik is met name in de zomer erg handig. Je kunt hem namelijk via een gratis app op je smartphone bedienen. De afzonderlijk verkrijgbare SureFlap Hub zet de gegevens van het kattenluik direct over naar jouw smartphone of tablet.

Zo kun je niet alleen bijhouden wanneer je kat het huis verlaat en betreedt, maar kun je ook overal en op ieder moment de ver- en ontgrendelingstijden beheren.

Zodra je huisdier of -dieren geregistreerd zijn gaat het kattenluik alleen nog maar voor hen open. Bovendien ontvang je informatie zoals statistieken over het in- en uitgaan van je kat direct op je smartphone.

De sensoren in het kattenluik ontvangen de microchipnummers van jouw huisdieren zodat vreemde dieren niet door het luik kunnen.

Op die manier kan alleen jouw kat naar binnen en buiten. De buurkatten moeten buiten blijven en krijgen dus geen toegang tot het territorium van jouw kat.

Zelfreinigende kattenbak

Met name bij hoge temperaturen kun je nare geurtjes beter ruiken. De zelfreinigende PetSafe® ScoopFree® Ultra kan dan een uitkomst bieden.

De kattenbak beschikt over een instelbare reinigingscyclus. Jij bepaalt wanneer de hark na gebruik van de kattenbak de ontlasting automatisch in een verzegeld afvalvak schept en schone vulling achterlaat. Je hebt dus geen omkijken meer naar het dagelijks reinigen van de kattenbak.

Dat is ook erg handig als je een weekendje weg gaat.

zelfreinigende kattenbak
LittyCat afvoersysteem

LittyCat Afvoersysteem voor kattenbakvulling

Dit kattenaccessoire komt altijd goed van pas. Het afvoersysteem zorgt er namelijk voor dat geurtjes niet kunnen ontsnappen.

Het LittyCat Afvoersysteem voor kattenbakvulling is speciaal ontworpen om de inhoud van de kattenbak hygiënisch te bewaren tot die bij het afval kan. De slimme click-en-weg-sluiting laat de vieze vulling eenvoudig met een druk op de knop in de emmer verdwijnen.

Die komt vervolgens terecht in een zak van meerlaags folie zodat nare geurtjes niet naar buiten kunnen ontsnappen.

Kattenhuis Maisonette

Katten zijn heuse avonturiertjes en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe belevenissen en uitdagingen. Net zo belangrijk is een plekje waar ze even lekker kunnen dutten om zich zo weer opgeladen op hun avontuurlijke leventje kunnen storten. Onder andere knuffelmanden zijn ideaal voor zulke doeleinden. Omdat katten het ook zeker kunnen waarderen als ze de keuze hebben uit verschillende plekjes, kun je daarnaast het kattenhuis Maisonette in huis zetten. Ook buitenshuis staat dit houten appartementje perfect. Dankzij een laag ongevaarlijke glazuurverf op waterbasis is het geheel weerbestendig. We raden je wel aan om het huisje regelmatig na te behandelen als het lang buiten staat.

Je kunt het huisje overigens ook prima gebruiken voor kleinere honden. Onder het dak van bitumendakvilt kan je huisdier terecht voor effectieve bescherming tegen de zon en hitte. Ook kan je kat of hond vanaf het dak heerlijk uitkijken over zijn rijk – de tuin, het balkon of de woonkamer. Het dak is namelijk het natuurlijke hoogste punt van het huisje. Voor het deurtje op de begane grond hangen lamellen, niet alleen zodat je huisdier wat meer privacy heeft, maar ook om te voorkomen dat het tocht. Allebei erg belangrijk voor katten om gezond te blijven. Als de kat zich hier weer heerlijk relaxed op heeft kunnen laden, kan ze weer op pad naar nieuwe avonturen.

Katzenhaus Maisonette
Frontline Spot on Katze
  • Frontline® Spot on kat

Als je thuis een vrije kattengeest hebt die heel graag de hort op is, is het uitermate belangrijk dat je een Spot-on-preparaat tegen vlooien, teken en luizen in huis hebt. De werkzame stof in het preparaat doodt effectief vlooien en teken binnen 24 uur en luizen binnen 48 uur na het eerste contact. Het effect tegen volwassen vlooien blijft daarnaast vier weken doorwerken, en tegen teken zo’n twee weken. Ook drachtige of zogende katten mogen het preparaat toegediend krijgen. In de set zit een pipet met een oplossing voor katten vanaf twaalf weken oud. Zo kan je huisdier de tuin en de buurt naar hartenlust ontdekken.

  • Kitty Pool met drijvende speeltjes

Katten die van water houden kunnen zeeën van tijd doorbrengen met de Kitty Pool met drijvende speeltjes! De speeltjes worden regelrecht onweerstaanbaar als je er een lekker snoepje op legt. Doordat de drijvende onderdelen gekleurd zijn met voedselkleurstof, zijn ze volstrekt ongevaarlijk voor je kat. In de kille wintermaanden is pootjebaden toch net wat minder leuk, dus kun je het bad gewoon opbergen, omdat het in een handomdraai op te vouwen is. Het water schittert nóg schitterender door de parelmoerglans op de bodem van het badje. Je kat zal haar blik niet van het betoverende schouwspel los kunnen rukken.

kitty pool Katzenzubehör für den Sommer
Onze meest behulpzame artikelen
5 min

Houdt mijn kat van me? 10 tekenen die het bewijzen

Katten zijn mysterieuze wezens. Door hun wisselende gedrag tonen ze dan weer meer of minder genegenheid richting hun baasje. Ook geven ze af en toe subtieler dan honden zouden doen hints dat ze van je houden. Als je katten goed kent, zul je deze tekenen echter snel herkennen. Hoe meer je daarbij op je instinct vertrouwt, net zoals je kat , des te meer je zult zien en voelen dat je kat van je houdt.
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.