Top 11 kattenaccessoires voor de zomer

Top 11 kattenaccessoires voor de zomer

Top 11 kattenaccessoires voor de zomer

Wat zijn de katten-must-haves voor deze zomer?

Katten willen deze zomer wat ze altijd nodig hebben: veel tijd om te chillen, te slapen en te eten. En natuurlijk veel geaaid worden! De beste dingen in het leven zijn namelijk de dingen die helemaal geen dingen zijn. En die gratis zijn, zoals echte Nederlanders betaamt. Met de kattenaccessoires voor de zomer die we hier opnoemen kun je het zomerse leventje van je kat gelukkig voor een zacht prijsje nog makkelijker maken. Maak deze zomer onvergetelijk.

 • Rugzak-draagtas ‘Sightseeing’

Sinds er op sociale media een kat rondging die in de rugzak van haar baasje Azië verkende, dromen verschillende kattenbaasjes hiervan. De mogelijkheid om je lieve kat nooit alleen te hoeven laten, en hem of haar mee te kunnen nemen op al je avonturen – bijna als een baby in een draagzak. Met de rugzak-draagtas Sightseeing kan deze droom eindelijk uitkomen. In de comfortabele draagtas kan je kat gezellig met je mee op stap. Je hoeft natuurlijk niet direct met haar op safari in Tanzania! Katten voelen zich namelijk erg verbonden met de plek waar ze wonen. Mocht je je huisdier tóch een keertje mee willen nemen, zal ze zich op het volgende kunnen verheugen: de rugzak heeft een ruim opklapbaar netdak, waardoor je huisdier zich in een cabrio kan wanen, met het bijbehorende weidse uitzicht. Soms is dat ook het onprettige uitzicht op weg naar de dierenarts. Want ook daarvoor is deze rugzak erg handig.

rucksack tragetasche sightseeing
feliway classic katze
 • Feliway Classic

De beproefde Feliway Classic verstuiver maakt weer zijn rentree! Het verspreidt de synthetische imitatie van een welzijn hormoon dat de gemoedstoestand van gestreste katachtigen kan verbeteren. Zo kunnen de feromonen ook conflicten voorkomen die in een huishouden met meerdere katten ophanden zijn. Ook in zeldzamere noodtoestanden zoals verhuizingen of wanneer de nieuwe kat pas bij je is ingetrokken, heeft de Feliway Classic-verstuiver zijn sporen al meer dan verdiend. Het is net zo goed thuis te gebruiken als bijvoorbeeld in de transportbench onderweg naar de dierenarts. Dankzij het welzijnshormoon zit je gevoelige kat altijd lekker in haar velletje, en voelt zij zich veilig en geborgen. Dit goede gevoel kan natuurlijk nog beter worden als je kat lieve woordjes van je te horen krijgt en lekker geaaid wordt.

 • Drinkfontein

Vocht is voor iedereen en alles natuurlijk onmisbaar, zeker in deze hete tijd. Katten zijn geen uitzondering op die regel: met genoeg vocht kunnen onder andere ernstige nieraandoeningen grotendeels voorkomen worden. Als we het daar toch over hebben, willen wij je op het hart drukken dat natvoer ook een hele belangrijke bron van vocht is voor katten – met droogvoer kunnen ze alleen maar verder uitdrogen. Geef droogvoer dan ook alleen als extra, terwijl natvoer de hoofdmoot in het kattendieet is. Als je kat namelijk alleen droogvoer krijgt, loopt ze een verhoogd risico op ernstige aandoeningen.

Is je kat toch niet weg te slaan van droogvoer? Zorg er dan in ieder geval voor dat ze veel water drinkt. Om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de natuurlijke leefomstandigheden van de kat, moet de waterbak niet direct naast de voerbak staan. Richt verspreid over je huis en tuin verschillende drinkplekken in, zodat je kat niet actief op zoek hoeft naar water. Juist in de snikhete zomermaanden zal je kat extra van een verfrissende slok water uit een drinkfontein kunnen genieten. Een goede combinatie is daarnaast een combinatie van een waterbak en een drinkfontein. De bakken en fonteinen zijn er in uiteenlopende uitvoeringen, materialen en maten, zodat het perfecte product voor jouw kat geheid te vinden is.

catit design fresh and clean
Frontline® Spot on Katze
 • Frontline® Spot on kat

Als je thuis een vrije kattengeest hebt die heel graag de hort op is, is het uitermate belangrijk dat je een Spot-on-preparaat tegen vlooien, teken en luizen in huis hebt. De werkzame stof in het preparaat doodt effectief vlooien en teken binnen 24 uur en luizen binnen 48 uur na het eerste contact. Het effect tegen volwassen vlooien blijft daarnaast vier weken doorwerken, en tegen teken zo’n twee weken. Ook drachtige of zogende katten mogen het preparaat toegediend krijgen. In de set zit een pipet met een oplossing voor katten vanaf twaalf weken oud. Zo kan je huisdier de tuin en de buurt naar hartenlust ontdekken.

 • Keep Cool koelmat voor katten

Je kat heeft op deze mat een heerlijk plekje om even bij te kunnen komen van het reizen of van het luieren. Als het koud is hebben katten een tochtvrij en warm plekje nodig om zich lekker in terug te kunnen trekken. Dit kan een kattenmand zijn. Ook in de zomer moet een kat even op kunnen laden op een koele plaats. Onze lieve katten hebben namelijk altijd weer een nieuw avontuur in de planning, en het is heel belangrijk dat ze daar ook genoeg energie voor hebben.

Juist als het kwik ’s zomers flink stijgt, is een Keep Cool koelmat de perfecte plek om het hoofd koel te houden. De mat koelt in feite vanzelf af. Het is dus helemaal niet nodig om hem koel op te slaan of zelfs van tevoren in te vriezen. Leg de mat gewoon op een koele plaats en leg je kat er lekker bovenop. De koelmat zal langzaamaan afkoelen en helpt je kat in de verzengende hitte om haar lichaamstemperatuur op peil te houden. De mat kan uiteraard ook voor kleinere honden worden gebruikt. Je kunt de mat ook prima in de katten- of hondenmand leggen. Let er wel op dat je kat of hond niet onderkoeld raakt. Houd daarom altijd een oogje in het zeil.

kuehlmatte keep cool
katzen netz
 • Kattenbeschermingsnet met verstevigd draad

Als je kat een echt binnendier is, maar ze toch af en toe vanaf het balkon voorbijvliegende vogeltjes nakijkt en van de zon en getjilp wil genieten, raden wij je aan om het balkon te beveiligen met een kattennet met verstevigd draad. Ook als je anders zo lieve kat stevig bijt, houdt het materiaal stand – net zoals het dat tegen het weer en UV-straling doet. Natuurlijk moet je je kat niet zonder toezicht op het balkon alleen laten. Dankzij de relatief kleine mazen van 3 x 3 cm is het net ook geschikt voor kittens.

 • SureFlap Mikrochip Kattenluik

Net als het kattennet is ook het SureFlap Microchip Kattenluik een regelrechte top-seller. En helemaal terecht – dit kattenluik met microchiplezer en vier sluitmogelijkheden is een prachtproduct waar zowel baasjes als katten enthousiast van worden. Voor extra grote katten is er een ander model beschikbaar: het SureFlap Microchip Huisdierluik. Beide varianten zijn revolutionaire kattenluiken op batterijen die de chip van je kat op grote afstand kan aflezen en als sleutel gebruikt. Met een enkele druk op de knop slaat het innovatieve kattenluik het chipnummer van je kat op. Zodat echt alleen jouw kat voorbij de portier komt en je huis niet door alle katten in de buurt wordt bezocht.

SureFlap Mikrochip
Catsan Hygienestreu 10l
 • Catsan Hygiënegrit

Onze katachtige vrienden en vriendinnen zijn erg hygiënische dieren, zoals iedereen weet. Daarom zullen ook zij het enorm waarderen als de hygiënische witte kwaliteitskorrels hun urine extra snel opnemen. Namelijk vóórdat er überhaupt een nare geur kan ontstaan. Baasjes met een gevoeligere neus en alle katten zullen hier erg blij mee zijn – de neus van een kat is namelijk vele malen gevoeliger dan die van een mens! Met zijn 60 miljoen reukcellen ruikt een kat tot wel zes keer beter dan mensen. Catsan Hygiënegrit bestaat uit natuurlijk kalk en fijn kwartszand. Daardoor kun je er zeker van zijn dat je kat geen last van potentieel gevaarlijke vezels of andere stoffen krijgt en zullen de bijbehorende intoleranties niet voorkomen.

 

 • Kattenhuis Maisonette

Katten zijn heuse avonturiertjes en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe belevenissen en uitdagingen. Net zo belangrijk is een plekje waar ze even lekker kunnen dutten om zich zo weer opgeladen op hun avontuurlijke leventje kunnen storten. Onder andere knuffelmanden zijn ideaal voor zulke doeleinden. Omdat katten het ook zeker kunnen waareren als ze de keuze hebben uit verschillende plekjes, kun je daarnaast het kattenhuis Maisonette in huis zetten. Ook buitenshuis staat dit houten appartementje perfect. Dankzij een laag onbezwaarlijke glazuurverf op waterbasis is het geheel weerbestendig. We raden je wel aan om de maisonette regelmatig na te behandelen als het buiten staat.

Je kunt het huisje overigens ook prima gebruiken voor kleinere honden. Onder het dak van bitumendakvilt kan je huisdier terecht voor effectieve bescherming tegen de zon en hitte. Ook kan je kat of hond vanaf het dak heerlijk uitkijken over zijn rijk – de tuin, het balkon of de woonkamer. Het dak is namelijk het natuurlijke hoogste punt van het huisje. Voor het deurtje op de begane grond hangen lamellen, niet alleen zodat je huisdier wat meer privacy heeft, maar ook om te voorkomen dat het tocht. Allebei erg belangrijk voor katten om gezond te blijven. Als de kat zich hier weer heerlijk relaxed op heeft kunnen laden, kan ze weer op pad naar nieuwe avonturen.

Katzenhaus Maisonette
Wasser und Futterautomat
 • Water- en voerautomaat 2-in-1

Voor wat energie moet er natuurlijk ook wat binnenkomen, en water en voer zijn daarvoor enorm belangrijk. Bij voer moet erop gelet worden dat droogvoer alleen een aanvulling op natvoer is, omdat het vochtgehalte erg – in grotere hoeveelheden zelfs té – laag is. Als je kat namelijk niet genoeg vocht binnenkrijgt, kan dat ernstige aandoeningen veroorzaken, vooral aan de nieren. Droogvoer is helemaal oké als aanvulling – zolang je ervoor zorgt dat je kat genoeg drinkt. Met de water- en voerautomaat 2-in-1 kan je kat zelfstandig genoeg eten en drinken. Het is een combinatie van een voer- en een waterdispenser. De waterdispenser houdt het waterpeil in de waterbak altijd constant.

In principe is het natuurlijker voor een kat als voer en water niet bij elkaar te krijgen zouden zijn. In het wild zouden katten namelijk eigenlijk nooit in de buurt van zijn vers gevangen prooi water drinken, omdat water in de buurt van een dood dier vervuild zou kunnen zijn. Dit probleem is prima te omzeilen door meerdere waterbakken verspreid over de leefomgeving neer te zetten. In de voerdispenser blijft het voer goed vers. Met een schuifje kun je handmatig instellen of er voer bijkomt als de kat dat wil. Zo’n dispenser is ook perfect voor als de kat eens een vakantie thuisblijft en de katoppas maar een paar keer even langskomt. Er kan zo een goede voorraad water en voer klaarstaan. Wel is het belangrijk dat het water regelmatig ververst wordt, zodat je kat geen oud water hoeft te drinken. Daar is wel een menselijke hand voor nodig.

 • Kitty Pool met drijvende speeltjes

Katten die van water houden kunnen zeeën van tijd doorbrengen met de Kitty Pool met drijvende speeltjes! De speeltjes worden regelrecht onweerstaanbaar als je er een lekker snoepje op legt. Doordat de drijvende onderdelen gekleurd zijn met voedselkleurstof, zijn ze volstrekt ongevaarlijk voor je kat. In de kille wintermaanden is pootjebaden toch net wat minder leuk, dus kun je het bad gewoon opbergen, omdat het in een handomdraai op te vouwen is. Het water schittert nóg schitterender door de parelmoerglans op de bodem van het badje. Je kat zal haar blik niet van het betoverende schouwspel los kunnen rukken.

kitty pool Katzenzubehör für den Sommer

Voor welk product je ook kiest – we wensen je een heerlijke zomer aan de zijde van jouw geliefde kat!

Onze meest behulpzame artikelen
5 min

Vijf tekenen dat je kat je vertrouwt

Een harmonieuze relatie met je kat berust op vertrouwen. Maar hoe kun je een vertrouwensband met je kat opbouwen en hoe laten ze zien dat ze je vertrouwen? Dat is goede vraag, want katten staan bekend als onafhankelijk en moeilijk te doorgronden. Echter kunnen deze vijf gedragskenmerken je verraden of en in hoeverre jouw kat je vertrouwt.
10 min

Katten met knaagdieren en konijnen

Kattenvrienden zijn dierenvrienden – ze zijn dan ook zelden de enige dieren in het huishouden. Wanneer twee katten aan elkaar moeten wennen, gedragen ze zich lang niet altijd poeslief, maar als je katten en knaagdieren bij elkaar wilt houden, wordt het alleen maar moeilijker – kan dat wel goed gaan? In dit artikel lees je alles over: katten samen met knaagdieren en konijnen laten samenleven.
4 min

Houdt mijn kat van me? 10 tekenen die het bewijzen

Katten zijn mysterieuze wezens. Door hun wisselende gedrag tonen ze dan weer meer of minder genegenheid richting hun baasje. Ook geven ze af en toe subtieler dan honden zouden doen hints dat ze van je houden. Als je katten goed kent, zul je deze tekenen echter snel herkennen. Hoe meer je daarbij op je instinct vertrouwt, net zoals je kat , des te meer je zult zien en voelen dat je kat van je houdt.