Op een juiste manier spelen met de hond

Je moet niet alleen vaak met jouw hond spelen, maar ook zorgen voor afwisseling. Overspanning, bijvoorbeeld door te moeilijk spelletjes of te lang te spelen, moet worden vermeden, net als verveling,  bijvoorbeeld door een saai spel of constante herhalingen. Het spelen moet gebaseerd zijn op de vaardigheden en behoeften van de hond. Zo kan het zijn dat de ene hond met de goede oude "stok" wil spelen, een andere hond wil vechten over een kauwspeeltje dat hij uit de hand van zijn baas probeert te trekken. Het is belangrijk dat elke baasje herkent wanneer de hond wil spelen. Dit kan op verschillende manieren. In dit artikel lees je alles over: Op een juiste manier spelen met de hond. Hoe weet ik dat mijn hond wil spelen? Wie kent de typische houding niet - voorpoten ver naar voren, billen in de lucht en het stevige kwispelen van de staart? Maar niet alle honden uiten hun wens om spelen op deze manier. Sommige honden trekken de aandacht door wild te springen of rond te rennen, andere brengen hun favoriete speeltje mee. Zodra je er naar toe gaat, brengen ze het snel in veiligheid ("Go get it") of leggen het neer en wachten tot het spelen begint. Wellicht tillen ze daarbij hun poot op, of trekken ze het typische "speelgezicht", waarbij de lippen naar achteren worden getrokken en de mond licht wordt geopend, maar zonder de tanden te laten zien. Spelen met de hond: de opvoeding Het belangrijkste bij apporteerspelletjes is dat het object niet in de richting van de hond wordt gegooid, maar altijd weg van de hond. Het moet immers een vluchtend prooidier voorstellen, en welke prooi rent er nu naar de hond toe? Vooral in de puppy tijd moet je niet bang zijn om met jouw hond op de grond te stoeien. Zo leert hij dat mensen ook op de grond kunnen liggen en dat hij hier later niet van hoeft te schrikken. Als hij probeert er een machtsstrijd van te maken tijdens het spelen, beëindig het spel dan onmiddellijk! Idealiter leert de pup tijdens het spelen met zijn nestgenoten het zogenaamde "speelsbijten". Op deze leeftijd hebben de dieren nog geen enkele remming en de kleine begrijpt dat het spel vrij snel eindigt als hij te hard bijt. Tips om op een juiste manier te spelen met honden Dwing jouw hond nooit om te spelen Bij oude of zieke dieren is een regelmatig bezoek aan de dierenarts aan te raden om mogelijke schade door te enthousiast spelen te voorkomen Stop het spel onmiddellijk zodra jouw hond te overmoedig wordt Laat hond en kind nooit zonder toezicht spelen Zorg er altijd voor dat er snacks klaar staan als beloning. In onze zooplus online shop vind je een grote selectie van verschillende hondenspeeltjes, zoals intelligentie, trek- of zwemspeeltjes! Lees meer

Onze meest behulpzame artikelen
Hond Hondenverzorging en gezondheid

Loopsheid van het teefje

Ondanks het feit dat loopsheid van het teefje een heel normaal natuurlijk verschijnsel is, maken veel hondenbezitters zich zorgen over het vreemde gedrag van het teefje, ergeren ze zich aan vlekken op het nieuwe tapijt en vrezen ze voor een ongewenste zwangerschap. Hier ervaar je wat je over de loopsheid van jouw hond zou moeten weten en hoe je de periode waarin de hond loops is zonder stress kunt doorstaan. In dit artikel lees je alles over: Loopsheid van het teefje.
Kat Kattenverzorging en gezondheid

Kattenleeftijd

Het is bekend dat de leeftijd van de hond gemakkelijk kan worden afgeleid: één hondenjaar is gelijk aan zeven mensenjaren, waarbij ook hier het ras en het gewicht van de hond belangrijk zijn. Hoe oud kunnen katten nou worden? Vanaf welke leeftijd worden katten beschouwd als oudere katten? In dit artikel lees je alles over: Kattenleeftijd.
Hond Honden opvoeden

Blaffende honden kalmeren

„Blaffende honden bijten niet!“ Het spreekwoord klinkt troostend, maar honden die alsmaar blaffen werken niet alleen op de zenuwen, maar storen ook de buren. Maar waarom blaffen honden eigenlijk? En kan men dit ook afleren? In dit artikel lees je 4 handige tips over blaffende honden kalmeren.
Nieuwe artikelen
Hond Hondenverzorging en gezondheid

Atopische dermatitis bij de hond

Een atopische dermatitis bij de hond wordt ook wel contactdermatitis en omgevingsallergie genoemd. Het gaat om een chronische ontsteking van de huid (dermatitis), die door contact met bepaalde allergenen (allergie-veroorzakende eiwitten) ontstaat. De allergische ziekte treedt meestal al op vroege leeftijd op, tussen ongeveer 8 maanden en 3 jaar.
Hond Hondenverzorging en gezondheid

Diabetes bij de hond

Diabetes (suikerziekte) is de meest voorkomende hormonale stofwisselingsziekte bij honden en gaat vaak gepaard met meer drinken en vaker naar de wc moeten. Vooral teefjes en rassen, zoals de Samojeed of Dwergschnauzer, hebben een hoger risico om diabetes te krijgen. De ziekte is op te delen in diabetes mellitus en diabetes insipidus, waarbij een onderscheid gemaakt wordt bij het ontstaan van de ziekte.  Ontdek ons aanbod van diabetes hondenvoer